Ukrajina přiznává, že chtějí zabít Putina a šéfa Wagnera
RSS

Ukrajina přiznává, že chtějí zabít Putina a šéfa Wagnera


Jeden z nejvyšších představitelů ukrajinské rozvědky přiznal, že se její speciální jednotky snaží zabít Vladimira Putina, ale uvedl, že úsilí brání jeho „dvojníci“. (Foto: Youtube)









Vedle ruského prezidenta jsou na „seznamu zabitých“ také šéf žoldnéřů Wagner Jevgenij Prigožin a vysoký ruský vojenský velitel generál Sergej „Armagedon“ Surovikin.



Vysoce postavený velitel zpravodajských služeb Vadym Skibitskij uvedl, že pokusy o zabití Putina byly obtížné, a listu Die Welt řekl, že prezident „zůstává zalezlý“ a že si služby „nejsou jisté, zda je to skutečně on“.



Šéf ukrajinské vojenské rozvědky dříve tvrdil, že Putin používá dvojníka, protože se mu v posledních vystoupeních změnily uši.



Ačkoli to ukrajinské zpravodajské služby měly těžké, pan Skibickij řekl, že Putin „nyní začíná vystrkovat hlavu“.



Velitel rozvědky rovněž připustil, že na seznamu je řada dalších vysokých ruských představitelů, a varoval, že „ každý se bude muset zodpovídat za své činy“ na Ukrajině.



„Náčelník generálního štábu Valerij Gerasimov a ministr obrany Sergej Šojgu útok naplánovali a teď už nemohou couvnout,“ řekl pan Skibickij.



Pokračoval: „Mnoho lidí v Rusku tuto ‚speciální operaci‘ [válku proti Ukrajině] stále podporuje, ale díky sociálním médiím a telefonickým kontrolám víme, že nyní zemřelo tolik Rusů, že to lidi děsí.“



Rusko již tvrdilo, že ukrajinské bezpilotní letouny se pokusily na začátku tohoto měsíce zavraždit Putina v Kremlu.



V aplikaci pro zasílání zpráv Telegram kolovaly záběry, na nichž bylo vidět, jak nad kopulí kremelské budovy Senátu exploduje dron.



Další klip ukazoval něco, co je pravděpodobně protiletadlová palba nad ruským hlavním městem.



Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj tehdy řekl: „Neútočíme na Putina ani na Moskvu. Bojujeme na svém území. Bráníme naše vesnice a města.“



Moskva uvedla, že se ho Kyjev v noci pokusil zasáhnout dvěma bezpilotními prostředky, ale pokus se nezdařil a prezident je v bezpečí, a označila to za „teroristický“ čin, za který by mohla provést odvetu.



Pan Skibickij však řekl, že „jsme ve válce a toto jsou naši nepřátelé“.



Více informací: Volodymyr Zelenskyj vítá, že Joe Biden podpořil plán pomoci Ukrajině stíhačkami.



„Pokud pro ně nějaká významná postava vyrábí a financuje zbraně, pak by její likvidace zachránila životy mnoha civilistů,“ dodal.



„A pak bude zlikvidován. Podle mezinárodních úmluv je pak legitimním cílem.“



Zdroj: lbc.co.uk
Článek Ukrajina přiznává, že chtějí zabít Putina a šéfa Wagnera se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden