VIDEO: Chudáci Ukrajinci nemohou tuto válku vyhrát! Maďarský premiér Viktor Orbán to prohlásil v rozhovoru na Ekonomickém fóru v Kataru a zdůraznil, že bez ochoty NATO k nasunutí vlastních vojáků do války je Ukrajina odsouzena k patovému výsledku a de fac
RSS

VIDEO: Chudáci Ukrajinci nemohou tuto válku vyhrát! Maďarský premiér Viktor Orbán to prohlásil v rozhovoru na Ekonomickém fóru v Kataru a zdůraznil, že bez ochoty NATO k nasunutí vlastních vojáků do války je Ukrajina odsouzena k patovému výsledku a de fac


VIDEO: Chudáci Ukrajinci nemohou tuto válku vyhrát! Maďarský premiér Viktor Orbán to prohlásil v rozhovoru na Ekonomickém fóru v Kataru a zdůraznil, že bez ochoty NATO k nasunutí vlastních vojáků do války je Ukrajina odsouzena k patovému výsledku a de facto ke ztrátě území! Orbán pronesl unikátní výrok, že jeho úlohou jako politika je chránit lidské životy vlastních lidí namísto usilování o vítězství Ukrajiny nad Ruskem! Taková slova v Praze neslyší rádi a Fialova vláda pouhý týden po tiskovce o zvýšení daní a odvodů pro všechny občany oznámila nákup 246 obrněnců pro armádu za 60 miliard korun!
Maďarský premiér Viktor Orbán před několika dny vystoupil na Ekonomickém fóru v Kataru a začalo se tam mluvit o Ukrajině. Moderátor se ho zeptal, proč Maďarsko oznámilo, že zablokuje další finanční a vojenskou pomoc Ukrajině a Viktor Orbán na to odpověděl způsobem, který v podstatě od ostatních evropských politiků, až na výjimky, neuslyšíte. Podle Orbána v této válce na Ukrajině umírají i Maďaři, kteří jsou odváděni do této války ukrajinskými odvodními úřady a v této válce umírají i oni . A jeho úkolem jako politika je zachraňovat lidské životy vlastních lidí, nikoliv podporovat válku, kterou nemůže Ukrajina vyhrát. Podle Orbána tato válka nemá vojenské řešení a vítězství nedosáhne ani jedna strana.
!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r[b]||(r[b]=function(){(r[b]._=r[b]._||[]).push(arguments);if(r[b]._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m)[0],l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/ubrzme"+(arguments[1].video?'.'+arguments[1].video:'')+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify([].slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window, document, "script", "Rumble");


Rumble("play", {"video":"v2news8","div":"rumble_v2news8"});
Moderátor se Orbána zeptal, jestli si opravdu myslí, že Ukrajina válku nemůže vyhrát a Orbán mu odpověděl, že vzhledem k číslům, k situaci na bojišti a zejména vzhledem k tomu, že NATO není ochotno do války na Ukrajině nasunout své vojáky, tak zkrátka v takové situaci, bohužel, chudáci Ukrajinci opravdu válku vyhrát nemohou. V této chvíli je potřeba dosáhnout zastavení bojů, zajistit příměří a hned potom začít jednat o míru. Ukrajina je sice zaplavována zbraněmi ze skladů armád NATO, ale na bojišti nemají tyto zbraně žádný efekt, což potvrdilo zničení amerického PVO komplexu Patriot na Ukrajině, po němž se na americké burze prudce propadly akcie výrobce Patriotů.
Ukrajincům rychlokurzy na západní zbraně válku nevyhrají
Patriot měl být přitom páteřním PVO systémem AFU, ale Ruská armáda ho zničila hned druhý den po jeho nasazení. Velké obavy teď má hlavně německá zbrojovka Rheinmetall , která se bojí velkého dopadu na akcie, pokud tanky Leopard, které Kyjev dosud na Ukrajině nenasadil do bojů, utrpí na bojišti velké ztráty. Ukrajinští vojáci teď neprochází na západě výcvikem na tyto nové západní zbraně, protože to nemá s výcvikem nic společného. Jedná se o rychlokurzy a nikoliv o výcvik . Výcvik totiž trvá v případě Leopardů celé dva roky a v případě stíhaček F-16 trvá výcvik pilotů téměř 3 roky. Není naprosto jasné, co s těmito zbraněmi Ukrajinci provedou, jak rychle o ně přijdou a kdy se dostanou do rukou Ruské armády.
F-16 polské armády Ruský zbrojní průmysl zajímá především elektronika amerických stíhaček a software, takže každá sestřelená F-16 na Ukrajině se stane cílem sběračů trosek, což je velmi lukrativní business. Zbraně totiž samy o sobě Ukrajincům vítězství nezajistí, protože jak ukázal příklad Bachmutu, západní zbraně tuto válku na Ukrajině nerozhodují.  Válku rozhoduje počet vojáků a počet dělostřeleckých granátů a děl na frontové linii. Kdo má více děl, ten vyhrává na frontové linii.
Tuto rovnici stále NATO ignoruje, nebo si myslí, že počet ruských děl a počet Rusů lze vyrovnat chytrými zbraněmi. Chytrými Patrioty. Chytrými Javeliny. Chytrými Leopardy. Jenže namísto chytrých zbraní na frontě Donbasu vítězí hrubá a tupá síla. Dělostřelectvo, hloupé neřízené raketomety a kvanta bojovníků nasazených do urban warfare .
V ruských pohraničních oblastech se začaly formovat domobrany Rusů, ale zbraně jim může rozdat jen Kreml, uvedl gubernátor
Ukrajinská armáda se nově transformovala do teroristických jednotek rychlého úderu a rychlého stažení. Pilotní ukázku jsme viděli před pár dny v Belgorodské oblasti Ruska, kde se začínají dít destabilizační procesy, začaly vznikat místní domobrany Rusů, mají už ke čtvrtku téměř 5 000 členů a další přibývají každou hodinu. Gubernátor Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov ve čtvrtek uvedl, že by dobrovolníkům zbraně rád poskytl, ale bohužel ruské zákony to neumožňují. Gladkov prohlásil, že v této věci musí rozhodnout Moskva a Duma. A pokud jde o Kreml, ten se zatím k rozhodnutí nemá a čas běží. Dochází přesně k tomu, před čím jsem varoval v článku [ 1 ] před 2 dny. Ten proces destabilizace Ruska spočívá v přenesení války z Ukrajiny do ruského pohraničí mezi obyčejné Rusy.
Vjačeslav Gladkov, gubernátor Belgorodské oblasti Rusové se nenechají zabíjet Ukrajinci a když je neochrání Ruská armáda, začnou formovat domobrany a budou chtít zbraně. A pokud je nedostanou od Kremlu, nechtějte vědět, co se začne dít. A přesně s touto destabilizaci počítají tyto bizarní útoky ukrajinských jednotek. Nejde jim o dosažení operačních cílů v pohraničí, ani nejde o obsazení nějakých vesnic, to je nesmysl. Tyto útoky mají za úkol destabilizovat ruské pohraničí, aby se Rusové začali cítit ohroženi a aby chtěli od Kremlu zbraně , čímž by z ruského pohraničí vznikla bojová zóna s milicemi a válka z Ukrajiny by se tak přelila do pohraničí Ruska.
Vytvoření domobran v jedné oblasti povede k dominovému efektu a lavině žádostí o vytvoření domobran po celé hranici s Ukrajinou
A to by mělo dopad na právní ukotvení Speciální vojenské operace. Ruská duma totiž vloni v únoru dala Kremlu mandát pro vedení Speciální vojenské operace na Ukrajině, ale nikoliv na území Ruska. Pokud by tato operace byla vedena na území Ruska, musela by Ruská duma vyhlásit válečný stav, se kterým by se spustila celoplošná mobilizace, mandát k vytváření ozbrojených domobran a převedení Ruska do režimu válečného stavu , kde hlavní velení by měl generální štáb Ruské armády.
Došlo by k omezení pravomocí prezidenta Vladimira Putina. Ve válečném stavu veškeré vojenské operace přechází čistě na armádu. Proto Kreml nechce tyto domobrany v pohraničí posvětit, protože by se s tím spojilo riziko, že tyto domobrany začnou vznikat úplně ve všech ruských oblastech podél ukrajinské hranice a Kreml přijde o kontrolu nad vedením operací na Ukrajině.
Ozbrojené domobrany v ruském vnitrozemí by musela zřejmě odsouhlasit Ruská duma A když Kreml povolí zbraně v Belgorodské oblasti, brzy budou domobrany po celé ruské západní hranici s Ukrajinou a válka se povede na území Ruska. Tentokrát už oficiálně. Přesně toto je cílem těch destabilizačních ukrajinských vpádů. Cílem je destabilizace Putinovy vlády v Kremlu. Není proto divu, že Orbán ve válce na Ukrajině vidí operaci, která nebude mít vítěze, ale to je newspeak , protože válka bez vítěze v tomto případě války na Ukrajině bude znamenat porážku Ukrajiny, protože se jí nepovede vytlačit Ruskou armádu z ukrajinského území. Orbán tak chrání životy vlastních lidí, etnických Maďarů.
V době největší ekonomické krize a obrovského deficitu se Fialova vláda dočista zbláznila a oznámila nákup 246 švédských obrněnců za bezmála 60 miliard korun!
Zato v Česku se jede proces destrukce národního státu na plné obrátky. Fialova vláda minulý týden na bizarní tiskové konferenci oznámila skandální a brutální zvýšení daní pro občany a podnikatele, ale pouhý týden po této tiskovce oznámilo včera ministerstvo obrany, že Fialova vláda v této krizové ekonomické situaci, v jaké se ČR nachází, schválila [ 2 ] nákup 246 obrněných pásových bojových vozidel pěchoty CV90 ze švédské produkce za téměř 60 miliard korun!
A pozor, to není všechno. Jak uvedla ČTK, české ministerstvo obrany chce od Německa koupit 70 tanků Leopard ve verzi 2A8 za několik desítek miliard korun! Před několika dny oznámil německý tisk [ 3 ] , že Bundeswehr nakoupí v první fázi 18 kusů těchto tanků v úhrnu za 525 000 000 EUR, takže jeden tank vyjde na zhruba 29 milionů EUR. Česká vláda by tak za 70 tanků tohoto typu zaplatila přes 2 miliardy EUR, což je v přepočtu asi 47 miliard korun!
Leopard 2A8 Takže, zatímco Fialova vláda nejprve okradla v ČR starobní a invalidní důchodce o 1 000 Kč měsíčně v průměru po zrušení a zkrácení valorizací kompenzujících inflaci, a krátce poté zvýšila daně a odvody prakticky a úplně všem v ČR, tak vzápětí se dozvídáme, že Fialova vláda bude utrácet desítky a desítky miliard za zbraně pro armádu. Přičemž nikde není zaručeno, že po nákupu těch zbraní se Fialova vláda nerozhodne je darovat Ukrajině.
A to bude hrozit ve chvíli, kdy se válka na Ukrajině protáhne, konec bude v nedohlednu a Zelenský začne znovu objíždět evropské politiky a bude prosit o další zbraně. Vsaďte se, že ho nenechají na holičkách a darují mu i ty nové nakoupené transportéry a tanky, zatímco Češi budou dřít do úmoru a na daních se nedoplatí. To není česká vláda. To je spolek sabotérů, kteří ničí české domácnosti, český průmysl a hlavně českou národní bezpečnost. Ta vláda musí skončit, už včera bylo pozdě! Ta vláda ztratila nejen veškerou soudnost, ale především mandát na další vládnutí v ČR!
-VK-
Šéfredaktor AE News
S námi čtete, s námi objevujete
Vážení čtenáři Aeronetu, pokud se vám líbí naše investigativní žurnalistika a komplexní analýzy, které pro Vás už 9. rokem děláme, pokud se vám líbí naše články, videa, překlady videí a pravidelné páteční pořady na SVCS, a chcete-li, abychom vám i nadále mohli přinášet nové informace a politické analýzy a komentáře, přispějte prosím jakoukoliv sumou v závěru tohoto měsíce na naší obvyklé darovací stránce  zde , ale pouze v případě, že si to můžete dovolit, tedy podle svých možností. Každý příspěvek má smysl, každý se počítá, malý i velký. Zatím jsme vysbírali jen cca.  49%  z cílové sumy a  do konce měsíce zbývá 5 dní . Přispět můžete bankovním převodem, PayPalem, kryptoměnami Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum a Monero, a poštovní složenkou na účet. Naše práce může pokračovat jedině s Vaší podporou, jinak to není možné a nemělo by to ani smysl, protože podpora musí být oboustranná.  Náš server je tu pro vás. Za Vaši podporu a pomoc předem děkujeme!


Nejčtenější za týden