Počet asistovaných sebevražd v Kanadě rapidně vzrostl, zabít se může nechat takřka kdokoli
RSS

Počet asistovaných sebevražd v Kanadě rapidně vzrostl, zabít se může nechat takřka kdokoli


Mnoha lidem se během života stane, že se z různých důvodů odstanou do duševní nepohody. Příčin může být spousta – od úmrtí blízkého přes prožití nějaké katastrofy (například přírodní), ztrátu majetku až po nemoc.
Zlomit vás může cokoli a mnohdy až tak, že se váš psychický stav velmi razantně zhorší.
Možná i vy znáte někoho, kdo v takovém stavu byl nebo se to třeba stalo i vám. Osobně znám ženu, která se jako mladá asi před 50 lety pokusila spáchat sebevraždu, když ji opustil přítel.
Skončila na psychiatrii, kde se tehdy asi 18letá dívka z těžkých depresí dostala a později se vdala, měla děti a dnes má i spoustu vnoučat. Podobných případů je mnoho a jde o případy, kdy je těžký psychický stav dočasný.
V Kanadě však nyní takovým lidem nabízí eutanazii. Ta je totiž nyní doporučována nejen nevyléčitelně nemocným lidem, kteří navíc velmi trpí, což by bylo pochopitelné, ale téměř komukoli.
Zabít se dnes může nechat kdokoli, kdo se dostane do pro něj v ten moment bezvýchodné situace – jde zejména o lidi chudé či t ělesně postižené. Systém pak namísto pomoci nabídne státem dotovanou eutanazii.
V Kanadě již počet lidí, kteří eutanazii podstoupili, velmi rychle roste. Nabízí se jako řešení kdekomu, dokonce i lidem, kteří vůbec o sebevraždě neuvažovali.
Jak dlouho potrvá než se nyní v celém západním svět přijímané zákony o eutanazii liberalizují podobným způsobem?
Kultura smrti se začíná podporovat v mnoha zemích světa. Jedním z nejvíce znepokojujících projevů této kultury, spolu s potraty ve vyšším stádiu těhotenství, je rychlé šíření eutanazie a asistované sebevraždy, ke kterému dochází v posledním desetiletí.
Nikde neukazuje šílenství takové politiky svou pravou tvář více než v Kanadě. Režim Justina Trudeaua zavedl zemi přímo do dystopické situace, která normalizuje politiku, která nejen umožňuje, ale dokonce povzbuzuje lidi, aby se uchýlili k „lékařské pomoci při umírání“ ne proto, že mají smrtelnou a bolestivou nemoc nebo zdravotní stav, ale jednoduše proto, že jsou například chudí a bez domova.
Šílené je, že díky nezměrné propagaci eutanazie stále více lidí tento směr politiky upřednostňuje. Již asi třetina Kanaďanů souhlasí s tím, aby měl každý možnost se nechat zabít, třeba jen proto, že je chudý.
V roce 2016, v prvním roce zákona o asistované sebevraždě, bylo „utraceno“ 1 018 lidí, většinou pacientů s rakovinou. V roce 2021 Kanada zaznamenala šokující čísla: 10 064 lékařsky asistovaných úmrtí – desetinásobný nárůst za půl desetiletí: Kanada se vymkla kontrole.
Od roku 2021 kanadské právo umožňuje jak bohatým, tak chudým, aby se zabili, pokud se jim zdá, že jsou příliš chudí na to, aby mohli nadále žít důstojně. Ve skutečnosti vždy štědrý kanadský stát dokonce zaplatí za jejich smrt. To, co stát neudělá, je utrácet peníze na to, aby jim umožnil žít, místo aby je zabíjel.
Od poloviny března 2023 se eutanázie nabízí i lidem v depresi. A to často dokonce jako nejlepší řešení.
Dr. Trudo Lemmens z University of Toronto, na DailyMail prohlásil : „Představte si, že je to aplikováno v kontextu duševního zdraví. Máte člověka, který trpí těžkou depresí, vyhledá pomoc terapeuta a jako řešení je vám nabídnuta smrt.“


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Počet asistovaných sebevražd v Kanadě rapidně vzrostl, zabít se může nechat takřka kdokoli se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden