Trump: Naši zemi teď řídí hloupí lidé, svět se rozpadne na kusy
RSS

Trump: Naši zemi teď řídí hloupí lidé, svět se rozpadne na kusy

Bývalý americký prezident Donald Trump poskytl rozsáhlý rozhovor moderátorovi stanice Sky News Piersu Morganovi, v němž hovořil o všem, od války na Ukrajině až po svůj možný pokus o druhé funkční období. (Foto: YouTube / Sky News Australia)









Na adresu svých možných prezidentských ambicí a svého předchůdce Joea Bidena Trump uvedl, že zatím nemůže prozradit, zda bude znovu kandidovat, ale řekl, že „Amerika jde do pekel“ pod Bidenovým nedostatečným vedením.





„Kvůli financování kampaně a všemu ostatnímu to nesmím říct, ale řeknu jen toto: Myslím, že mnoho lidí bude velmi šťastných,“ reagoval Trump a dodal: „Miluji naši zemi. Naše země se řítí do pekla.“



Trump dodal, že Biden si vede tak špatně, že by ho Morgan, který předtím vyhrál „Celebrity Apprentice“, mohl porazit.



Na otázku, zda lze za nového Trumpova prezidentství očekávat více podobných věcí, Trump odpověděl, že to nemůže být horší než současná situace, kdy show řídí nekompetentní lidé, kteří představují skutečnou hrozbu pro lidstvo.





„Když to řeknu, naše země je v průšvihu. Něco se musí stát, a pokud se to nestane a pokud nebudeme mít chytré vedení, skončíte bez světa. Svět se rozletí na kusy. Naši zemi teď řídí hloupí lidé. Svět se rozletí na kusy,“ řekl Trump Morganovi.



Trump dodal, že nekompetentní vedení může vést k jaderné válce s Ruskem.





„Pokud tito lidé nejsou chytří – a oni nejsou, naši vůdci nejsou chytří – pokud nejsou chytří, skončíte v jaderné válce. Tohle je teprve začátek a já jsem byl ten nejlepší předvídatel,“ řekl.



Trump pokračoval v útocích na Bidenovu administrativu kvůli zpackanému stahování vojsk z Afghánistánu, kvůli němuž v zemi po stažení amerických vojsk uvízlo mnoho amerických občanů.





„Myslím, že stažení z Afghánistánu bylo tak nekompetentní – s těmi 85 miliardami dolarů a mrtvými vojáky,“ řekl Trump. „Nikdy jsem neviděl nic tak nekompetentního.“



Trump dále uvedl, že stažení signalizuje slabost USA a pravděpodobně podpořilo invazi ruského prezidenta Vladimira Putina na Ukrajinu, ke které by podle něj pod jeho dohledem nedošlo – i když původně označil Putinovo posílení vojsk za „geniální tah“.





„Když postavil vojáky na hranicích, řekl jsem: ‚To je velmi chytrý, brilantní tah‘, protože jsem si myslel, že vyjednává. Když tam vstoupil, řekl jsem: ‚Už to není brilantní tah‘.“



Trump také připomněl rozhovor s bývalou německou kancléřkou Angelou Merkelovou, v němž ji kritizoval kvůli velké závislosti její země na ruské energii.





Když hovořil o tom, jak Merkelové předal „velmi luxusní ubrousek“, který měl představovat bílou vlajku kapitulace, Trump německé vůdkyni řekl, aby si jej uschovala pro pozdější použití, až se ocitne v područí ruské energetiky.



„Řekl jsem, že jednoho dne budete mít problém s Ruskem a nebudete mít jinou možnost než se vzdát,“ řekl jí Trump.



Věrna své formě byla televize Sky News obviněna, že klamavě upravila ukázku rozhovoru tak, aby to vypadalo, že Trump po této výměně názorů rozzlobeně odešel z natáčení.



Zdroj: infowars.com
Článek Trump: Naši zemi teď řídí hloupí lidé, svět se rozpadne na kusy se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden