Německo: Afghánec říká, že rozlámal sochu Ježíše kvůli své víře, úřady přesto hledají motiv
RSS

Německo: Afghánec říká, že rozlámal sochu Ježíše kvůli své víře, úřady přesto hledají motiv

Zničené atributy nejen křesťanství, ale jakékoli jiné víry než islámu, jsou běžné na všech islamizovaných územích. Nicméně přesto v Německu údajně hledají motiv činu jistého Afghánce, kterého urážela socha Ježíše v kostele, proto se rozhodl s ní učinit krátký proces. Že by nakonec další psychicky nemocný chudák?
26letý Afghánec se od středy musí zodpovídat okresnímu soudu v Nordhausenu. Zřejmě z náboženských důvodů zničil cennou sochu Krista v kostele v Nordhausenu.
Na konci října loňského roku prý zničil církevní inventář, vytrhl a poškodil cennou sochu Krista ze zdi a rozbil oltářní obraz. Nyní je obviněn z poškození majetku a přestupku. Podle obžaloby činí škoda 2 300 eur. Postava Krista je v současné době obnovována.
Po téměř hodině však byl proces pozastaven. Okresní soudkyně Iris Kasch-Böse chce vyslechnout více svědků a prohlédnout si spisy. Může být rovněž nutné přezkoumat trestní odpovědnost obviněného.
Obhájce Marko Siebold již dříve uvedl, že se jeho klient k trestnému činu přiznal. Jeho motivace je však nejasná. Podle Siebolda 26letý muž nejednal záměrně, ale ze své víry a měl problém s postavou Krista v kostele. Siebold vysvětluje, že nevidí nespravedlnost toho, co udělal.
26letý Afghánec je v Německu téměř sedm let. Do roku 2020 měl práci jako uklízeč. Neví, proč byl po třech letech najednou vyhozen. Mezitím je tolerován pouze jako žadatel o azyl, existuje právně závazné oznámení o vyhoštění.
Protože měl problémy se sousedy, musel se před dvěma měsíci přestěhovat. Státní zastupitelství v Mühlhausenu Afghánce vyšetřuje ve čtyřech dalších případech, kdy způsobil škody na majetku: v jednom případě údajně házel kameny na projíždějící auto a ve třech dalších případech poškodil dveře bytu sousedů.
Protestantská komunita mezitím netrpělivě očekává návrat obnovené postavy Krista, říká pastor Klemens Müller. Byl zachráněn ze zničeného kostela po bombardování v roce 1945, a proto je tak cenný….
 
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden