Američtí zákonodárci zveřejnili 10 způsobů, jak se připravit na válku s Čínou kvůli Tchaj-wanu
RSS

Američtí zákonodárci zveřejnili 10 způsobů, jak se připravit na válku s Čínou kvůli Tchaj-wanu


Výbor Sněmovny reprezentantů pro Čínu tento týden zveřejnil seznam deseti doporučení, která mají Čínu odradit od útoku na Tchaj-wan. (Foto: Flickr)









Ta jsou oficiálně doporučena k začlenění do zákona o autorizaci národní obrany na fiskální rok 2024.



Seznam je údajně výsledkem závěrů, k nimž se dospělo během dubnových „stolních“ válečných her, které provedlo jestřábí Centrum pro novou americkou bezpečnost.




Paul: Zapomeňte na Ukrajinu, jestřábi z Washingtonu zatahují NATO do války na Tchaj-wanu

Středeční cvičení válečné hry „tabletop“ v místnosti výboru pro daně a prostředky Sněmovny reprezentantů, prostřednictvím agentury AP.



„ Na válečné hře na Tchaj-wanu, kterou uspořádal vybraný výbor, jsme viděli děsivý výsledek selhání odstrašení,“ řekl zástupce Mike Gallagher (R-WI) před hlasováním o schválení postupu opatření.



„ Pokud chceme mít naději na zastavení třetí světové války, musíme Tchaj-wan po zuby ozbrojit hned teď. Musíme odstranit ostudu, kterou je 19 miliard dolarů [zahraničního vojenského prodeje],“ dodal.




Ministr obrany Tchaj-wanu: Nenecháme USA vyhodit do povětří fabriku na čipy

Skupina se podělila o následujících 10 doporučení:




Vyrobit a dodat více raket dlouhého doletu do indo-pacifického regionu.
Vymyslet ve shodě s našimi spojenci předem závažné ekonomické náklady, pokud by Čína jednala proti Tchaj-wanu.
Rozšířit kombinovaný vojenský výcvik mezi Spojenými státy a Tchaj-wanem.
Dodat zaostávající vojenské vybavení a zbraně v hodnotě 19 miliard dolarů, které si Tchaj-wan objednal u Spojených států.
Zřídit v rámci velitelství v indo-pacifickém regionu velitelství společných vojenských sil USA pro krizové velení a řízení.
Zvýšit kybernetickou odolnost kritické infrastruktury USA, zejména přístavních, leteckých a železničních zařízení, s důrazem na vojenskou mobilitu.
Pomáhat Tchaj-wanu s výcvikem k posílení jeho vlastní kybernetické bezpečnosti.
Vytvořit americko-tchajwanskou skupinu pro kombinované plánování s cílem vybudovat pevnější vztahy mezi našimi obrannými silami.
Posílit vojenské postavení USA v regionu rozšířením základen u spojenců, zpevněním skladů pohonných hmot a posílením logistiky.
Rozšířit vojenské zásoby Tchaj-wanu a jeho odolnost vůči útokům


TEN FOR TAIWAN: This morning the Select Committee adopted 10 bipartisan policy recommendations for the 118th Congress, which will surge hard power across the international dateline and strengthen deterrence in the Taiwan Strait. Read the full report: https://t.co/Zm6EeaQnjX pic.twitter.com/NTbLtp1F64 — The Select Committee on the CCP (@committeeonccp) May 24, 2023
Pozoruhodné je, že republikán Andy Kim (D-NJ) byl jediným hlasujícím „proti“ návrhům.




Ví něco víc? Buffet prodal miliardy v tchajwanském výrobci čipů

Zdroj: defensenews.com
Článek Američtí zákonodárci zveřejnili 10 způsobů, jak se připravit na válku s Čínou kvůli Tchaj-wanu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden