Bude Maďarsku odňato předsednictví v Evropské radě v roce 2024?
RSS

Bude Maďarsku odňato předsednictví v Evropské radě v roce 2024?


Jistě jste již zaznamenali také na mainstreamu informaci o tom, že by mělo být Maďarsku odňato předsednictví, které na něj připadne v roce 2024. Jde o pravidelné střídání, kdy jednou za čas dojde na každou členskou zemi.
Ale jen málokdo ví, že tak jak musí například eurokomisaři odpovídat „evropským hodnotám,“ pak je totéž požadováno i po předsednických zemích.
Všichni dobře víme co to ony „evropské hodnoty“ jsou. Především výměna evropských obyvatel,  podpora LGBTQI agendy, indoktrinace dětí genderovou propagandou, neutuchající podpora Ukrajiny, islamizace Evropy, cenzura opozičních názorů a klimatická agenda.
To je jen několik základních „evropských hodnot,“ které musí vyznávat každý eurokomisař. Nicméně také členské země musí alespoň do značné míry vyznávat tyto „hodnoty.“ A to obzvlášť v době předsednictví.
Jenže hlavouni v EU jsou přesvědčeni, že Maďarsko tyto „hodnoty“ nevyznává dostatečně a nemělo by tedy zastávat tuto vedoucí funkci.
Příští týden – konkrétně ve čtvrtek 1.6. – se má k této otázce hlasovat v europarlamentu. Pokud bude hlasování veřejné, tak vás samozřejmě budu opět informovat o tom, jak kdo hlasoval.
V návrhu usnesení EP se mimo jiné uvádí:
„Evropský parlament zpochybňuje schopnost Maďarska věrohodně splnit tento úkol v roce 2024, protože nedodržuje právo EU, hodnoty zakotvené v článku 2 Smlouvy o EU a zásadu upřímné spolupráce.“
V usnesení se také například uvádí:
“Evropský parlament  odsuzuje strategii vlády Orbána vést kampaně proti EU s cílem odvést pozornost od porušování hodnot EU a systémové korupce.“
Každopádně – ať už by si o Maďarsku mohl kdokoli myslet cokoli – EU svým přístupem ukazuje, o jak silně totalitní uskupení se jedná. Maďaři se jednoduše sami rozhodli pro určitou politiku a ta je také praktikována.
Pokud by chtěli politiku, která kopíruje EU, zvolili by si progresivistickou opozici. Ale to se nestalo. Nicméně už nyní je celkem jasné, jak hlasování v europarlamentu dopadne.
Samozřejmě velmi podobně jako jiná taková hlasování – tedy podle notiček EU.
 
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Bude Maďarsku odňato předsednictví v Evropské radě v roce 2024? se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden