Německo se obrací proti novému Zelenému údělu EU, zdravý rozum je v popředí
RSS

Německo se obrací proti novému Zelenému údělu EU, zdravý rozum je v popředí


Minulý týden to byl prezident Macron, kdo se obrátil proti Zeleným opatřením. Ve svém projevu tvrdil, že Evropa už zašla příliš daleko, a že zavede-li další regulace, aniž by se k ní přidal zbytek světa, tak ohrozí investice a poškodí ekonomiku. Tento týden to vypadá, že se k nim přidává Evropská lidová strana – centro-pravicové seskupení, do něhož patří i strana předsedkyně Evropské komise Ursuly vod der Leyen, tj. němečtí Křesťanští demokraté.

Přichází zprávy, že tato strana uvažuje o stažení své podpory pro Zelený úděl Evropské komise. To je sada návrhů včetně např. celoevropský cíl na odstranění čistých uhlíkových emisí do roku 2050. Ač 11 zemí EU si už stanovilo právně závazné cíle dosažení čisté nuly do roku 2050 (nebo 2045 v případě Německa a Švédska), tak by to v té době, vydrží-li Zelený úděl, nemuselo být závazné pro ostatní členské státy.
Teď to vypadá, že Německo od Francie přebírá roli líhně odporu vůči politikám nulového uhlíku navíc, když mají přijít ještě drsnější politiky a protože ty už předtím na sebe samotné uvalené cíle dosažení čisté nuly do roku 2045 se čím dál více jeví jako úlet od reality.
Minulý týden v zemských volbách v Brémách získala nová strana ‚Burger in Wut‘ (Naštvaní občané čili BiW) 9,6 procenta hlasů. Stejně jako u holandského Občanského hnutí sedláků (BoerburgerBeweging čili BBB), které se v březnu dostalo na vrchol v místních volbách této země, na protest proti vládním snahám zavírat statky, aby se splnily dusíkové cíle, to urychlilo i vzestup BiW, když právě toho se mnozí chytili.
Výborné návrhy k Zeleným energiím z Francie, prezident Biden by tomu měl věnovat pozornost
Minulý týden jsem komentoval  Výborné návrhy k Zeleným energiím z Francie .
Nejsem zvyklý nacházet dobré návrhy ve Francii, teď ale takový přišel: Macron volá po ‚Regulatorní přestávce‘ v Zelených zákonech, abychom pomohli průmyslu.
Přestávka by byla dobrá, ale zrušení Bidenem protlačovaného šílenství by bylo lepší.
Prezident Biden by tomu měl věnovat pozornost. Ale probudil se vůbec?
Bidenova dohoda o špinavých myčkách
Budou v USA vůbec fungovat myčky? Tato zjevně praštěná otázka vůbec není šílená.
Uvažte prosím tento  Federální předpis o špinavých myčkách .
Minulý týden Ministerstvo energetiky předložilo rozsáhlý návrh na povinné předpisy o „efektivnosti“ myček nádobí. Chutnaly vám včera večer špagety pořád ještě připečené na podnosu? Teď si je můžete vychutnat dvakrát.
Tyto návrhy vyžadují, aby výrobci omezili používání vody o třetinu a omezili myčkám spotřebu na 3,2 galony na cyklus, tj. méně než současný federální limit pěti galonů. Nové spotřebiče zároveň musí omezit odhadovanou roční spotřebu energie o skoro 30 %.
Myčky mohou tyto normy vyšší účinnosti splnit pouze recirkulací vody v dlouhých cyklech, což znamená doba mytí dvě nebo tři hodiny. Když ale nádobí není čisté, tak je vlastníci spustí znovu, což vyvrací argument o úspornosti.
Plán Ministerstva energetiky dává výrobcům čas jen do roku 2027, aby vyrobili zázračné mnohem dražší myčky, které budou odvádět horší práci. Objevují se i nové předpisy pro elektromotory používané při výrobě i v prodejních automatech na nápoje.
Ministerstvo energetiky v posledních měsících navrhlo nebo finalizovalo protlačování nových norem pro trouby, mikrovlnky, chladničky a pračky (připravte se na ještě plesnivější hadry). To přichází navíc k předpisům pro topení, klimatizaci a žárovky.
Plaťte více za horší výkon
Vše, co Biden dělá, zvyšuje inflační tlak.
Vzpomeňte:  Cena za Zákon o omezení inflace vyskočila z 385 miliard $ na více než 1 bilion $
Očekávejte více toho samého, jakmile Biden zkusí uvalit „přechod pouze“ na elektro-vozy.
A pokud vám to uniklo, tak se prosím podívejte na –  Fór dne: Spojení auto-výrobci požadují „přechod pouze“ na elektrická vozidla .
A odpor už přichází. Začal ve Francii a v Německu. Čím dříve přijde protiúder proti Zelenosti i v USA, tím lépe.
BY TYLER DURDEN
THURSDAY, MAY 25, 2023 – 11:00 AM
Authored by Mike Shedlock via MishTalk.com,




Zdroj



Nejčtenější za týden