Máme aktuálně největší pokles reálných mezd v celé širé EU
RSS

Máme aktuálně největší pokles reálných mezd v celé širé EU



JANA MARKOVÁ
A zase jsme vyhráli nejhorší možný evropský výsledek. Pod touto vládou jsme se stali totálními rekordmany v tom, jak si tu všechno „podělat“. Přesto je tu stále mnoho lidí, trpících zjevně Stockholmským syndromem, kteří si to odmítají přiznat.
Po tom, co máme opět bezkonkurenčně nejméně oblíbeného premiéra široko daleko, tak máme aktuálně i největší pokles reálných mezd v celé širé EU. Před námi je i rozhazovačné Řecko, skoroválečná Litva, Lotyšsko a Estonsko, no prostě úplně všichni. Dvakrát horší, než ten nejhorší před námi. To je paráda ne?
A kdyby to náhodou měl někdo chuť hodit na Babiše, že za všechno může on, tak připomínám, že už víc jak rok s tím nemá nic společnýho. Viz třeba druhý grafík veřejného dluhu dole pod textem, opět srovnání v době jeho „vlády“. A pokud by to chtěl někdo svádět na Putina, tak podotýkám, že to není jen naše specialita, jakkoliv to tak vypadá, že to ovlivňuje všechny ty státy kolem, a ty Pobaltské zvlášť.
Nechci vás tu v neděli zatěžovat dlouhým textem, ono to celkem mluví samo za sebe. Máme nejdivočejší ceny elektřiny, nejdražší potraviny, léky nemáme radši vůbec a teď už nebudeme mít ani na to, co nám ještě náhodou zbývá.
Takže hezkou neděli, třeba se nad tím při sekání trávníku zamyslete, jestli je tohle opravdu to, kam chceme naši zemi vést a jestli by ten nejsvětovější politolog neměl změnit Strakovku třeba za nějakou jinou instituci, sic méně zvučného jména, neb podobné proslulosti. Třeba na Moravě, ať to nemá daleko domů.

Jana Marková

The post Máme aktuálně největší pokles reálných mezd v celé širé EU first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden