„Allahu akbar“ i pobodání nožem – tak oslavovali Turci v Rakousku a Německu Erdoganovo vítězství (videa)
RSS

„Allahu akbar“ i pobodání nožem – tak oslavovali Turci v Rakousku a Německu Erdoganovo vítězství (videa)


Zhodnocení tureckých voleb jste si dnes mohli přečíst ve všech médiích, proto nemá příliš cenu se mu nadále věnovat. Výhra Erdogana byla takřka jistá a zdá se, že potěšila i ty, kdo mají za cíl dopomoci k rozšíření budoucí Osmanské říše co nejvíc na západ.
V celé Evropě je zdaleka nejvíc příznivců Erdogana právě v Rakousku a Německu. V obou získal Erdogan výraznou převahu hlasů tamních Turků a podle toho vypadaly i oslavy.
Německo: 
Noc po Erdoganově vítězství ve volbách v Turecku: Vítězná strana jeho stuttgartských příznivců skončila třemi vážně zraněnými po bodných ranách nožem.
Zatímco fanoušci znovuzvoleného tureckého prezidenta troubili, dělali hluk a mávali tureckými vlajkami, jeho odpůrci nebyli v oslavné náladě. Jejich kandidát Kemal Kilicdaroglu těsně prohrál.
Podle policie byli účastníci průvodu zasypáváni lahvemi a následovaly potyčky mezi příznivci a odpůrci Erdogana.
Ke krvavému vyvrcholení došlo ve 22.10 hodin. Policejní mluvčí Jens Lauer (48): „V Theodor-Heuss-Straße bylo vozidlo napadeno skupinou lidí. 26letý řidič byl pobodán nožem.“
Policejní mluvčí: „Dva muži ve věku 18 a 19 let, kteří údajně patřili k útočící skupině, také utrpěli bodná zranění, z nichž jedno bylo život ohrožující.“
Komisař: „Co přesně se stalo, musí být ještě vyjasněno. Vyšetřujeme pokus o vraždu.“

Bylo zaznamenáno celkem 13 trestních oznámení, včetně šesti napadení a několika případů poškození majetku. Policistům se podařilo dostat situaci pod kontrolu s velkým nasazením.
Také v Mannheimu došlo v neděli večer k potyčkám mezi účastníky průvodu a chodci. Kromě toho ve městě pochodovalo asi 150 Erdoganových fanoušků, což okamžitě vyvolalo odpor.
Policisté, kteří zasahovali, byli zasaženi předměty, které po nich Turci házeli. Ve 23:30 agresivní večírek skončil.
Rakousko:
Rakouští Turci jsou nejoddanějšími voliči Erdogana, což bylo znát i na bujarých oslavách. Všichni, kdo položili své životy za to, aby odrazili Osmany od Vídně, se dnes musí při pohledu na tuto islamizovanou metropoli v hrobech obracet…
Alláhu akbar: Toto volání bylo v neděli večer slyšet ve vídeňské čtvrti Favoriten. Masy imigrantů hlasitě oslavovaly volební vítězství Recepa Tayyipa Erdogana (69), v Rakousku pro něj hlasovalo 72% Turků. FPÖ tyto oslavy kritizovala.
Alláhu akbar! Tisíce Turků žijících ve Vídni křičely tato slova, která jsou používána také islámskými teroristy, na masové demonstraci na náměstí Reumannplatz.
Není divu, že znepokojení obyvatelé vídeňské čtvrti Favoriten volali vídeňskou policii, ale až ve 21:30 se prý policie snažila rozprášit bujaré oslavy tisíců Turků žijících v Rakousku.
Jak bylo oznámeno, Recep Tayyip Erdogan jasně zvítězil ve 2. kole hlasování, v Rakousku dlouholetý turecký prezident dokonce získal 72% hlasů tamních Turků.

Hunderte von #Erdogan -Anhängern feiern den Wahlsieg des türkischen Präsidenten am #Reumannplatz . #Wien #Tuerkei pic.twitter.com/Q8xMdEMTdB
— Balazs Csekö (@balazscseko) May 28, 2023



Weitere Videos von der gestrigen #Erdogan -Wahlsiegfeier in #Wien , #Favoriten . #Tuerkei #w2805 1/5 pic.twitter.com/uIxqEDr9aJ
— Balazs Csekö (@balazscseko) May 29, 2023


Oslavy ve Vídni-Favoriten a Erdoganův silný výsledek v Rakousku okamžitě vyvolaly emocionální debaty na sociálních sítích. Vůdce vídeňské FPÖ Dominik Nepp na Twitteru uvedl: „Všichni Erdoganovi fanoušci by měli fandit svému vůdci v Turecku. Jděte domů!“
Stejně jako Nepp ani mnozí Rakušané nechápali, proč bylo toto masové shromáždění povoleno – koneckonců mezi účastníky bylo mnoho extremistických Turků hlásících se k Šedým vlkům, kteří předváděli „vlčí pozdrav“.
Dokonce ani neustálé výkřiky Alláhu-akbar  nejsou po četných teroristických útocích ve středoevropském městě příliš vhodné.
Situace se nebezpečně vyhrotila také na Gürtelu, Triester Strasse a na Laxenburger Strasse: stovky lidí byly na silnicích, mávaly vlajkami a turečtí přistěhovalci opakovaně řvali a troubili svými auty .
„Není to paralelní společnost, ale kontraspolečnost. Tito lidé nás odmítají a aktivně nechtějí mít s Rakouskem nic společného,“ řekl lídr vídeňské FPÖ Dominik Nepp. Ostatní strany se zatím k těmto scénám ve Vídni nevyjádřily.
Jak bylo oznámeno, muslimové požadují v budoucnu velmi speciální ramadánové osvětlení pro islamizovanou čtvrť Favoriten.

Traffic chaos in #Vienna 's #Favoriten district as pro- #Erdogan supporters are celebrating Turkish President's election victory. #Turkey #Austria pic.twitter.com/ggN9kwUVsC
— Balazs Csekö (@balazscseko) May 28, 2023


Paradox je, že zatímco Erdogan drtivě vyhrál ve Vídni a Berlíně, v Istanbulu prohrál.
Nicméně je třeba si uvědomit, že Turci (tedy zejména ti v Turecku) volili Erdogana mnohdy i jako odpor proti západní „zvrácené“ woke politice ze strachu, že s prozápadním prezidentem by se i v Turecku začala tato ideologie čile prosazovat.
Nakonec pro Evropany je celkem jedno, kdo bude tureckým prezidentem, protože dobývání Evropy by probíhalo za kteréhokoli z obou kandidátů.
Jak před lety prohlásil sám Erdogan:
„Mešity jsou naše kasárna, minarety jsou naše bajonety, kopule jsou naše helmy a věřící jsou naši vojáci.“
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek „Allahu akbar“ i pobodání nožem – tak oslavovali Turci v Rakousku a Německu Erdoganovo vítězství (videa) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden