EU chce, aby všichni občané měli do roku 2030 digitální ID
RSS

EU chce, aby všichni občané měli do roku 2030 digitální ID


Digitální ID je přímou cestou k přijetí CBDC, neboť digitální měna má být propojena s ID  za současného zrušení hotovosti. Ke všemu uvedenému se poměrně rychle směřuje a zdá se, že EU rozhodně nezůstane pozadu.
Opět se jen potvrzuje, že cokoli je lepší než setrvání v EU.
Zavádění digitálního průkazu totožnosti se prosazuje stále rychleji – s malou pozorností a příliš malým odporem. Evropská komise poskytla 46 milionů eur na kontroverzní evropskou burzu digitální identity.
Jedná se o budoucí aplikaci pro chytré telefony, která umožní občanům všech 27 členských států EU ukládat a sdílet digitální průkaz totožnosti. Uvedené peníze budou investovány do pilotních programů.
Peněženku lze použít pro předložení cestovních dokladů, registraci SIM karty, otevření bankovního účtu a přístup ke službám, jako jsou sociální dávky.
Pilotních projektů se zúčastní 250 veřejných a soukromých organizací v téměř všech členských státech a také na Islandu, v Norsku a na Ukrajině a budou probíhat nejméně dva roky, uvádí  Biometric Update.
Projekty mají za cíl pomoci členským státům připravit se na evropské nařízení o digitální identitě, které je v současnosti projednáváno v evropském parlamentu.  K povinné digitální identitě již proběhlo v EP i hlasování, o kterém jste si mohli přečíst zde .
Projekty také přiblíží Evropskou unii k jejímu cíli poskytnout všem občanům digitální identitu do roku 2030.
Někteří však v souvislosti s projektem vyjádřili bezpečnostní obavy a tvrdili, že uložení tolika dat v jednom systému by přilákalo kybernetické útočníky.
„Zůstává výzvou zajistit nejvyšší úroveň zabezpečení vzhledem k počtu padělků, které by mohly být do systému zavedeny,“ řekl Jean-Karim Zinzindohoue, technický ředitel France Identite, během semináře o systému eID peněženky v Bruselu..
 
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek EU chce, aby všichni občané měli do roku 2030 digitální ID se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden