Na COVID-19 nezemřel ani jeden mladý zdravý jedinec, ukazují izraelská data
RSS

Na COVID-19 nezemřel ani jeden mladý zdravý jedinec, ukazují izraelská data


Podle nově zveřejněných údajů nezemřel v Izraeli ani jeden mladý zdravý jedinec v důsledku infekce Covid-19.
„Nula zemřelých ve věku 18 až 49 let bez základních morbidit,“  uvedlo izraelské ministerstvo zdravotnictví (MOH) v reakci na formální žádost právníka.
Úředníci poznamenali, že prohlášení se vztahuje pouze na úmrtí COVID-19, kde ministerstvo obrany provedlo epidemiologické šetření a obdrželo informace o základních onemocněních.

„Nula je velmi, velmi jasné číslo a nemůže být předmětem interpretace,“  řekl  Yoav Yehezkelli , specialista na interní medicínu a lékařský management a bývalý přednášející na katedře krizového řízení a řízení katastrof na Telavivské univerzitě v Izraeli.
„Proč byla potřebná všechna ta extrémní opatření jako zavírání škol, očkování dětí a lockdowny?“  dodal.

Informace byly poskytnuty na základě žádosti o svobodu informací, kterou podal právník Ori Xabi, který podal několik takových žádostí, protože se snaží získat informace od ministerstva zdravotnictví týkající se  pandemie COVID-19 a politik COVID-19.
Xabi požádal o informace o průměrném věku lidí, kteří zemřeli na COVID-19, rozdělených podle stavu očkování v době úmrtí; kolik pacientů s COVID-19 bez základních morbidit mladších 50 let zemřelo; a roční počet případů srdeční zástavy v letech 2018 až 2022.
Ministerstvo zdravotnictví však podalo neúplné údaje s tím, že jde jen o případy, kdy o zdravotním stavu zesnulých informovali jejich příbuzní.
Ve skutečnosti však ministerstvo zatajilo fakt, že již v roce 2020 byla všechna covidová úmrtí evidována.
Dokument ( pdf ) z Výzkumného a informačního centra Knessetu ze dne 7. června 2020 uvedl, že ministerstvo zdravotnictví poskytlo Zvláštnímu výboru pro nový virus COVID údaje o úmrtích na COVID-19.
Zpravodajský systém ministerstva má podle dokumentu údaje o pohlaví, věku, okrese bydliště a základních nemocech zesnulých. Systém ukázal, že asi 94 procent zemřelých bylo starších 60 let, a že nebyli tam žádní zcela zdraví zemřelí. Tedy 100% zemřelých vykazovalo různé komorbidity.
Kromě toho 4. května 2020 vydalo lékařské vedení ministerstva zdravotnictví v dopise ( pdf ) pokyny vedoucím nemocnic a lékařským oddělením organizací pro údržbu zdraví – národních zdravotnických organizací – o tom, jak vyplnit oznámení o úmrtí COVID-19, a nařídilo jim, aby údaje zahrnovaly základní onemocnění.
V dopise z 22. prosince 2020 ( pdf ) lékařské ředitelství vedoucím nemocnic uvedlo, že u každého pacienta s COVID-19, který zemřel během akutní fáze nebo v důsledku komplikací nemoci později, nebo u lidí, kteří byli pozitivní na COVID-19, kteří zemřeli, musí být oznámení o úmrtí a shrnutí případu zasláno na ministerstvo zdravotnictví.
Řekli, že účelem bylo „zlepšit dohled“.
„Je trochu naivní, aby ministerstvo zdravotnictví tvrdilo, že nemá úplná data a přístup k úmrtním listům,“ řekl Yehezkelli, který byl také zakladatelem týmu, který radí ministerstvu zdravotnictví.
„Přesto je tato odpověď ministerstva smysluplná,“ řekl Yehezkelli, „protože konečně odhaluje pravdu.“


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 1 Průměrně: 5 ]







Článek Na COVID-19 nezemřel ani jeden mladý zdravý jedinec, ukazují izraelská data se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden