Kreml vzkazuje Kyjevu: Očekávejte nejtvrdší možnou reakci
RSS

Kreml vzkazuje Kyjevu: Očekávejte nejtvrdší možnou reakci


Ruský prezident Vladimir Putin obvinil Ukrajinu z teroristické činnosti a prohlásil, že Kyjev zvolil cestu zastrašování ruských občanů. (Foto: Flickr)









Uvedl, že útok bezpilotního letounu na Moskvu, k němuž došlo dříve v úterý, byl zaměřen na „civilní cíle“ a že bude posílena protivzdušná obrana hlavního města. Uvedl, že fungovaly uspokojivě, ale „je na čem pracovat“.



Řekl, že Ukrajina zvolila cestu pokusu „ zastrašit Rusko, ruské občany [útoky] na obytné budovy“, a dodal, že útoky dronů jsou „jasným projevem teroristické činnosti“.




Velký útok dronů na Moskvu poškodil několik obytných domů

Prezident, který loni v únoru nařídil plnohodnotnou invazi na Ukrajinu, v komentář, rovněž pohrozil odvetou a uvedl, že obyvatelé Ukrajiny by měli pochopit, že vedení jejich země tlačí Rusko k odpovědi.



Ruské ministerstvo zahraničí prohlásilo, že si „vyhrazuje právo přijmout nejtvrdší možná opatření v reakci na teroristické útoky kyjevského režimu“.



Uvedl, že to nebylo Rusko, kdo rozpoutal válku, a opět obvinil rozšiřování NATO.




Rusko vydalo zatykač na amerického kvůli výrokům o zabíjení Rusů

Prohlásil, že soupeření mezi Ruskou federací a Ukrajinou po rozpadu Sovětského svazu bylo nevyhnutelné, ale předpokládalo se, že proběhne civilizovaným způsobem.



Tvrdil však, že Ukrajinu tehdy ovládli lidé, kteří se na popud Západu vydali cestou vytváření protiruských nálad, a že Rusko bylo podvedeno, když slíbilo, že nebude rozšiřovat NATO na východ, a pak se dostalo i na Ukrajinu, které bylo slíbeno případné členství v NATO.



Zdroj: bbc.com




Pentagon: Čína ruší veškeré kontakty s americkou armádou

Článek Kreml vzkazuje Kyjevu: Očekávejte nejtvrdší možnou reakci se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden