Ve Washingtonu právě probíhá Bilderberg
RSS

Ve Washingtonu právě probíhá Bilderberg

68. setkání Bilderbergu se uskuteční ve dnech 2. – 5. června 2022 ve Washingtonu, D.C., USA. Svou účast potvrdilo přibližně 120 účastníků z 21 zemí. (Foto: Wikimedia)








Únik z Bilderbergu: tajnůstkářská skupiny prodiskutuje internetové ID a globální daň
Jako vždy byla pozvána různorodá skupina politických představitelů a odborníků z oblasti průmyslu, financí, akademické obce, práce a médií. Seznam účastníků je k dispozici na stránkách bilderbergmeetings.org.




Bilderberg tlačí na povinné internetové ID pro Evropu
Klíčovými tématy letošní diskuse jsou:



Geopolitické změny Výzvy NATO Čína Indo-tichomořská reorganizace Čínsko-americká technologická soutěž Rusko Kontinuita vlády a ekonomiky Narušení globálního finančního systému Dezinformace Energetická bezpečnost a udržitelnost Zdraví po pandemii Fragmentace demokratických společností Obchod a deglobalizace Ukrajina Setkání Bilderberg, založené v roce 1954, je každoroční konference, jejímž cílem je podpořit dialog mezi Evropou a Severní Amerikou. Každoročně je na setkání pozváno 120-140 politických představitelů a odborníků z oblasti průmyslu, financí, práce, akademické obce a médií. Přibližně dvě třetiny účastníků pocházejí z Evropy a zbytek ze Severní Ameriky; přibližně čtvrtina z politiky a státní správy a zbytek z jiných oblastí.




Italský europoslanec: „Bilderberg je kořenem všeho zla“
Setkání Bilderberg je fórem pro neformální diskuse o zásadních otázkách. Setkání se konají podle pravidla Chatham House, které říká, že účastníci mohou volně využívat získané informace, ale nesmí být odhalena totožnost ani příslušnost řečníka (řečníků) ani jiného účastníka.




Unikátní písemné záznamy o Bilderbergu popírají, že skupina je pouze debatním fórem
Díky soukromé povaze setkání se účastníci účastní jako jednotlivci, nikoliv v oficiální funkci, a nejsou tedy vázáni konvencemi svých úřadů ani předem dohodnutými stanovisky. Jako takoví si mohou dopřát čas k naslouchání, přemýšlení a shromažďování poznatků. Neexistuje žádný podrobný program, nenavrhují se žádná usnesení, nehlasuje se a nevydávají se žádná politická prohlášení.



Zdroj: bilderbergmeetings.org
Článek Ve Washingtonu právě probíhá Bilderberg se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden