Protesty v Ugandě proti Bidenovým sankcím za „gay zákon“: „Nechceme vaše pro-gay peníze“ (video)
RSS

Protesty v Ugandě proti Bidenovým sankcím za „gay zákon“: „Nechceme vaše pro-gay peníze“ (video)


Uganda se aktuálně přidala k mnoha dalším muslimským zemím, které více či méně přísně trestají homosexualitu. Například v Saúdské Arábii, kde vloni proběhla poprava více než 80 lidí odsouzených k smrti, popravili také několik LGBTQI (uvedeno jako poprava za deviantní chování).
Slyšeli jste ovšem, že by za tento tvrdý zákon byla Saúdská Arábie jakkoli sankcionována? Totéž platí o Kataru, Iráku či Somálsku a několika dalších zemích.
Tresty se pro homosexuály, ale dokonce i pro mladé nesezdané páry, zvýšily také v Indonésii, což vedlo k debatám, zda podobný zákon nepostihne i turisty .
Je zajímavé, že nikde tyto tresty Západu dosud nevadily – a pokud už byla některá ze zmíněných zemí kdy sankcionována, důvody byly zcela jiné.
V Ugandě nyní protestují studenti proti uvaleným sankcím s tím, že si má Biden své „pro-gay peníze“ nechat…
Studenti v Ugandě vyšli do ulic, aby vyjádřili svůj nesouhlas s hrozbami Joe Bidena, že uvalí sankce na jejich zemi kvůli zákonu proti homosexuálům. Protest odráží sílící pocit odporu proti vnímanému vnějšímu vměšování do vnitřních záležitostí Ugandy.
Demonstrace, kterou organizovali studenti z různých univerzit po celé zemi, měla za cíl vyjádřit svůj nesouhlas s Bidenovým postojem k ugandskému zákonu proti homosexuálům. Za skandování hesel se studenti s transparenty vydali před parlament a vyzývali k respektování suverenity své země.
„Nechceme vaše pro-gay peníze. Chceme a milujeme naši zemi víc než peníze,“ skandovali demonstranti.

BREAKING: Ugandan students from at least 13 universities take to the streets, protest against @JoeBiden in front of their parliament, and sing, "We don't want your pro-gay money. We want and love our country more than money." WATCH pic.twitter.com/MaQumahWA0
— Simon Ateba (@simonateba) May 31, 2023


Ugandská vláda čelila kritice poté, co ugandský prezident Yoweri Museveni podepsal přísný zákon proti homosexuálům, který nařizuje trest smrti za „přitěžující homosexualitu“, která je definována jako pohlavní styk zahrnující HIV pozitivní osoby, děti nebo jiné zranitelné osoby.
„Tento hanebný čin je nejnovějším vývojem v alarmujícím trendu porušování lidských práv a korupce v Ugandě,“ řekl Biden.
„Nebezpečí, které představuje tento demokratický úpadek, je hrozbou pro každého, kdo žije v Ugandě, včetně amerického vládního personálu, zaměstnanců našich prováděcích partnerů, turistů, členů podnikatelské komunity a dalších,“ dodal.
Biden pohrozil uvalením sankcí na Ugandu v reakci na kontroverzní zákon proti homosexuálům:





„Proto jsem nařídil své Národní bezpečnostní radě, aby vyhodnotila dopady tohoto zákona na všechny aspekty spolupráce USA s Ugandou, včetně naší schopnosti bezpečně poskytovat služby v rámci nouzového plánu amerického prezidenta pro pomoc při AIDS (PEPFAR) a dalších forem pomoci a investic.
Moje administrativa rovněž začlení dopady zákona do našeho přezkumu způsobilosti Ugandy pro zákon o africkém růstu a příležitostech (AGOA). A zvažujeme další kroky, včetně uplatnění sankcí a omezení vstupu do Spojených států každému, kdo se podílí na závažném porušování lidských práv nebo korupci.“

K uvedenému jen připomínám, že jako správná kolonie se ke všem sankcím USA vždy oddaně připojuje také EU…







Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Protesty v Ugandě proti Bidenovým sankcím za „gay zákon“: „Nechceme vaše pro-gay peníze“ (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden