Díra v rozpočtu opět rekordní
RSS

Díra v rozpočtu opět rekordní



JANA MARKOVÁ
Díra v rozpočtu opět rekordní, přesáhla 270 miliard. Čím dál tím líp hoši.
Na konci května skončil státní rozpočet se schodkem ve výši 271,4 miliardy korun, což je největší květnový deficit od vzniku České republiky.
Hele vy lumeni, opravdu není jedno, jestli si půjčujeme neustále na další a další černý ukrajinský díry. Jenom obsluha současného státního dluhu narostla +18,1 mld.
– Opravdu není jedno, že na místě ministra financí máme „vystudovaného“ elektrikáře. – Opravdu není jedno, že rozhazujeme plnými hrstmi za cizí a na naše kašleme. – Opravdu není jedno, že jsme první země v Evropě v odlivu kapitálu do pryč. Jeden bilion ročně jde jako výpalné našim evropským a jiným kolonizátorům. – Opravdu není jedno, že politiku už tu neurčují politici, ale politologové. – Opravdu není jedno, že máme nejrozbujelejší státní aparát široko daleko. – Opravdu není jedno, že jste prodali tuhle zemi za snůšku ideologií a pár podrbání evropských soudruhů a amerických zbrojařů!
Takže se nesnažte odrbat lidi na kost, nesnažte se jim brát jejich firmy a podnikání tím, že je pošlete do kytek vysokými daněmi, cenami energií a ničením fungujících partnerství s největšími ekonomikami světa a sakra se snažte, aby to tu všechno ještě nějaký čas vydrželi, protože to jsou asi jediní, kteří tenhle stát ještě táhnou. Vy to teda nejste.
Přestaňte nám lhát o tom, jak spoříte a jak víte co děláte. Ten váš slavný balíček je jen snůška nesystémových a nereálných pitomostí, která toho hodně zničí, ale minimálně přinese. Slibovali jste, jak je propracovaný a jak bude finální a teď už zoufale saháte po dalším? Protože s tímhle jste nepočítali? A počítali jste vůbec s něčím?
Jak můžete plánovat miliardové nákupy za luxusní zbraně, když vám teče střechou už až do postele? Kde si myslíte, že ty peníze vezmete? Nám? Proto zoufale saháte po tom posledním, co mnohým zbylo jako je dům a daníte jim víc a víc pole a zahrady? Kam až chcete zajít?
Tohle musí skončit. Nebo to skončí hodně špatně.
 
FB

The post Díra v rozpočtu opět rekordní first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden