USA zveřejnily 10 způsobů, jak se připravit na válku s Čínou o Tchaj-wan
RSS

USA zveřejnily 10 způsobů, jak se připravit na válku s Čínou o Tchaj-wan


Má být snad Tchaj-wan dalším bojištěm po Ukrajině? Zdá se, že zde probíhá velmi podobný scénář…
Čínský výbor Sněmovny reprezentantů tento týden zveřejnil seznam 10 dvoustranných doporučení, jak zabránit Číně v útoku na Tchaj-wan. Ty jsou oficiálně doporučeny k zahrnutí do zákona o obraně pro rok 2024.
Tento seznam je prý výsledkem závěrů učiněných během dubnových válečných her „Table Top“ jestřábího Centra pro novou americkou bezpečnost.
„V tchajwanské válečné hře zvláštního výboru jsme viděli šokující výsledek selhání odstrašování,“  řekl  poslanec Mike Gallagher (R-WI) před hlasováním o pokračování opatření.
„Pokud chceme nějakou šanci zabránit třetí světové válce, musíme teď Tchaj-wan vyzbrojit po zuby. Potřebujeme vyčistit ostudných nevyřízených 19 miliard dolarů [v zahraničních vojenských prodejích],“ dodal.
Deset doporučení panelu je následujících:

Výroba a dodávky více raket dlouhého doletu pro indicko-pacifický region
Po konzultaci s našimi spojenci bychom měli předem naplánovat vážné ekonomické důsledky, pokud by Čína zasáhla proti Tchaj-wanu.
Rozšíření společného vojenského výcviku mezi Spojenými státy a Tchaj-wanem
Dodání 19 miliard dolarů nevyřízeného vojenského vybavení a zbraní, které si Tchaj-wan objednal ze Spojených států
Zřízení amerického vojenského společného úkolového uskupení nebo velitelství společných sil pro krizové řízení v Indo-Pacifiku
Zlepšení kybernetické odolnosti kritické infrastruktury USA, zejména přístavních, leteckých a železničních zařízení, se zaměřením na vojenskou mobilitu
Pomoc při výcviku Tchaj-wanu k posílení jeho vlastní kybernetické bezpečnosti
Založil společnou americko-tchajwanskou plánovací skupinu k vybudování užších vazeb mezi našimi obrannými silami
Posílení vojenské pozice USA v regionu rozšířením základen se spojenci, posílením skladovacích zařízení paliva a zlepšením logistiky
Vybudujeme tchajwanské vojenské zásoby a odoláme útokům

 
Samozřejmě existuje spousta dalších analytiků, kteří poukazují na to, že být „po zuby ozbrojený“ a nezávislý odtržený ostrov na vlastním čínském dvorku je přesně to, co by mohlo být předzvěstí třetí světové války, podobně jako roky angažmá Západu na Ukrajině nevedly k míru, ale k další eskalaci situace, která vyústila ve válku…

 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek USA zveřejnily 10 způsobů, jak se připravit na válku s Čínou o Tchaj-wan se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden