Evropský parlament včera většinově hlasoval pro vyloučení Maďarska z předsednictví
RSS

Evropský parlament včera většinově hlasoval pro vyloučení Maďarska z předsednictví


A na konci se samozřejmě jako vždy dozvíte, jak kdo hlasoval.
Usnesení, se kterým přišel Evropský parlament, není  závazné, ale lze předpokládat, že se jím bude EU řídit. Pro usnesení hlasovalo 442 europoslanců, proti 144 a zdrželo se 33.
V usnesení se odsuzuje systémová korupce (kterou je samotný europarlament prolezlý skrz naskrz), potlačování práv LGBTQI (které ovšem europarlamentu v případě jejich muslimských oblíbenců nevadí) a praxe vládnutí pomocí dekretů (to vadí diktátorské EU, která zavádí praxi drakonické cenzury).
V usnesení se dále uvádí, že „parlament zpochybňuje schopnost Maďarska věrohodně plnit tento úkol v roce 2024 s ohledem na jeho nedodržování práva a hodnot EU.“
Maďarsko má převzít toto šestiměsíční předsednictví mezi červencem a prosincem 2024, po Belgii a před Polskem, nyní však není jasné, zda tomu tak skutečně bude.
A jak kdo hlasoval?
Pro rezoluci a vyřazení Maďarska z předsednictví hlasovali: Niedermayer (TOP09/STAN), Pospíšil (TOP09/STAN), Šojdrová (KDU), Zdechovský (KDU), Charanzová (ANO), Maxová (ČSSD, zvolena za ANO), Gregorová (Piráti), Kolaja (Piráti), Peksa (Piráti)
Proti rezoluci: Vondra (ODS), Zahradil (ODS), Blaško (SPD), David (SPD)
Zdrželi se: Tošenovský (ODS), Vrecionová (ODS), Hlaváček (ANO), Knotek (ANO), Kovařík (ANO)
A jak hlasovali Slováci?
Pro: Bilčík, Štefanec, Wiezik, Ďuriš Nicholsonová, Hojsík, Šimečka,
Proti: Radačovský, Uhrík, Beňová, Hajšel, Roth Nevedaľová
Zdrželi se: Jurzyca
 


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 5 Průměrně: 4.8 ]







Článek Evropský parlament včera většinově hlasoval pro vyloučení Maďarska z předsednictví se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden