„Dám mu knockout!“ Zelenskyj se pustil do starosty Kyjeva
RSS

„Dám mu knockout!“ Zelenskyj se pustil do starosty Kyjeva


„Může dojít ke knokautu,“ odpověděl Zelenskij na otázku, koho vinit za zavřené útulky, čímž možná narážel na osobní odpovědnost bývalého boxera Klička, nyní starosty Kyjeva. (Foto: Twitter)










#Zelensky threatens #Klitschko with a "knockout" UkroSMI write that this was the answer to a question about closed bomb shelters in Kiev pic.twitter.com/jRbvFxWIQc — Mina (@Mina696645851) June 1, 2023
Na tiskové konferenci po skončení summitu Evropského politického společenství v Moldavsku ve čtvrtek 1. června prezident Volodymyr Zelenskyj slíbil, že bude volat k odpovědnosti ty, kteří jsou zodpovědní za tragickou smrt tří lidí během ruského raketového útoku v Kyjevě v noci na čtvrtek.




Ukrajinský atlet odmítl podat ruku svému íránskému soupeři

Zelenskyj uvedl, že osobně navštíví postiženou oblast, aby zjistil všechny potřebné podrobnosti.



„Musím tam jet a přesvědčit se na vlastní oči. Incident důkladně vyšetříme,“ prohlásil.



Na otázku, kdo konkrétně by podle jeho názoru mohl nést odpovědnost a být pohnán k zodpovědnosti, Zelenskyj odpověděl: „Může dojít k knockoutování,“ čímž pravděpodobně narážel na osobní zodpovědnost bývalého boxera Klička, který je nyní starostou Kyjeva.




Mexické drogové gangy používají granátomety určené pro Ukrajinu

Prezident rovněž připustil, že kromě vnějších hrozeb ze strany Ruska čelí Ukrajina i výzvám zevnitř.



„Reakce bude tvrdá. Zdá se, že Rusko nám nestačí, vidíte, máme také vnitřní nepřátele. Řekl bych [kdo přesně], ale spousta novinářů, řekl bych, je tu slovo, mám ho na jazyku, ale nemohu…“.



Během tiskové konference se Zelenskyj rovněž věnoval otázkám novinářů ohledně pokračujícího vystavení Ukrajiny raketovým útokům a nutnosti posílit systémy protivzdušné obrany s pomocí mezinárodních partnerů.



„ Bojujeme, žijeme, s pomocí dalších partnerů – ochráníme [občany]. Ale je nutné, aby tamní úřady také ‚zapnuly mozek‘,“ řekl Zelenskyj.



Zdroj: kyivpost.com




Stoltenberg: Ukrajina vstoupí do NATO, Rusku to může být jedno

Článek „Dám mu knockout!“ Zelenskyj se pustil do starosty Kyjeva se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden