Připravte se na nejhorší scénář, vyzval čínský prezident
RSS

Připravte se na nejhorší scénář, vyzval čínský prezident


Vůdce čínské komunistické strany Si Ťin-pching 30. května řekl svým nejvyšším představitelům národní bezpečnosti, aby byli připraveni na „nejhorší scénáře“ a „bouřlivé moře“. (Foto: Flickr)









Podle státní agentury Sin-chua Si promluvil k představitelům, kteří se účastnili prvního zasedání Komise pro národní bezpečnost od loňského 20. celostátního sjezdu ČKS.



Jako předseda komise Si uvedl, že musí hluboce pochopit, že „složitost a obtížnost otázek národní bezpečnosti, kterým nyní čelíme, výrazně vzrostla“ . Si vyzval představitele ČKS, aby pokračovali v „ duchu boje“ a „museli se držet myšlení na spodní hranici a myšlení podle nejhoršího scénáře a připravit se podstoupit velké zkoušky v podobě silného větru a rozbouřených vln, a dokonce i nebezpečného, rozbouřeného moře“.




Pentagon: Čína ruší veškeré kontakty s americkou armádou

Siovo použití „myšlení podle nejnižšího principu a myšlení podle nejhoršího scénáře“ přitáhlo pozornost okolního světa.



Wang He, komentátor čínských záležitostí a sloupkař deníku The Epoch Times, napsal: „Je to možná poprvé, co se na vrcholné politické schůzi ČKS používají tyto dva termíny společně. Spojení těchto dvou termínů ukazuje, že tón zasedání Komise pro národní bezpečnost je skutečně bojovný.



„Když ČKS čelí pro ni nejnebezpečnějšímu období, jedná nejzavilejší. Znamená to také, že ČKS je v nejslabším bodě a používá divoké činy, aby zakryla svou vnitřní slabost.“







Složitý a vážný



Si rovněž zdůraznil, že režim musí urychlit modernizaci armády, aby byla efektivnější ve „skutečném boji a praktickém použití“, protože ČKS čelí „složité a vážné“ situaci z hlediska národní bezpečnosti.



Pokud jde o Siovo poslední hodnocení situace na zasedání, pozorovatel čínských záležitostí Čung Jüan řekl deníku The Epoch Times, že se to rovná přiznání, že po loňském 20. sjezdu strany ČKS byli noví vrcholní představitelé národní bezpečnosti aktivní, ale situaci nezlepšili.



„ Otázky národní bezpečnosti se pro ČKS naopak výrazně zhoršily,“ řekl Zhong.




Čína chce okamžitý mír na Ukrajině a přidělit území Rusku

„Toto hodnocení je neobvyklé, protože situace se měla zlepšit po nástupu nové komise pro národní bezpečnost. Nyní však konečně přiznali skutečnou situaci, což ukazuje, že vrcholní představitelé ČKS mají skutečně větší obavy,“ dodal.



Od loňského roku přijala řada opatření Spojených států, jako je omezení ČKS v sektoru špičkových technologií, zatýkání čínských špionů, uzavření čínských zámořských tajných policejních stanic a sankce proti čínským představitelům, což jsou silná protiopatření proti globální expanzi a infiltraci režimu. Podobně postupují i další země.



„Vrcholné kruhy ČKS by zřejmě měly cítit, že tlak mezinárodního společenství se zvyšuje,“ řekl Zhong.




Američtí zákonodárci zveřejnili 10 způsobů, jak se připravit na válku s Čínou kvůli Tchaj-wanu

„Nyní se ČKS neodvažuje otevřeně obhajovat válku, ale místo toho tvrdí, že ‚převezme iniciativu při utváření vnějšího bezpečnostního prostředí, které je pro nás výhodné‘. Musí se opravdu obávat případného protiútoku a porážky.“



Si na setkání rovněž požadoval vybudování systému monitorování národních bezpečnostních rizik a včasného varování, posílení národního bezpečnostního vzdělávání a zlepšení řízení bezpečnosti dat a umělé inteligence.



„ČKS se nebojí pouze vnějšího tlaku,“ řekl Zhong. „Bojí se ale také vnitřních problémů, proto Xi požaduje zachování politické bezpečnosti a zlepšení řízení bezpečnosti dat a umělé inteligence.“



Zdroj: theepochtimes.com




Čína oznámila novou covid variantu, která má nakazit 65 milionů lidí týdně

Článek Připravte se na nejhorší scénář, vyzval čínský prezident se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden