JAR: Útoky na bělochy pokračují, starší pár byl mučen a zaživa upálen
RSS

JAR: Útoky na bělochy pokračují, starší pár byl mučen a zaživa upálen


Jihoafrická republika již není místo vhodné pro život bělochů. To dává najevo i samotná vláda zákony, které stále více omezují bělošské obyvatelstvo v zemi.
Reakcí je emigrace bělochů, ale například i Indů, kteří jsou také početnější menšinou. Černošská privilegia se ovšem nevyznačují jen patřičně upravenými zákony, ale i roky trvajícím postupným vyvražďováním bílých farmářů.
O vybíjení bělochů se již ani příliš nepíše, občas se více přetřásají jen ty nejhrůznější případy, jako například nedávná bestiální vražda staršího bílého páru.
Nicméně v JAR dochází všeobecně k nejvíce vraždám v přepočtu na počet obyvatel na světě. Tedy dochází k nim i uvnitř černošské komunity.
Statistiky dále uvádějí, že v zemi dochází ke třem vraždám za hodinu. Obětí se může stát kdokoli.
Je tragické, že od minulého týdne došlo k sedmi vraždám na farmách, včetně vražd dvou starších párů, které byly brutálně zabity o víkendu.
Hennie a Anneke Claassenovi byli brutálně mučeni a zavražděni na farmě u Ohrigstadu, zatímco Pierre a Belinda de Kockovi byli zavražděni na své farmě u Piketbergu.
Hennie a Anneke Claassenovi  (77 a 73) byli majiteli a správci turistické atrakce  Echo Caves  v provincii Limpopo (dříve Severní Transvaal). Incident se stal v sobotu 3. června 2023 kolem 1:30.
Anneke i Hennie (viz titulní obrázek) byli mučeni předtím, než byli ještě zaživa zapáleni. South African  hlásí: „Syn Anneke, Jan-Daniël Claasen, řekl  Netwerk24 , že to vypadalo, jako by jeho matku dva nebo tři ozbrojení muži přemohli a odtáhli do chodby, kde jï zapálili, zatímco byla ještě naživu.
Řekl, že jeho matka byla upálena k nepoznání. Hennie byl zamčený v místnosti v odděleném statku, než ho útočník zapálil.“
Nikdo nebyl zatčen.

Rest in Peace Anneke & Hennie Claassen. Your senseless murders were pure savagery. The destruction of SAPS & the rule of law in South Africa leaves loving humans like you to burn to death after severe torture. It breaks my heart, it nauseates me. Mr President, SAY THEIR NAMES! pic.twitter.com/IzF7k3F188
— Ian Cameron (@IanCameron23) June 5, 2023


Další dvojnásobná vražda se odehrála v Piketbergu v Západním Kapsku. Těla Pierra a Belindy de Kockových našel pracovník na jejich farmě v neděli 4. června 2023, píše South Africa Today .
Pierre a Belinda de Kockovi 1. června byl v Eastern Cape poblíž Cookhouse zastřelen 26letý manažer farmy Sibulele Potela. V tomto případě se jednalo o černocha, který pracoval pro bělochy.
Bezbranná 84letá žena byla napadena a brutálně mučena osmi muži na farmě v Leeufonteinu v Bronkhorstspruit v časných ranních hodinách ve čtvrtek 1. června, podle  The South African.
Osm neznámých mužů s pochodněmi se dostalo do domu a probudilo starší ženu, podle policejní mluvčí kapitánky Kay Makhubela:  „84letá žena byla vlečena a její ruce a nohy byly popáleny pochodní. Zůstala v zamčené koupelně.
Její zaměstnanec byl také svázán v zadní části domu a podezřelí odjeli s pick-upem Ford ranger bakkie , věcmi ukradenými v domácnosti a hotovostí. Zraněná žena byla převezena do nemocnice k lékařské pomoci.“
Organizace pro občanská práva  AfriForum  apelovala na zemědělce a obyvatele venkova, aby zvýšili svou bezpečnost a připravenost. Podle AfriForum došlo v uplynulém týdnu po celé zemi k nejméně sedmi vraždám na farmách:
„AfriForum vyzývá zemědělce a obyvatele venkova, aby se naléhavě zapojili do svého místního sousedství nebo farmářských hlídek. Jediným způsobem, jak omezit tyto strašlivé útoky, je, aby se komunity mobilizovaly a zvýšily svou připravenost,“ řekl  mluvčí AfriForum pro komunitní bezpečnost Jacques Broodryk.
„Brutální způsob, jakým jsou tyto zločiny prováděny, je jasným znamením, že se nejedná jen o obyčejný zločin. AfriForum bude i nadále vyvíjet tlak na vládu a požadovat, aby útoky na farmy byly prohlášeny za prioritní zločin a aby se jim dostalo nezbytné pozornosti ze strany úřadů.“




„Jak tomu je už dlouho, vraždy našich lidí nejsou dostatečně prezentovány mainstreamovými médii. Nejen vraždy na farmách, ale i vraždy našich lidí ve městech,“ uvedla organizace civilní obrany Suidlanders .

„Chtěli bychom vyzvat všechny naše členy k přímluvě a připravenosti. Naše bezpečnost je naší vlastní odpovědností a nepřítel chodí kolem jako řvoucí lev. Staňte se součástí bezpečnostních iniciativ ve vaší oblasti a nikdy není pozdě zajistit si legální střelné zbraně.“






Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek JAR: Útoky na bělochy pokračují, starší pár byl mučen a zaživa upálen se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden