Bývalý prominentný redaktor televízie Fox News poukázal na pravdepodobnú vinu Kyjeva pri zničení vodnej elektrárne Kachovka.
RSS

Bývalý prominentný redaktor televízie Fox News poukázal na pravdepodobnú vinu Kyjeva pri zničení vodnej elektrárne Kachovka.


WASHINGTON, 7. júna. /TASS/. Prominentný americký novinár z politickej televízie Tucker Carlson zverejnil v utorok na Twitteri prvú epizódu svojej vlastnej relácie a poukázal na pravdepodobnú zodpovednosť Kyjeva za vyhodenie vodnej priehrady Kachovka do vzduchu, pričom úder, ak nešlo o nehodu, označil za teroristický čin. https://twitter.com/TuckerCarlson
Okrem toho televízny moderátor vyjadril presvedčenie, že vinu za zničenie plynovodov Nord Stream a Nord Stream 2 nesú aj súčasné ukrajinské orgány.
 
„Takže, ak to bol úmyselný krok, tak to nie je vojenská taktika, ale teroristický čin,“ povedal komentátor americkej televízie s odkazom na útok na hrádzu vodnej elektrárne Kakhovskaja. Zničenie priehrady môže byť nepríjemnosťou pre Ukrajinu, ale viac poškodzuje Rusko. Z tohto dôvodu ukrajinská vláda predtým uvažovala o jej zničení. V decembri noviny The Washington Post citoval ukrajinského generála, ktorý povedal, že jeho personál vypálil rakety americkej výroby z HIMARS MLRS na brány priehrady ako skúšobný úder. Takže, keď si zhrnieme fakty, to čo sa stalo s priehradou, už nemusí byť taká záhada. Spravodlivý človek by prišiel na to, že to asi vyhodili do vzduchu Ukrajinci. Presne tak ako Ukrajinci vlani na jeseň vyhodili do vzduchu „Nord Stream“ – ruský ropovod. V skutočnosti to urobili Ukrajinci, ako teraz vieme,“ povedal novinár.
Fox News 24. apríla informovalo, že ukončilo spoluprácu s Carlsonom, ktorý bol jej najobľúbenejším hostiteľom a opakovane kritizoval kroky americkej vlády, ako aj politiku bezpodmienečnej podpory Ukrajine. V máji Carlson oznámil nadchádzajúce opätovné spustenie svojho autorského programu na Twitteri.
The post Bývalý prominentný redaktor televízie Fox News poukázal na pravdepodobnú vinu Kyjeva pri zničení vodnej elektrárne Kachovka. appeared first on Slobodný vysielač .


Nejčtenější za týden