Média pomlouvají Kennedyho, přestože se „konspirační teorie“ naplnily
RSS

Média pomlouvají Kennedyho, přestože se „konspirační teorie“ naplnily


Demokratický kandidát na prezidenta Robert F. Kennedy Jr. včera vystoupil na panelu Twitter Spaces, který společně pořádali Elon Musk, Tulsi Gabbardová a rizikový kapitalista David Sacks. (Foto: Flickr)









Více než dvě hodiny hovořil o celé řadě témat, včetně války na Ukrajině, energetické politiky, kontroly zbraní a původu SARS-CoV-2. A Kennedy vyjádřil politování nad převzetím Demokratické strany korporacemi, vyčetl prezidentu Bidenovi jeho proválečné instinkty, odsoudil ovládnutí americké zahraniční politiky neokonzervativci a propagoval obnovitelné zdroje energie.



A přesto se podle New York Times a CNN jednalo o orgie pravicových konspiračních teorií. „Robert F. Kennedy mladší, potomek jedné z nejslavnějších demokratických rodin v zemi,“ napsali tři reportéři New York Times, „se ponořil do plné náruče řady konzervativních osobností, které horlivě propagovaly jeho dlouholetou primární výzvu prezidentu Bidenovi….V pondělí zněl jako kandidát, který se mnohem lépe cítí v republikánském prezidentském klání, které se rozrůstá jako houby po dešti.“



V Americe před nástupem Trumpa by byl Kennedy, protiválečný ekolog, zastánce svobody slova a ostrý kritik korporátní moci, všeobecně považován za krajně levicového kandidáta ve stylu Ralpha Nadera nebo jeho současného šéfa kampaně Dennise Kuciniche. Jednou vyzval k trestnímu stíhání bratrů Kochových. Kennedy se domnívá, že válku na Ukrajině podněcují „neokonzervativci v Bílém domě“, kteří chtějí „změnu režimu s Rusy“. Ve svém projevu při ohlášení kampaně popsal své poslání jako ukončení „zkorumpovaného spojení státní a korporátní moci“, které hrozí „nastolit v naší zemi nový druh korporátního feudalismu“.




Kennedy se rozpovídal o tom, jak CIA zabila jeho otce. Youtube video smazal

Závratné politické přeskupení však zamíchalo všemi tradičními kategoriemi a zanechalo po sobě jen dvě strany: nikoli levici a pravici, ale insidera a outsidera. A bez ohledu na podstatu přesvědčení znamená pro média „outsider“ standardně „pravicový konspirační teoretik“.



Ve včerejší konverzaci v prostorách Twitteru tento posun nikomu neunikl, včetně Kennedyho. „Demokraté se pomalu stali prokorporativními, proválečnými a procenzurovanými,“ řekl Kennedy, a „republikáni se stali proticenzurními, proobčanskými a protiválečnými. Došlo k obrovskému přeskupení.“



Kennedyho rostoucí profil včera podnítil mediální reakci, která působila téměř jako organizovaná. Kennedyho „třeskutá tvrzení“ a „obskurní názory“ mu získaly „přízeň pravice“, naříkal Vanity Fair. „Pan Kennedy si našel dalšího mecenáše, který se zřejmě vyžívá v zaplavování tisku exkrementy: Elon Musk,“ napsal The Independent. „Robert F. Kennedy Jr. strávil hodinu podlézáním Elona Muska na Twitteru,“ hlásal titulek v New Republic.



Business Insider označil konverzaci na Twitteru za „bizarní konverzaci v Twitter Spaces plnou nepravd a konspiračních teorií“ a odmítl Kennedyho „podivné a občas nesouvislé politické postoje“. Rolling Stone se vysmíval jeho „obskurním a pseudovědeckým nápadům“ a označil Kennedyho za „okrajového kandidáta“ s „výstředními názory“. Esquire ho označil za „zuřivého antivaxera“ a odsoudil samotný nápad uspořádat demokratické primárky.



Nikdo se však nevyjádřil tak jasně jako The Washington Post. „Robert F. Kennedy Jr. testuje konspirační apetit demokratů,“ napsal Michael Scherer z Postu. Kennedy, tvrdil Scherer, „vede kampaň na základě myšlenky, že mocní lidé tajně pracují na tom, aby vás oklamali“.




Kandidát na amerického prezidenta Kennedy obviňuje CIA z vraždy JFK

Washington Post se možná domnívá, že nedůvěra veřejnosti k elitám není nic jiného než konspirační teorie. Pokud nás však posledních několik let něco naučilo, pak to, že mocní lidé skutečně tajně pracují na tom, aby nás oklamali.



Vezměte si, kolik podezření, která byla odmítnuta jako konspirační teorie, se ukázala jako pravdivá:




Dokumenty, které zveřejnil bývalý dodavatel NSA Edward Snowden, ukázaly, že americká vláda skutečně špehuje miliony Američanů bez povolení a bez jejich vědomí a že taková tvrzení o rozsáhlém sledování nejsou ani paranoidní, ani konspirační teorie. Obamův ředitel Národní zpravodajské služby lhal Kongresu o sledování NSA ještě předtím, než Snowden odhalil pravdu.
Jeffrey Epstein možná provozoval vyděračskou operaci honeypot s vědomím CIA, jejíž ředitel ho podle jeho soukromých e-mailů často navštěvoval.
Dnes jsou k dispozici zdrcující důkazy o tom, že syn a bratr prezidenta Joe Bidena prodávali v době, kdy byl viceprezidentem, přístup k Joe Bidenovi zahraničním investorům, včetně Číňanů s úzkými vztahy k vojenské rozvědce.


Prezidentský kandidát Kennedy odhalil plán globalistů na následující roky


Bidenova administrativa a mediální elity agresivně prosazovaly zákazy a omezení sporáků na zemní plyn a zároveň tvrdily, že ti, kteří tvrdili, že prosazují takové zákazy a omezení, šířili konspirační teorie.
Spojené státy skutečně řídily biolaboratoře na Ukrajině, přestože propaganda NPR a dalších organizací tuto skutečnost odmítala jako konspirační teorii.
Pentagon skutečně po desetiletí zatajoval důkazy o UFO.
E-maily ukazují, že bývalý ředitel NAID Anthony Fauci a ředitel NIH Francis Collins se spikli, aby šířili lež, že hypotéza o úniku z laboratoře Covid byla vyvrácena. Ve skutečnosti existuje dlouhá historie úniků z laboratoří v USA i ve světě a vědci vášnivě diskutovali o tom, zda by se výzkum koronavirů měl provádět vzhledem k vysokému riziku úniku.

Deník New York Times napsal, že „americké zpravodajské agentury nevěří, že existují důkazy, které by naznačovaly, že“ COVID-19 byl vytvořen jako součást programu biologických zbraní. Ale Fauciho financování NIH pro výzkum gain-of-function mohlo skutečně vzniknout jako snaha o biologickou obranu.








Nixon v nahrávce vyhrožoval odhalením účasti CIA na atentátu na Kennedyho

Nazývat někoho „konspiračním teoretikem“ je mocné a zákeřné. Dělá víc než jen to, že dotyčný je důvěřivý nebo hloupý. Naznačuje, že trpí nějakým druhem duševní choroby a že jeho názory nestojí za to, abychom je poslouchali.



Označení někoho za konspiračního teoretika je aktem delegitimizace, stejně jako označení rasisty nebo popírače klimatu. Cílem je ostrakizovat a stigmatizovat, zneosobnit své politické protivníky a vykázat jejich argumenty z veřejného diskurzu, místo aby je vyvrátil. To je to, co média dělají s Robertem F. Kennedym ml.







Kennedyho horlivá zastánkyně svobody slova je v rozporu s cílem médií „bojovat proti dezinformacím“ tím, že monitorují a cenzurují obyčejné lidi na internetu, a tím se opět etablují jako arbitři pravdy a lži.



To je další důvod, proč jsou média tak odhodlaná zničit jeho kandidaturu.







Pro mainstreamová média to představuje existenční hrozbu, a tak média jako Washington Post, New York Times a CNN dělají vše pro to, aby zdiskreditovala jak platformu, tak Kennedyho kandidaturu. Už jen kvůli tomu stojí za to bojovat za obranu obojího.



Michael Shellenberger a Leighton Woodhouse




Nevěříte, že Kennedyho zastřelil jeho řidič? Podívejte se na důkazy, tvrdí vynašeč

Článek Média pomlouvají Kennedyho, přestože se „konspirační teorie“ naplnily se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden