Kachovka
RSS

Kachovka




PETR VLK
Hlavní událostí ukrajinské  války, minimálně  za několik posledních týdnů bylo zničení  Kachovské  nádrže na  Dněpru. No nádrže….  ona prý je  velká asi jen  jako 50 našich Lipenských přehrad. Prostě obrovská.

Pro  Ukrajinu je  to docela  určitě  katastrofa. A  velkým dopadem do budoucna.



A  samozřejmě je kolem toho mnoho virválu.  Cvičení pologramoti typu  bakalář  v  Černínu mají  vždycky  jedině a  správně jasno, jde o další velikananánský  Putlerův a  ruský  zločin!!  Říká to přece Zelenský a  ten mluví vždycky a jedině pravdu. Od jakživa, jak sami dobře  víme. Například  od  doby co se jako nastupující prezident  zavázal zlepšit vztahy  s opolčenci a  Ruskem a dodržovat  Minsk 2… A tak dále.
Jenže  ta  destrukce  kachovské přehrady  je  v celosvětovém měřítku unikátní sabotáží. Asi tak jako diverze proti oběma  Nordstreamům. To přece také provedli Rusové!  No vlastně teď  už  ne.Teď  už ne. Teď  už se  řeší jen to, jestli to  jde na konto Američanům, Britům Ukrajincům nebo Polákům. Rusko už je  z podezření  venku. Protože  bylo neudržitelné!
Nevadí. Teď mohou za  Kachovku! Protože  to jsou  zavrženíhodní  zlotřilci  už  od svého narození  – to víte , méně cenná rasa. I  řádný  Ukrajinec  se oproti nim cítí  jako nad/člověk. Viz nemálo důkazů.
Tu  Kachovku musely  vyhodit  do luftu určitě oni a nikdo jiný!
A  to z mnoha  naprosto logických důvodů:
1- chtěli zapříčinit nedostatek vody  na Krymu, protože  vodní kanál zásobující celý Krym vodou  z Dněpru teď  zůstane  na suchu a  voda  bude  na poloostrově na příděl.
2- určitě se jim hodí,  že  Záporožská elektrárna  je  ve stavu nejvyšší nouze, co se týká režimu chlazení,  protože  Kachovka pro něj zajišťovala  v každém okamžiku dostatek vody. Elektrárna je naštěstí mimo provoz, takže  se „jen“ dochlazuje, ale to dochlazování je na  roky a pokud  by  elektrárna přišla  o havarijní zásoby  vody  na ono dochlazování, pak nějaký Černobyl by  byl jen dětská prskavka  ve srovnání se  Záporožím. Ovšem i Dana  Drábová má  jasno, že  tenhle  stav  chtěla  způsobil Rus.
3- Voda z Kachovského kanálu navíc zásobuje vodou také okupovaný Berďansk a většinu obcí v Záporožské oblasti.
4- nepochybně  se  Rusům  moc a moc  hodí, že  si značně prodloužili  obranné linie, které  dříve  krylo kachovské jezero, jenž  šlo snadno  bránit. Přes  rozsáhlou vodní plochu  jaksi Leopardy  a ostatní zázračné  tanky  nemohou, ale  až  dno někdy  vyschne, pak ano a  Rusové budou muset narychlo budovat stovky kilometrů nových obranných linií  a obsadit je  vojenskými jednotkami.
5- pokud  Rusko  zůstane  na  současné linii a připojí  skutečně  získaná  území  k Rusku,  je Záporožská JE  na věky  věků  k nepotřebě  a bude představovat  jen hodně  drahou a dlouhou starost. Ukrajina, pokud  Rusové  znovu neosadí nedobudou Cherson a okolí  nikdy  nedovolí na  svém břehu  obnovení  této přehrady, která  by složila  v konečném důsledku právě  Rusku.
Když  tohle všechno uvážím, je nad  slunce  jasnější, že polovzdělanec  Lipavský s pol. mají pravdu. Kachovku  zničilo Rusko. A Putler osobně! Pro Rusko samá  výhoda  sociální jistota, jak by  řekl klasik!
Jen mi dělá  obrovskou starost, že  dokonce  i Seznam.cz píše  tohle:
Tři scénáře, jak se protrhla Kachovka. Nemuseli to být Rusové ani Ukrajinci
a Novinky.cz zase
Bylo by Rusko skutečně ochotné zničit Kachovskou přehradu?
Asi se tam vloudil nějaký Putlerův  hybridní troll. Obě  redakce  by měly provést důkladnou očistu! Opravdu důkladnou.  Možná  za přizvání poradců z SBÚ. ti by  krtka odhalili raz dva! Stejně jako kdysi  sovětští poradci  Slánského a  další rozvraceče!
Strana.ua to vidí takhle:
Украина готовила операцию по захвату Каховской гидроэлектростанции – Bild
podle překladače
Ukrajina připravovala operaci k obsazení vodní elektrárny Kachovka – Bild

Ozbrojené síly Ukrajiny připravovaly operaci k obsazení vodní elektrárny Kachovka (HPP).
Tento názor vyjádřil italský vojenský expert Thomas Teiner v komentáři pro Bild.
Podle Thainera Ukrajina připravila „operaci se zapojením speciálních jednotek, parašutistů, námořní pěchoty, člunů a vrtulníků k dobytí přehrady“.
Expert se domnívá, že destrukce  přehrady znamená zdržení ukrajinské ofenzivy na jeden až dva týdny. Tentokrát bude potřeba prozkoumat nová kotviště pro pontonové mosty.
„Do té doby je toto křídlo Rusů chráněno před ukrajinským útokem,“ říká Thainer.
„S problémy se ale nyní potýká i ruská armáda: její dlouho držené pozice na levém břehu řeky jsou již nepoužitelné. Tamní zákopy jsou od rána zaplavené, což zmařilo mnoho měsíců tvrdé práce ruských vojáků,“ dodal. píší noviny zároveň.

Připomeňme, že 6. června  byla zničena hráz vodní elektrárny Kakhovskaya  . Jak je uvedeno v operačním velitelství „Jih“, stalo se tak v důsledku výbuchu ruských jednotek. Zničena byla pouze horní část vodní elektrárny Kakhovskaya, zatímco podvodní přehrada přežila.
V Chersonské oblasti  začala evakuace obyvatel z oblastí poblíž nádrže Kakhovka  , do Chersonu se do některých oblastí dostává voda. V záplavové zóně žije asi 16 tisíc lidí.
Takže  fakt  to udělal Putler!




vlkp

The post Kachovka first appeared on .


Nejčtenější za týden