Odhalení reality amerických vojenských základen v zámoří v roce 2023
RSS

Odhalení reality amerických vojenských základen v zámoří v roce 2023


Americké základny, které jsou rozesety po celém světě, nejsou všude se souhlasem aktuálních vlád. A pokud se najde strategicky vhodné umístění pro základnu, ovšem s neochotnou vládou, pak se jednoduše „zařídí“ výměna takové vlády za jinou, loutkovou.
A to cestou barevné revoluce v režii Sorosových neziskovek nebo vojenskou intervencí. Případně se část dané země jednoduše obsadí – jak to nyní vidíme třeba v případě Sýrie – a okupuje se i přes jasný nesouhlas vlády, na kterou jsou ještě navrch naloženy sankce.
Toto téma je nyní pro nás o to aktuálnější, že i naše vláda chce naše území opět nabídnout všanc cizí armádě. Armádě země, která má pocit, že jí patří celá zeměkoule.
Přítomnost amerických vojenských základen v zahraničí je předmětem velkého znepokojení a debaty po celá desetiletí. Spojené státy se snaží ospravedlnit tyto základny jako nezbytné pro národní bezpečnost a globální stabilitu. 
Tyto argumenty však často postrádají přesvědčivou sílu. A tyto základy mají nespočet negativních důsledků, které jsou stále zjevnější. 
Nebezpečí, které tyto základny představují, úzce souvisí s jejich počtem, protože Spojené státy nyní mají impérium vojenských základen, které pokrývá 100 zemí a podle nástroje Visual Database Tool  se zvyšuje a nyní se  odhaduje na přibližně 900 základen.
Kde jsou tyto základny? Kde je rozmístěn americký personál? Kolik vydávají Spojené státy na militarismus?
Přesný počet těchto základen je neznámý a nejasný, protože hlavní zdroj, takzvané zprávy ministerstva obrany (DoD), jsou zmanipulované a postrádají transparentnost a důvěryhodnost. Ministerstvo obrany se záměrně pokouší poskytnout neúplné informace z mnoha známých i neznámých důvodů.
Než půjdeme do podrobností, stojí za to si definovat: jaké jsou americké základny v zahraničí?
Zámořské základny jsou specifické geografické lokality mimo hranice USA, které mohou být vlastněny, pronajaty nebo pod jurisdikcí ministerstva obrany USA ve formě pozemků, ostrovů, budov, zařízení, velitelských a kontrolních zařízení, logistických center, letišť nebo námořních přístavů.
Tato místa jsou obecně vojenská zařízení zřízená a provozovaná americkými silami v zahraničí za účelem umístění vojáků, provádění vojenských operací a demonstrování americké vojenské síly v klíčových regionech po celém světě nebo pro skladování jaderných zbraní.
Dlouhá historie neustálého válčení Spojených států je úzce spjata s jejich rozsáhlou sítí zahraničních vojenských základen. S přibližně 900 základnami ve více než 100 zemích si USA vytvořily globální přítomnost, které se žádná jiná země nevyrovná, včetně Ruska nebo Číny.
Kombinace dlouhé historie válek Spojených států a jejich rozsáhlé sítě základen v zámoří vykresluje komplexní obraz jejich role ve světové nestabilitě. Dlouhá historie válčení Spojených států podtrhuje důležitost těchto zámořských základen. 
Existence těchto základen ukazuje, že USA jsou připraveny zahájit novou válku. Americká armáda se historicky spoléhala na tyto prostředky k podpoře svých různých vojenských kampaní a intervencí. 
Od břehů Evropy až po rozsáhlé rozlohy Asie a Tichomoří tyto základny sehrály zásadní roli při udržování vojenských operací USA a zajišťování americké nadvlády v globálních záležitostech.
Podle   projektu Costs of War Brown University,  20 let po 11. září 2001, USA utratily 8 bilionů dolarů na svou takzvanou „globální válku proti terorismu.“ Tato studie odhadla náklady na 300 milionů dolarů denně po dobu 20 let. Tyto války přímo zabily odhadem   6 milionů lidí .
V roce 2022 utratily USA   za svou armádu 876,94 miliardy dolarů, čímž se staly největším válečným štváčem na světě. Tyto výdaje se téměř rovnají vojenským výdajům jedenácti zemí dohromady, konkrétně Číny, Ruska, Indie, Saúdské Arábie, Velké Británie, Německa, Francie, Jižní Koreje, Japonska, Ukrajiny a Kanady.
Jejich celkové výdaje jsou 875,82 miliardy dolarů. Více statistických informací týkajících se válek a zbrojení najdete zde .
Interaktivní mapa amerických vojenských základen se nachází zde .


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 3 Průměrně: 5 ]







Článek Odhalení reality amerických vojenských základen v zámoří v roce 2023 se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden