Soros: Ukrajina vyhraje, klimatická krize vede ke zničení lidské civilizace
RSS

Soros: Ukrajina vyhraje, klimatická krize vede ke zničení lidské civilizace


George Soros už svoje impérium postupně předává, takže většinu podvratné činnosti po něm převzal jeho syn Alexander, který se nyní účastní různých politických summitů a je i všude, kde je potřeba zajistit instalaci té „správné“ vlády.
Nicméně starý Soros o sobě i tak dá občas vědět – třeba s předpovědí vítězství Ukrajiny, hrozící klimatické apokalypsy a hrozby AI…
Americký oligarcha maďarského původu George Soros věří, že Ukrajina válku vyhraje a bude to „pozitivní šok“ pro globální vztahy. Miliardář to předpověděl v novém sloupku  v Project Syndicate, který je částečně financován jeho vlastní nadací Open Society Foundations.
Pokud jde o Ukrajinu, Soros uvádí:
„Skutečný výsledek ukrajinské války je mnohem lepší, než se dalo očekávat. Ukrajinská armáda kladla hrdinný odpor a se silnou podporou USA a Evropy věci obrátila. Ruská armáda se ukázala být papírovým tygrem, špatně vedeným a důkladně zkorumpovaným.“
Pokud jde o očekávanou protiofenzívu Ukrajiny, podle miliardáře je Ukrajina připravena zahájit protiútok, jakmile dorazí slíbené západní zbraně – zejména stíhačky F-16 schválené americkým prezidentem Joe Bidenem.
Podle článku Soros věří, že protiútok bude úspěšný a nastiňuje proč:
„Věřím, že protiútok bude úspěšný. Cílem bude Krymský poloostrov, domovská základna ruského námořnictva. Zničením již tak poškozeného pozemního mostu s Ruskem by Ukrajina mohla proměnit strategické aktivum ve strategickou přítěž, protože Krym nemá vodu. Po zničení pozemního mostu bude Krym závislý na Ukrajině, pokud jde o vodu,“ píše.
Dále uvádí, že „konec války na Ukrajině přijde jako pozitivní šok pro svět,“ a tvrdí, že „ruská porážka na Ukrajině a zmírnění čínsko-amerického napětí mohou vytvořit prostor pro světové vůdce, aby se zaměřili na boj proti změně klimatu, která hrozí zničit naši civilizaci.“
Ale také přemítá o vzniku AI a jejích potenciálně škodlivých silách a přiznává, že nemá řešení problému: „Jsem instinktivně proti AI, ale nevím, jak to může být zastaveno,“ píše a dodává, že regulace AI se stává naléhavým tématem před americkými volbami v roce 2024.
„Ve Spojených státech budou v roce 2024 všeobecné volby – a s největší pravděpodobností také ve Spojeném království – a umělá inteligence bude nepochybně hrát důležitou roli, která pravděpodobně nebude nic jiného než nebezpečná. Umělá inteligence je velmi dobrá v produkci dezinformací a padělků a bude existovat mnoho škodlivých aktérů. Co s tím můžeme dělat? Nemám odpověď, ale doufám, že se této otázce dostane pozornosti, kterou si zaslouží,“ píše Soros….


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 0 Průměrně: 0 ]







Článek Soros: Ukrajina vyhraje, klimatická krize vede ke zničení lidské civilizace se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden