Umělé maso, falešné mateřské mléko a nedostatek potravin
RSS

Umělé maso, falešné mateřské mléko a nedostatek potravin

SLOVANKA


Mnohé konání Billa Gatese a dalších miliardářů v průběhu minulých let jen potvrzuje, že potravinová krize byla velmi pečlivě plánovaná. Ve světle všech nesporných důkazů, včetně přiznaných plánů Velkého resetu je jasné, co nás v budoucnu čeká v případě, že budou svět i nadále ovládat tito sociopaté, jejichž zásadním cílem je mimo jiné i depopulace.






„Falešné“ potraviny  jsou nabízeny jako všelék na hlad ve světě a nedostatek potravin, ale na syntetických, laboratorně vyrobených potravinách není nic úžasného. Pokud jde o výživu a ochranu životního prostředí, nejsou srovnatelné s potravinami, které pocházejí z přírody. A jak ukazuje záhadný nedostatek kojenecké výživy v USA, tak přežití lidí, kteří se spoléhají na umělé potraviny, závisí také na hrstce společností, které je vyrábějí.
Vzhledem k zoufalému shánění kojenecké výživy ze strany rodičů je podivné, že nebyly zahájeny žádné kampaně, které by povzbudily nové matky ke kojení – nejlepší jídlo pro kojence, které je také ve většině případů zdarma a snadno dostupné.
Ve videu níže (anglicky) najdete důvody všeho, co se děje kolem náhlého nedostatku potravin. Zdá se, že Bill Gates stojí za snahou přestat kojit a podporovat příjem BIOMILQ, laboratorně vyrobeného buněčného „lidského mléka“, spolu s dalšími umělými potravinami.
V červnu 2020 Bill Gates oznámil spuštění společnosti BIOMILQ, která využívá biotechnologie k výrobě laboratorně vyráběného lidského mléka pro děti. Pomocí prsních epiteliálních buněk umístěných v lahvích s médii buněčných kultur, buňky rostou a jsou umístěny do bioreaktoru, který „napodobuje podmínky podobné prsu“.
Tato laboratorně vyrobená syntetická náhražka mateřského mléka byla financována částkou 3,5 milionu dolarů Gatesovou investiční firmou Breakthrough Energy Ventures. Gates také zaplatil nejméně 319 milionů dolarů médiím, včetně The Guardian, aby mohl kontrolovat a diktovat, co tisknou. Den poté, co Nadace Gatesových v květnu 2022 převedla svůj každoroční dar na The Guardian, noviny zveřejnily článek o kojení s názvem „Ukazuje se, že kojení opravdu bolí – proč vám to nikdo neřekne?“
Americká celní správa a ochrana hranic (CBP) také v dubnu 2021 zabavila 588 krabic kojenecké výživy z Evropy, protože nutriční označování bylo nedostatečné. V únoru 2021 úředníci CBP uvedli, že přezkoumali 17 samostatných zásilek kojenecké výživy z Německa a Nizozemska, což vedlo k varování před nákupem kojenecké výživy online ze zámoří.
V té době Keith Fleming, ředitel terénních operací CBP v Baltimoru v Marylandu, uvedl v tiskové zprávě:
Spotřebitelé by měli být velmi opatrní při zvažování nákupu produktů přes internet z mezinárodního zdroje, protože nemusí dostat to, co očekávají. Lidé očekávají, že výrobky, které kupují, budou v souladu se stávajícími americkými zákony a předpisy o zdraví a bezpečnosti a budou pro ně nebo jejich rodinu bezpečné. Není tomu tak vždy.
Zatímco Američané byli varováni před nákupem kojenecké výživy ze zámoří, v únoru 2022 americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv oznámil bakteriální kontaminaci v zařízení Abbott Nutrition ve Sturgisu v Michiganu, které je zodpovědné za současný nedostatek kojenecké výživy. Zatímco Gates jasně stojí za tlakem na ukončení kojení a propagaci BIOMILQ namísto mateřského mléka nebo kojenecké výživy, nedostatek kojenecké výživy zdůrazňuje rizika konsolidované produkce potravin.
Na americkém trhu s dětskou výživou je konsolidace korporací velmi pokročilá. 90% trhu je ovládáno čtyřmi společnostmi. Abbot je jednou z těchto společností a je zodpovědný za 43% produkce dětské výživy ve Spojených státech. Podle zprávy informátora z října 2021 však bylo zařízení v závodě společnosti Sturgis „vadné a potřebovalo opravu“.
Podle zpráv byly v řadě trubek otvory a důlky, které umožňovaly bakteriální kontaminaci. Podle zprávy informátora vedení vědělo o vadném zařízení až sedm let před vypuknutím epidemie v únoru 2022.
Vzhledem k vybavení, které potřebuje opravu, a bakteriální epidemii v dětské výživě, využila společnost Abbott své masivní zisky od roku 2019 do roku 2021 k oznámení lukrativního programu zpětného odkupu akcií. Podle The Guardian:
Společnost Abbott objevila bakterie osmkrát, když se její čistý zisk mezi lety 2019 a 2021 zvýšil o 94%. A stejně jako zkažené mléko údajně způsobilo, že řada dětí onemocněla a byla hlášena dvě úmrtí, společnost zvýšila dividendy akcionářům o více než 25% a oznámila program zpětného odkupu akcií ve výši 5 miliard dolarů.
Rakeen Mabud, hlavní ekonom Společnosti Groundwork Collaborative, v rozhovoru pro The Guardian dodal: „Abbott se rozhodl upřednostnit akcionáře tím, že utratí miliardy dolarů za zpětné odkupy akcií namísto produktivních investic.“
Rostoucí počet společností, které nabízejí falešné potraviny a laboratorně pěstované maso, vyvolává dojem, že spotřebitelé mají větší výběr a potravinářský průmysl je méně konsolidovaný. Stále však existuje relativně málo společností, které ovládají globální trh s „bílkovinami“.
Ve výzkumném článku publikovaném v časopise Frontiers in Sustainable Food Systems, Philip Howard, člen fakulty udržitelnosti komunit Michiganské státní univerzity a jeho kolegové vysvětlují, jak tato konvergence „proteinového“ průmyslu dále ohrožuje odolnost potravinového systému a snižuje genetickou rozmanitost hospodářských zvířat a plodin:
V posledních letech došlo ke konvergenci průmyslových odvětví zaměřených na potraviny s vyšším obsahem bílkovin. Hnací silou těchto změn jsou dominantní společnosti, které se snaží rozšířit svou moc nad blízkými konkurenty, včetně překročení hranic, které stojí v cestě růstu.
Například Tyson a Cargill, dva z největších světových zpracovatelů masa, investovali do umělého masa masné společnosti Memphis Meats, kterou také podporují Bill Gates a Richard Branson. Mezi další miliardáře, kteří investovali do „padělaných“ potravin, patří Sergey Brin (Mosa Meat), Peter Thiel (Modern Meadow) a Marc Benioff (Eat Just).
„Tyto společnosti by tyto investice neuskutečnily, kdyby neočekávaly, že duševní vlastnictví těchto startupů povede k monopolním ziskům,“ poznamenává Howard. Ve zprávě Mezinárodního panelu odborníků na udržitelné potravinové systémy (IPES-Food) „Politika bílkovin“ Howard vysvětluje:
Téměř každý významný zpracovatel / výrobce masa a mléka také zakoupil nebo vyvinul rostlinné náhražky masa a mléka, čímž získal oporu na trhu, který roste asi o 20% ročně.
Více než tucet těchto společností také investovalo do startupů, které se snaží prodávat laboratorně pěstované maso a ryby. Mezitím Vanguard a BlackRock – dvě z největších světových společností pro správu aktiv – mají podíly téměř ve všech hlavních masných, mlékárenských a krmivářských společnostech.
Je důležité pochopit, proč jsou všechny tyto falešné masné výrobky absolutní metabolickou katastrofou, protože používají rostlinné tuky k nahrazení živočišných tuků. Nejen, že jim chybí důležité vitamíny, jako je vitamin A a vitamín K2, ale jsou také obohaceny o nebezpečnou omega-6 mastnou kyselinu linolovou LA.
V některých případech jí obsahují 10 až 20krát větší množství kolik jí je než v mase, což významně přispívá k onemocněním, jako je cukrovka, obezita, rakovina a srdeční onemocnění.
Tlak na padělané potraviny je prováděn pod záminkou záchrany životního prostředí před devastací velkochovů, které údajně zdevastovaly životní prostředí svými koncentrovanými krmnými farmami a monokulturami. Ale i to je zavádějící.
V únoru 2021 zveřejnil Good Food Institute (GFI), nezisková skupina stojící za alternativním proteinovým průmyslem, technicko-ekonomickou analýzu kultivovaného masa připravenou poradenskou firmou CE Delft. Vyvinula model, který by mohl snížit současné náklady na produkci kultivovaného masa do takové míry, že by to bylo ekonomicky proveditelné ve velkých zemědělských podnicích do roku 2030, což je model, který popsali jako „proveditelný“.
Ve snaze produkovat kultivované maso v rozsahu nezbytném pro nasycení světa, existuje řada logistických problémů, které mohou být nepřekonatelné. Existují odpadní produkty – katabolity – se kterými je třeba zacházet, protože i kultivované buňky vylučují toxický odpad.
Kromě toho musí být dostupný kyslík a živiny dostatečně distribuovány do všech buněk, což je ve velkém reaktoru obtížné. Zatímco rychlejší míchání buněk nebo přidání více kyslíku může pomoci, může způsobit smrtelný stres na buňkách.
„Přínosy“ pro životní prostředí jsou také na vratké půdě, když se vezme v úvahu výroba sóji a využívání konvenčních zdrojů energie. Analýza životního cyklu GFI ukázala, že kultivované maso může být pro životní prostředí horší než konvenčně vyráběné kuřecí a vepřové maso.
Farmář a historik John Lewis-Stempel také poukazuje na to, že světoví zemědělci již produkují dostatek potravin pro světovou populaci: „Jakákoli diskuse o globální potravinové politice musí začínat jednoduchým faktem: neexistuje žádný skutečný nedostatek potravin. Světoví zemědělci již produkují dostatek potravin, aby nakrmili předpokládaných 10 miliard lidí v roce 2050. Problémem je plýtvání a distribuce.
Nicméně tlak na vytváření falešných zdrojů bílkovin pokračuje. V předmluvě ke zprávě Navdanya International „Špatná řešení, která ohrožují naše zdraví a poškozují planetu“ Vandana Shiva popisuje, jak katastrofální jsou laboratorně pěstované potraviny pro lidské zdraví a životní prostředí, když opakuje chyby, které již byly učiněny s průmyslovým zemědělstvím:
V reakci na krize v našem potravinovém systému jsme svědky vzestupu technologických řešení zaměřených na nahrazení živočišných produktů a dalších základních potravin laboratorně pěstovanými alternativami. Zastánci umělých potravin opakují starou a neúspěšnou rétoriku, že průmyslové zemědělství je nezbytné pro nasycení světa.
Skutečné potraviny bohaté na živiny postupně mizí, zatímco převládající model průmyslového zemědělství způsobuje nárůst chronických onemocnění a zhoršuje změnu klimatu. Myšlenka, že high-tech laboratorní potraviny „bez farem“ jsou životaschopným řešením potravinové krize, je pouze pokračováním stejného mechanistického myšlení, které nás přivedlo tam, kde jsme dnes – myšlenky, že jsme odděleni od přírody i mimo ni.
Přes všechen ten povyk existují náznaky, že napodobenina masného průmyslu by mohla selhat ještě předtím, než se vůbec rozjede. Například akcie společnosti Beyond Meat ztratily od března 2020 6 miliard dolarů kvůli slabému růstu tržeb a nyní se spojily se společností PepsiCo, aby uvedly na trh rostlinný produkt.
„Moje analýza je, že spuštění udělá jen velmi málo pro zvýšení bohatství společnosti,“ píše konzultant pro rozvoj podnikání Victor Martino v Just Food. Tvrdí, že „revoluce rostlinného masa“ je jen PR trik, příběh, který se brzy zhroutí:
Faktem je, že navzdory zvýšené dostupnosti produktů ve formě výběru značek a dalších maloobchodních prodejen, prodej rostlinného masa v roce 2021 stagnoval a zaznamenal nulový růst.
Podle studie zůstal celkový roční prodej rostlinného masa v USA stabilní na 1,4 miliardy dolarů. Jedná se o pokračování podílu 1,4% na celkovém obratu kategorie masa.
Akcie společností Beyond Meat a Oatly, které vyrábí rostlinné náhražky mléka, ztratily v roce 2022 více než polovinu své hodnoty, ale to neznamená, že jejich manažeři trpí. Bývalý šéf růstu společnosti Beyond Meat Chuck Muth prodal od roku 2019 do roku 2021 akcie v hodnotě více než 62 milionů dolarů, zatímco Biz Stone, současný člen představenstva a spoluzakladatel Twitteru, vydělal miliony z akcií Beyond Meat.
Faktem je, že pokud soukromé společnosti kontrolují dodávky potravin, budou nakonec kontrolovat země a celé populace. Biotechnologie nakonec vytlačí zemědělce a rančery z trhu a ohrozí potravinovou bezpečnost a lidské zdraví. Jinými slovy, práce vykonaná ve jménu udržitelnosti a záchrany planety poskytne soukromým společnostem větší kontrolu a zároveň oslabí populaci.
Chcete-li  podpořit své zdraví, měli byste se vyhnout všem alternativám umělého masa i jiných produktů a místo toho se rozhodnout pro skutečné potraviny, které jsou pěstovány a chovány správným způsobem.

 
Slovanka






 

The post Umělé maso, falešné mateřské mléko a nedostatek potravin first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden