Dobrovolný voják z Tchaj-wanu popisuje své zkušenosti z bojů za Ukrajinu
RSS

Dobrovolný voják z Tchaj-wanu popisuje své zkušenosti z bojů za Ukrajinu


Jednotka tchajwanského vojáka utrpěla 50% ztráty, 20% bylo zabito přímo v bitvě, četa byla dvakrát zničena. Několikrát byl sám, kdo z jeho jednotky přežil.
Tchajwanský žoldák z Ukrajinské cizinecké legie v neděli (4. června) vydal podrobnou zprávu o realitě bojů v rusko-ukrajinské válce.
Tchajwanský voják, známý jako „Neznám horu Lušan“ (不識廬山), se před několika dny vrátil ze svého nasazení na Ukrajině a v neděli nahrál velmi podrobný příspěvek s radami pro potenciální dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do boje. Přitom podrobně hovořil o nákladech, fyzických nárocích, požadovaných jazykových dovednostech, požadovaném bojovém výcviku a mentalitě, kterou by člověk měl mít.
Příspěvek dobrovolníka vznikl v reakci na mnoho žádostí čtenářů, kteří se zajímali o vstup do Mezinárodní legie teritoriální obrany Ukrajiny (ILDU) a měl pomoci veřejnosti lépe pochopit situaci na Ukrajině a „dvakrát si rozmyslet, než učiní rozhodnutí.“
Ve stejný den Lai Cheng-wei (賴正瑋), bývalý odborník na chemii a blogger zabývající se válečnými analýzami na Tchaj-wanu, publikoval úplný anglický a japonský překlad vojákova původního čínského příspěvku.
Finanční náklady
Voják poukázal na to, že mezi nejdůležitější náklady patří náklady na lety, včetně zpátečního letu domů, protože ne každému se podaří dostat do legie. Pak důrazně doporučil vojákům, aby si přinesli co nejvíce osobního vybavení, včetně helmy, tílka, bot, teleskopických mířidel, příslušenství ke zbraním, baterek, sluchátek, přídavných zásobníků, přístrojů pro noční vidění a termovizí.
Řekl, že jeho počáteční výdaje byly 101 000 NT (3 300 USD). Celkově utratil odhadem 10 000 dolarů ze svých vlastních peněz, z nichž většina byla vynaložena na osobní zásoby a taktické vybavení.
Fyzická námaha
Napsal, že nejdůležitější vlastností na bojišti jsou „fyzické schopnosti.“ Řekl, že zatímco bojový výcvik lze získat v krátkém časovém období, fyzické dovednosti nejsou rychlým řešením.
Trvá roky tréninku po dlouhou dobu, než se získá potřebná fyzická síla a vytrvalost, řekl voják. Bez základní úrovně fyzické kondice se voják v plné zbroji a s naplněným batohem může rychle vyčerpat.
Řekl například, že všechny potřebné neprůstřelné vesty a vybavení, spolu se zbraněmi, municí, batohem, jídlem a vodou, váží od 30 do 60 kilogramů.
V městském boji podle vojáka možná budete muset bojovat až 10 hodin bez přestávky po celý den, nést 30-60 kilogramů, zatímco běžíte a lezete přes zdi a okna. Jen abyste se dostali na určité místo, možná budete muset projít několik kilometrů blátem, lesem a ruinami.
Jazykové znalosti
Podle vojáka je důležitá angličtina a bez základní znalosti tohoto jazyka není možné pochopit poslání a rozkazy důstojníků. Řekl, že i ti, kteří prošli elitním vojenským výcvikem, jsou považováni za zbytečné, pokud nemohou komunikovat se členy týmu a nadřízenými.
Řekl, že lidé, kteří nerozumí ani anglické smlouvě, nebudou přijati do legie. I když existují výjimky, kdy velký počet vojáků mluví stejným cizím jazykem, protože však v legii je jen málo těch, kdo mluví mandarínsky, znalost angličtiny je nutností.
Bojové dovednosti
Voják vysvětlil, že je důležité nejen trénovat s puškami, ale také znát různé zbraně, jako jsou kulomety, minomety a granátomety ze všech koutů světa. Jako příklad uvedl nesčetné množství protitankových zbraní, které musíte znát, jako jsou Javeliny, NLAW, AT4, C90, MATADOR, M72, RPG-7 a různé série RPG.
Mezi další důležité dovednosti patří první pomoc, mapování, rádio, bojové dovednosti jeden na jednoho, střelba a týmová taktika. Vysvětlil, že měsíční základní kurz slouží pouze k seznámení rekrutů se zbraněmi, týmovou prací a základní první pomocí, a že vojáci s předchozími vojenskými nebo bojovými zkušenostmi představují menší nebezpečí pro ostatní členy jednotky.
Mentální postoj
Dobrovolník poukázal na to, že nedostatek spánku a intenzivní fyzická námaha způsobená dlouhými misemi jsou vyčerpávající. Ještě horší je, varoval voják, že situace zahrnující život a smrt na bojišti, šok z neustálého bombardování a smrt členů týmu mohou snadno „zničit mysl člověka“.
Dokonce i zkušení vojáci mohli zpanikařit a ztratit svůj úsudek a bojeschopnost z čirého strachu. Veterán poukázal na to, že jeho jednotka měla 50% míru ztrát a 20% jeho spolubojovníků padlo v boji.
Podle dobrovolníka byla jeho četa dvakrát zničena a on byl jediným členem, který vyvázl bez úhony. Kromě toho poznamenal, že jeho jednotka nebojovala v nejsmrtelnější válečné zóně.
Existují také dlouhá období monotónnosti, kdy je patová situace. V takových situacích mohou vojáci zůstat v zákopech po dlouhou dobu.
Napsal, že mnozí, kteří chtěli zažít vzrušení z války, ztratili své nadšení. Těm, kteří očekávají první armádu na světě, řekl: „Toto není moderní armáda NATO se silnou logistikou a podporou.“
Řekl, že to zdaleka není jako film, je to o pěšákovi zápasícím v bahně bojiště. Všechno, co máte, je plné chaosu, špíny, smutku, vyčerpání, bolesti atd. Řekl, že mnoho zkušených vojáků ze Západu se kvůli mnoha útrapám zhroutilo a odešlo, a že – na rozdíl od ukrajinských vojáků – členové legií nechrání svou vlast, a proto jsou náchylnější k dezerci.
Závěr
Na závěr uvedl, že účelem tohoto příspěvku je dát čtenářům příležitost provést „komplexní posouzení své vlastní schopnosti reflexe“ před vstupem do Legie. Dobrovolník řekl, že je důležité, aby se nepřipravení nepřipojili k legii a nestali se přítěží.
Pro ty, kteří se chtějí zapojit do logistiky, řekl, že to bude dělat ukrajinská armáda a nemají potřebu cizích státních příslušníků, pokud nemají jedinečné dovednosti v této oblasti. Vyzval také potenciální rekruty, aby zvážili možnost, že by  mohli být vyřazeni z boje, a poukázal na to, že ukrajinská vláda pravděpodobně neposkytne žádnou dlouhodobou podporu.
Zdůraznil, že bojiště není o získání slávy nebo o tom, jak se stát hrdinou, ale „jen o ubližování ostatním a zranění. Na oplátku je tu jen nekonečná bolest a utrpení.“ Voják poukázal na to, že šance na prohru jsou mnohem větší než šance na výhru.
Dobrovolník na závěr řekl, že válka je pouze pro lidi s vysokými ideály a přesvědčením, kteří jsou připraveni se plně zapojit. Pro takové lidi: „Mohu jen vyjádřit svůj respekt a popřát hodně štěstí.“


Ohodnoťte tento příspěvek!



[Celkem: 1 Průměrně: 5 ]







Článek Dobrovolný voják z Tchaj-wanu popisuje své zkušenosti z bojů za Ukrajinu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda .


Nejčtenější za týden