Greta Thunbergová uvedla, kdo stojí za ekocidou na Ukrajině a požaduje trest
RSS

Greta Thunbergová uvedla, kdo stojí za ekocidou na Ukrajině a požaduje trest


Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj poděkoval Gretě Thunbergové za její veřejné pokárání Putinovy „nevyprovokované invaze v plném rozsahu“ a jejího dopadu na životní prostředí. (Foto: Flickr)









Dne 6. června byla výbuchem zničena přehrada Kachovka, což vyvolalo nekontrolovatelný příval vody po proudu, který protrhl břehy řeky Dněpr v Chersonské oblasti na jihu Ukrajiny.



Záplavy z protržené přehrady měly škodlivý dopad na život lidí a zvířat, zatímco vypuštění největší ukrajinské zásobárny pitné vody představuje další problém.




„Lidstvo vymře v roce 2023“. Thunbergová nyní smazala tweet z roku 2018

Pro Thunbergovou příliš velký krok, napsala klimatická aktivistka na Twitteru: „Tato ekocida jako pokračování ruské nevyprovokované invaze na Ukrajinu v plném rozsahu je dalším zvěrstvem, pro které svět nemá slov.“



Thunbergová dodala: „Naše zraky se opět upírají na Rusko, které musí být pohnáno k odpovědnosti za své zločiny.“



Příčina katastrofy zůstává oficiálně neznámá, neboť ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj obvinil ze zničení přehrady „ ruské teroristy“, zatímco Moskva ukazuje prstem na sabotáž nařízenou Kyjevem.




Greta byla zatčena. Má to ale háček, bylo to prý zinscenované

V 251. týdnu pátečních školních stávek za klima dnes Thunbergová odmaturovala a oznámila, že „už nebude moci stávkovat za klima“.



Aktivistka ujistila své stoupence, že „bude v pátečních protestech pokračovat, i když technicky vzato nejde o ‚školní stávku'“.



Thunbergová dodala: „Nemáme prostě jinou možnost než udělat vše, co je v našich silách. Boj teprve začíná. „



Zdroj: gbnews.com




Greta chce další omezení, máme přestat pálit dřevo

Článek Greta Thunbergová uvedla, kdo stojí za ekocidou na Ukrajině a požaduje trest se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden