Glosa MM: Migrační reforma
RSS

Glosa MM: Migrační reforma


MIROSLAV MACEK
Státy EU se dohodly na migrační reformě včetně povinné solidarity se zeměmi přetíženými žadateli o azyl. Oznámilo to švédské předsednictví. Česko reformu podpořilo, uvedly diplomatické zdroje. Proti bylo jen Polsko a Maďarsko.
Povinná solidarita je ovšem stejný protimluv jako kupříkladu dobrovolné znásilnění, dodávám.

Objem nesplácených dluhů českých domácností roste . V prodlení jsou splátky ve výši 28,2 miliardy korun.
Petr Fiala nám ovšem jistě vysvětlí, že jeho vláda je ta nejlepší, kterou jsme tu kdy měli a za všechno může Babiš s Putinem.
Patricia Adams, ekonomka kanadské neziskové organizace Probe International:
„Žádná zbraň není tak účinná při ochromování západních ekonomik jako program nulových emisí. Čínskou armádu zde tvoří západní ekologické nevládní organizace a média, které společně dávají naivním politikům rozkazy.“
Mikael Valtersson, bývalý švédský voják a politik, k ukrajinské protiofenzívě na twitteru:
„Zatím se kloním k tomu, že nejpravděpodobnější výsledek je ukrajinská porážka. Nemají žádné překvapení, početní převahu a čelí nepříteli s palebnou i vzdušnou převahou, který měl čas se opevnit. Vypadá to hodně jako bitva u Kurska v roce 1943, kdy Třetí říše vrhla všechny své rezervy do ofenzivy proti dobře připravené sovětské obraně a spotřebovala všechny své schraňované rezervy během týdnů, bez žádaného úspěchu.“
CNN:
Ukrajinské ztráty v Záporožské oblasti se ukázaly být vyšší, než se původně očekávalo.
Dodávám:
Američtí představitelé se dle tamních medií ovšem domnívají, že ztráty nebudou mít vliv ns pokračování ukrajinských útoků.
Takže z dřívější dezinformace, že USA povedou na Ukrajině proxy válku s Ruskem do posledního Ukrajince, začíná být – jako ostatně mnoho dalších „dezinformací“ – informací.

MACEK Miroslav

The post Glosa MM: Migrační reforma first appeared on .


Nejčtenější za týden