Podívejte se, jak v japonském parlamentu kvůli imigrační reformě vypukla rvačka
RSS

Podívejte se, jak v japonském parlamentu kvůli imigrační reformě vypukla rvačka


Náhledový obrázek: Japonští zákonodárci se rvou během hlasování o bezpečnostních zákonech v horní komoře parlamentu v Tokiu, ve čtvrtek, 17. září 2015 (AP Photo/Eugene Hoshiko)
V pátek proběhlo v japonském několik rvaček poté, co se začaly schvalovat revize návrhů zákonů této země o imigraci, které by měly úřadům umožnit rychle deportovat cizí státní příslušníky usilující v zemi o status uprchlíka.
Levicový politický vůdce Taro Yamamoto, bývalý herec, se schválení tohoto zákona pokusil zablokovat užitím fyzické síly – když se vrhl na další zákonodárce a pokusil se hlasování zastavit.


Here is some longer footage of the scuffle from NHK: pic.twitter.com/tN0Xs0s6gp — Jeffrey J. Hall (@mrjeffu) June 8, 2023


Yamamoto později příznivcům řekl, že jeho činy byly vedeny obavami ze ztrát na životech.
Tuto imigrační reformu schválila vládnoucí koalice ministerského předsedy Fumio Kishidy a další konzervativní strany.
Zákon Japonsku umožňuje deportovat cizince, kteří žádali o status uprchlíka více než dvakrát a nepodařilo se jim doložit legitimní ospravedlnění pro takové počínání. V současnosti jsou cizinci žádající o azyl chráněni před deportacemi, vláda však říká, že lidé tento systém zneužívali, aby mohli v Japonsku zůstávat po dlouhou dobu.
Revize rovněž umožní, aby cizinci, které čeká deportace, zůstávali mimo zádržná zařízení, pokud jsou pod dohledem příbuzných či mecenášů. Rozhodnutí, zda se cizincům dovolí žít mimo zádržná zařízení pod dohledovým systémem, se budou revidovat každé tři měsíce.
Odpůrci však vznesli obavy, že revize by mohla vést k repatriaci lidí, které může čekat perzekuce nebo, budou-li vrácení do svých domovských zemí, riskují i ztrátu života.
Před parlamentní budovou v pátek stály tucty protestujících s transparenty a vykřikovali: „Stop té zlé revizi!“ a „Stáhněte ten zákon!“ Uvnitř parlamentu opoziční zákonodárci pronášeli protestní proslovy. – Epoch Times
„Tento návrh úpravy zákona neobsahuje dostatečné procedurální pojistky zajišťující, že uprchlíci nebudou vráceni do zemí, v nichž je pravděpodobné nebezpečí perzekuce na základě rasy, náboženství, národnosti, členství v určité sociální skupině nebo za politické názory, jak vyžaduje zákon o uprchlících,“ uvedla v prohlášení organizace Lidská práva teď (HRN).
BY TYLER DURDEN
SATURDAY, JUN 10, 2023 – 04:00 AM

Promigrační syrská aktivistka tvrdí, že žít v německém Sasku je horší než syrská občanská válka


Do Německa se týdne propašuje 1 500 migrantů a zhoršuje se to, varuje vrcholný šéf policejních odborů


‚Místo máme, ale ne pro Němce,‘ – protesty proti vystěhování seniorů, aby se ubytovali migranti, se označují za ‚krajně pravicové‘

Zdroj: https://www.zerohedge.com/political/watch-japans-parliament-erupts-scuffle-over-immigration-reform



Nejčtenější za týden