Kanárské ostrovy: Počet příchozích ilegálů se oproti roku 2021 zvýšil o 50%
RSS

Kanárské ostrovy: Počet příchozích ilegálů se oproti roku 2021 zvýšil o 50%

Nejen Kanárské ostrovy, ale také španělské exklávy Ceuta a Mellila, španělská pevnina a Baleáry či Itálie, hlásí rekordní čísla. Také na balkánské trase je ovšem živo, což potvrzují i jednotlivé země na trase či těsně za ní. A to jsou podobné informace hlášené jen za prvních pět měsíců roku. Je jisté, že i nadále budou počty Afričanů, Arabů či Afghánců, kteří se vydali obohacovat Evropu, již jen narůstat.
Mnohde je letošní rok přirovnáván k roku 2015, kdy šla ovšem největší invaze přes Řecko. Nyní jsou trasy poněkud více rozptýlené, čímž se skutečné množství příchozích velmi jednoduše „zamaskuje“.
Kanárské ostrovy jsou i nadále vstupní branou pro nelegální přistěhovalce do Evropy. Jejich příliv je nekontrolovaný a stát vše vesele podporuje. Záchranná letadla někdy krouží celé hodiny nad Atlantikem, aby vyhledala lodě, které vypluly z Afriky.
Na Lanzarote musel být proto zřízen nový stanový tábor. Jen od minulé soboty tam dorazilo 503 ilegálů z různých afrických zemí. Poslední loď byla zadržena včera ráno v místních vodách. Na palubě bylo 64 migrantů, z toho 55 mužů, 7 žen a 2 děti ze subsaharské Afriky.
Podle ministerstva vnitra se od 1. ledna do 31. května 2022 na souostroví dostalo 8 268 migrantů. To představuje nárůst o 50,5 procenta ve srovnání s předchozím rokem s 5 494 příjezdy. Většina ze 181 lodí dorazila na Gran Canarii, další na Lanzarote, Fuerteventuru a Tenerife.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 3 Průměrně: 4.7 ]


Nejčtenější za týden