Švédsko „slaví“ rekordní počet rozdaných občanství
RSS

Švédsko „slaví“ rekordní počet rozdaných občanství

Je jisté, že loňské nezměrné rozdávání občanství mělo svůj cíl: získat voliče pro sociální demokraty, kteří jsou těmi, kdo po několik desetiletí budují multikulturní společnost, která se postupně přeměňuje v monokulturní chalífát pod právem šaría. A volby jsou již za tři měsíce, takže je kam spěchat.
V roce 2015 se stalo zákonem, že všechny švédské obce musí vítat nově příchozí a pravidelně organizovat obřady pro přistěhovalce, kteří se stali švédskými občany během posledních 18 měsíců. Letos se slaví rekordní počet „nových Švédů“ – občanství získalo až 89 000 lidí.
Skutečnost, že  tolik migrantů získalo v roce 2021 švédské občanství, je částečně způsobena skutečností, že masová invaze do Švédska byla v letech 2015-2016 neobvykle rozsáhlá, a že podle mezinárodních standardů je neobvykle snadné a rychlé získat občanství, jakmile obdržíte povolení k pobytu.
Obřady na oslavu nových občanů jsou organizovány zákonem ve všech obcích.
„ Mnoho obcí již pořádá obřady pro nové švédské občany. Ale s legislativou z 1. dubna 2015 musí všechny obce pozvat všechny osoby, které jsou registrovány v obci, a které se během posledních 18 měsíců staly švédskými občany ,“ píše se na  webových stránkách  Švédské asociace místních orgánů a regionů.
Obce se nemohou samy rozhodnout, zda chtějí oslavy uspořádat, ale mohou se do jisté míry rozhodnout o jejich podobě – v některých obcích je důraz jasně kladen na informování o povinnostech a právech občanství a o tom, že občanství „znamená spřízněnost se Švédskem“.
„Občanství je důležité pro pocit účasti na tom, co se děje ve společnosti, pro smysl pro komunitu s ostatními ve Švédsku a základ pro demokracii ,“ říká  Ann Catrine Fogelgrenová, předsedkyně Göteborgského kulturního výboru.
„Občanství znamená svobody, práva a povinnosti a je významnou událostí v životě mnoha lidí. Chceme to oslavit slavnostním ceremoniálem ,“ pokračuje.
V mnoha částech země oslavy Národního dne v praxi stále více fungují jako politicky korektní divadlo, při němž není kladen důraz na švédskou historii, tradice a národní stát. V mnoha obcích je to místo toho „multikulturní rozmanitost „, která je v centru pozornosti a je oslavována během dne, kdy jsou v zemi vítáni noví občané…
Jen by mne zajímalo, kolik z těch, kdo nedávno řádili v ulicích několika švédských měst, nyní také slavnostně přivítali coby „nové Švédy.“
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden