Elektronická, ne uhlíková stopa
RSS

Elektronická, ne uhlíková stopa

Nestačí, že vás opustí maminka a vy musíte bojovat se zármutkem a chystat pohřeb . K tomu se přidává dědické řízení a vyklízení bytu. Ale ani tahle bolest není poslední. I pak vás čeká další administrativa.


Ukončit uhlíkovou stopu je pořád 1000x jednodušší než zastavit stopu elektronickou:
– odvolat všechny objednané kadeřníky, kosmetiky, pedikúry a pravidelné prohlídky (10 telefonátů)
– zrušit odběr novin a časopisů (4 telefonáty a 2 maily, přesto některé noviny i časopisy stále chodí. Redakce se zuřivě brání, bojí se vracení peněz a posílají vás od čerta k ďáblu)
– zrušit číslo mobilního telefonu (2x návštěva operátora, ale faktury chodí stále. 02 tvrdí, že je nebudu muset platit. Jenomže kdoví… stejně tam půjdu znovu a znovu vystojím frontu)
– zrušit účty na sociálních sítích se ukazuje jako nejsložitější (3 hodiny operací a pokusů – Google, gmail, volný, Rohlík, Instagram, WhatsUp… nejvíc odolává Facebook, který odmítá zrušit účet automaticky tvrdíc, že neznám maminčino heslo, a podruhé vyžaduje zaslat sken úmrtního listu. A to ruším účet z jejího mobilu a z jejího facebookového účtu. Umřít se prostě zakazuje. )
Mezitím myslím na svou sestru, která umřela v roce 2012 v Itálii a přes všechny mé snahy ji Česká republika stále vede jako živého voliče každoročně jí doručuje volební lístky.
Nakonec prozatímní úspěch. Facebook je ochoten zrušit maminčin účet, pokud mu zašlu její úmrtí list. Posílám potřetí. Obratem reaguje. Tvrdí, že potřebuje čas. Má málo lidí. Prý Covid.
Z tohoto světa se prostě zmizet jen tak nedá. Elektronicky stejně budete žít navždy.


Daniela Kovářová
The post Elektronická, ne uhlíková stopa first appeared on .


Nejčtenější za týden