Texas zahájil vyšetřování proti Twitteru kvůli falešným botovým účtům
RSS

Texas zahájil vyšetřování proti Twitteru kvůli falešným botovým účtům

Texas zahájil vyšetřování Twitteru kvůli možnému nepravdivému informování o jeho falešných botových účtech, což je v rozporu s texaským zákonem o klamavých obchodních praktikách, uvádí se v tiskové zprávě zveřejněné v pondělí. (Foto: Flickr)







TISKOVÁ ZPRÁVA:



Generální prokurátor Ken Paxton dnes zahájil vyšetřování proti společnosti Twitter kvůli potenciálně nepravdivým zprávám o jejích falešných botových účtech, které porušují texaský zákon o klamavých obchodních praktikách.




Takto Twitter zareagoval na Muskovy výhrůžky kvůli odhalení falešných účtů
Na Twitteru jsou „boti“ automatizované účty, které nejsou lidmi a mohou dělat prakticky totéž co skuteční lidé: posílat tweety, sledovat jiné uživatele a lajkovat a retweetovat příspěvky ostatních. Takovéto spamové účty nafukují počet sledujících a dosah a často prosazují klamavé a obtěžující aktivity. Botové účty mohou nejen snížit kvalitu zkušeností uživatelů na platformě, ale mohou také nafouknout hodnotu společnosti a náklady na podnikání s ní, čímž přímo poškozují texaské spotřebitele a podniky.



Společnost Twitter byla v posledních týdnech podrobena intenzivní kontrole kvůli tvrzení ve svých finančních regulačních dokumentech, že méně než 5 % všech uživatelů tvoří boti, ačkoli ve skutečnosti jich může být až 20 % nebo více. Tento rozdíl by mohl dramaticky ovlivnit náklady texaských spotřebitelů a podniků, kteří se společností Twitter obchodují.




Elon Musk se vyjádřil k problému s falešnými účty na Twitteru
V reakci na tuto obavu vydal generální prokurátor Paxton žádost o občanskoprávní vyšetřování (Civil Investigative Demand, CID), aby prošetřil, zda jsou zprávy společnosti Twitter o skutečných a falešných uživatelích „nepravdivé, zavádějící nebo klamavé“ podle texaského zákona o klamavých obchodních praktikách. CID požaduje, aby společnost Twitter předala dokumenty týkající se způsobu výpočtu a správy údajů o uživatelích a toho, jak tato čísla souvisejí s reklamními obchody společnosti Twitter. Společnost Twitter musí na požadavek generálního prokurátora Paxtona odpovědět do 27. června.



„Texasané spoléhají na veřejná prohlášení společnosti Twitter, že téměř všichni její uživatelé jsou skuteční lidé. To má význam nejen pro běžné uživatele Twitteru, ale také pro texaské podniky a inzerenty, kteří Twitter využívají ke svému živobytí,“ uvedl generální prokurátor Paxton. „Pokud Twitter zkresluje údaje o tom, kolik účtů je falešných, aby zvýšil své příjmy, mám povinnost Texasany chránit.“



Zdroj: insiderpaper.com
Článek Texas zahájil vyšetřování proti Twitteru kvůli falešným botovým účtům se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden