V Itálii proběhla Miss hidžáb – soutěž určená jen zahaleným muslimkám (video)
RSS

V Itálii proběhla Miss hidžáb – soutěž určená jen zahaleným muslimkám (video)

Itálie se i díky své poloze velmi rychle islamizuje. V některých čtvrtích či oblastech je již více „obohacovačů“ než původních obyvatel. A politici jsou k muslimům i vítání stále vstřícnější, současná vláda, jejíž součástí je i Salviniho Liga, láme svým vítáním dokonce rekordy. Není divu, že se pak ustupuje i novým voličům, takže když se muslimky rozhodly uspořádat v Itálii Miss hidžáb, vyšli jim místní politici vstříc….
Pod záminkou potřeby dovozu levných dělníků pro své továrny přeměnili podnikatelé „Ligy severu“ region Lombardie a Veneto na multietnickou stoku.
Assia Belhadj, kterou média definují jako italsko-alžírskou ženu (tedy jde o Alžířanku, která již dostala občanství), a která se definuje jako „aktivistka za lidská práva“ a je předsedkyní Asociace italského muslimského ženského hnutí, vyhlásila první soutěž Miss pro dívky v hidžábu.

Bizarní událost pojmenovaná „Královna s hidžábem – buďte příkladem,“ je údajně první evropskou soutěží svého druhu. Soutěž proběhla minulou sobotu v Cinisello Balsamo a měla dvě části – jednu pro kategorii 14-18 let a druhou pro kategorii 19-25 let. Skandální.
Výhrou byl výlet do Mekky. „Událost je zaměřena na dívky druhé generace narozené a vychované v Itálii“, jak je uvedeno na plakátu, a byla prezentována jako příležitost „podpořit zahalené dívky kvůli velkým výzvám, kterým v evropských společnostech čelí“. Ale je tomu skutečně tak?
Hodnotící kritéria kandidátek na to, aby se staly „miss hidžáb“, nebyla estetická, ale souvisela s tím, jak jim padne jejich hidžáb podle muslimských kritérií, ale i s chováním dívky a její integritou“. Mariam Eloziri z Abbiategrasso, 23letá studentka farmacie ve třetím ročníku na univerzitě v Pavii a vítězka své kategorie, v rozhovoru pro La Stampa vysvětlila, že „prostředí a oblečení věrně respektovaly naši kulturu a během soutěže jsem velmi ocenila, že to vůbec nebylo zaměřeno na krásu. Střídavě se nás ptali, jaké jsou naše hodnoty a proč nosíme hidžáb, přičemž věnovali pozornost typu oblečení“.
vítězka je první zprava (bez brýlí, dívka s brýlemi skončila druhá) „Hidžáb“, dodala dívka, „není jen kus látky, ale to, co mě identifikuje, když odcházím z domu. Je to symbol mého původu a mého náboženství, ne překážka v životě nebo akt podrobení, jak se často věří. Nasadit závoj pro mě znamená mít víru v sebe a v Alláha.“
Když trochu prozkoumáte videa kanálu Belhadj (viz video výše), získáte prvotní pocit, že soutěž „Královna s hidžábem“ je ve skutečnosti jen o obracení na víru, což je ostatně základem islámu, který bezvěrce nerespektuje.
„Ó proroku, řekni svým manželkám, svým dcerám a ženám věřících, aby se zahalily svými závoji, aby je nepoznali a ony aby nebyly obtěžovány,“ uvádí súra jako titulek videa zveřejněného v září a zpívaného v arabštině, ale s překrývajícími se nápisy ukazujícími verš.
Tedy ani sama organizátorka soutěže se netají tím, že je velmi oddanou muslimkou, samozřejmě se vším všudy, včetně džihádu, neboť džihád je nedílnou součástí islámu. Bez něj není muslim muslimem…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden