ŽIVĚ: Zuřivá bitva o klíčové ukrajinské město se mění každou hodinu
RSS

ŽIVĚ: Zuřivá bitva o klíčové ukrajinské město se mění každou hodinu

24. února Rusko zahájilo invazi na Ukrajinu. Na zpravodajství AC24.cz můžete sledovat aktualizované dění. (Foto: Shutterstock / ilustrační)







12:33 Zuřivá bitva o klíčové ukrajinské město se mění každou hodinu



O kontrolu nad klíčovým ukrajinským městem Severodoněck se vedou pouliční boje a situace se mění „každou hodinu“, uvedl jeden z představitelů Kyjeva, který varoval, že jeho vojáci jsou v přesile ruských sil.



„Situace se mění každou hodinu, ale zároveň je zde dostatek sil a prostředků k odražení útoků,“ uvedl starosta Severodoněcku Oleksandr Striuk.



„Máme naději, věříme v naše ozbrojené síly, nikdo se nechystá opustit Severodoněck , „ d odal.



Ještě před několika dny se zdálo, že Moskva je blízko dobytí strategického průmyslového centra na východě země, ale ukrajinským silám se podařilo udržet.



„Naši hrdinové drží své pozice v Severodoněcku. Ve městě pokračují prudké pouliční boje,“ uvedl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondělním pozdním videoposelství.



11:40 „Ukrajinský Donbas zůstává silný,“ říká Zelenskyj



Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj prohlásil, že jeho jednotky se nevzdávají pozic v Severodoněcku, městě, kde probíhají jedny z největších pozemních bojů války.



„Naši hrdinové se nevzdávají pozic v Severodoněcku. Ve městě pokračují prudké pouliční boje,“ uvedl Zelenskyj ve svém nočním videoposelství.



S odkazem na širší oblast Donbasu, kde se Severodoněck nachází, Zelenskyj uvedl: „V Donbasu se bojuje: A ukrajinský Donbas stojí, stojí pevně.“





10:40 Blinken tvrdí, že zprávy o ruských krádežích ukrajinského obilí jsou důvěryhodné



Americký ministr zahraničí Antony Blinken prohlásil, že existují „věrohodné zprávy“ o tom, že Rusko „krade“ ukrajinské exportní obilí, aby ho prodalo se ziskem.



09:20 Úředník OSN: Invaze Ruska se mění v krizi obchodování s lidmi



Zvláštní zástupkyně OSN pro sexuální násilí Pramila Pattenová prohlásila, že „bezprecedentní“ vysídlení milionů Ukrajinců po ruské invazi se „mění v krizi obchodu s lidmi“.



„Ženy a děti prchající před konfliktem se stávají terčem obchodu s lidmi a vykořisťování – v některých případech jsou při hledání útočiště vystaveny dalšímu znásilnění a dalším rizikům,“ uvedla Pattenová v Radě bezpečnosti OSN.



NAČÍST PŘEDCHOZÍ DNY.
Článek ŽIVĚ: Zuřivá bitva o klíčové ukrajinské město se mění každou hodinu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden