Švédský národní kroj v hidžábovém provedení vzbudil značný rozruch
RSS

Švédský národní kroj v hidžábovém provedení vzbudil značný rozruch

Samozřejmě naštvaní byli ti Švédové, kteří chápou, že jejich země se velmi rychle žene směrem k chalífátu. Již za tři měsíce jsou v zemi parlamentní volby a v nich bude volit i 1 200 000 voličů, kteří se nenarodili ve Švédsku, ale již stihli získat občanství.
Ovšem ve Švédsku je již i mnoho voličů, kteří se sice již narodili ve Švédsku, ale jejich rodiče ne. Jde o poměrně značný počet 18-25letých „Novošvédů“, kteří se však nikdy neintegrovali do švédské společnosti.
Mimo voličů z řad muslimů již najdeme v této islamizované zemi také islámskou stranu Nyans, jejíž kandidáti si slibují alespoň takový zisk, s nímž se strana třeba jen těsně dostane do švédského Riksdagu, jak se říká tamnímu Parlamentu.
A právě jedna z kandidátek této strany nyní vzbudila značný rozruch…

Na národní den zveřejnila zástupkyně imigrantské strany Nyans svou fotku ve švédském národním kroji s hidžábem. Obrázek vzbudil hněv a debaty na sociálních sítích.
Anwaar Al Saleh, kandidátka za Nyans v Malmö, zveřejnila obrázek na Facebooku  během národního dne.
Na fotografii pózuje ve švédském národním kroji s hidžábem a příspěvek také obsahuje báseň o Švédsku a „všechny stejné hodnoty“.
Snímek získal na Facebooku mnoho pobouřených komentářů, jako například „Sakra, co je to za kravinu“ a „Urážka“.
Další představitel Nyans, Omar Josef Benaim, upozorňuje na negativní komentáře v příspěvku na Twitteru.
„Anwaar Al Saleh, nejvyšší kandidátka strany Nyan v Malmö, dnes na švédský národní den zveřejnila krásný obrázek. Hádejte, co se stane potom jen proto, že nosí hidžáb? To je to, proti čemu ve Švédsku bojujeme!“ napsal.
To víte, Švédy je třeba přivykat. Za nějaký ten rok, až zatím celkem marginální strana vyhraje volby, bude hidžáb povinný – a to nejen jako nutný doplněk národního kroje.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden