VIDEO: Poradce Volodymyra Zelenského rozjel ukrajinskou Final Fantasy a v natočeném videu tvrdí, že Ukrajina neustupuje a žádné území neztrácí, pouze potřebuje nějaký čas, než sankce porazí Ruskou federaci! Situace v Kyjevě se dá přirovnat k panice před t
RSS

VIDEO: Poradce Volodymyra Zelenského rozjel ukrajinskou Final Fantasy a v natočeném videu tvrdí, že Ukrajina neustupuje a žádné území neztrácí, pouze potřebuje nějaký čas, než sankce porazí Ruskou federaci! Situace v Kyjevě se dá přirovnat k panice před t

VIDEO: Poradce Volodymyra Zelenského rozjel ukrajinskou Final Fantasy a v natočeném videu tvrdí, že Ukrajina neustupuje a žádné území neztrácí, pouze potřebuje nějaký čas, než sankce porazí Ruskou federaci! Situace v Kyjevě se dá přirovnat k panice před totálním kolapsem, protože Bidenův výrok o potřebě jednání s Ruskem o přenechání části ukrajinského území ve skutečnosti potvrzuje, že Henry Kissinger stále ovládá americkou zahraniční politiku! Ukrajinci dostávají šrot, zaplatí ale Američanům modernizaci jejich vojenského komplexu!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský má celkem dva klíčové a hlavní poradce. Tím jedním je Alexej Arestovič, propagandista a poradce pro otázky národní bezpečnosti a ozbrojených sil Ukrajiny, tím druhým je Michajlo Podoljak, šéf prezidentské kanceláře Zelenského. Oba dva pravidelně vypouští propagandistická videa, ale v poslední době se v těchto videích zrcadlí projevy prohlubujícího se zoufalství z beznadějné situace na válečné frontě. Michajlo Podoljak totiž v pondělí natočil neuvěřitelně upřímné, ale přitom současně bizarně prefabrikované video, které je natočené tak nedůvěryhodně, že dnes v úterý doslova vyvolalo paniku v řadách ukrajinských vojáků v kotli na Donbasu.
!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r[b]||(r[b]=function(){(r[b]._=r[b]._||[]).push(arguments);if(r[b]._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m)[0],l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/ubrzme"+(arguments[1].video?'.'+arguments[1].video:'')+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify([].slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window, document, "script", "Rumble");


Rumble("play", {"video":"v151hdv","div":"rumble_v151hdv"});
Podoljak totiž naprosto kýčovitým způsobem vysvětlil ve videu, že lidé nemají být zděšeni, že by ukrajinská armáda ustupovala a přenechávala Rusům obrovská území, protože to, co Ukrajina teď ztratí, si za nějaký čas vezme zase zpátky. Podoljak tím chtěl uklidnit situaci a posílit morálku vojáků. Jenže, to by nesměl pokračovat v natáčení videa. Podoljak totiž potom doslova lidově řečeno vyblil pravdu, že ruských vojáků je víc, že mají více techniky, a že území, ze kterých se teď Ukrajina stahuje, se jednou Ukrajině vrátí, jenom to chce nějaký čas. A čas na co? No přece na to, až Ukrajina bude mít více zbraní a hlavně, až sankce porazí Ruskou federaci. Ukrajinská armáda prý ustupuje a potom zase obsazuje území. Rusům to prý způsobuje ztráty.
Ukrajinci mají vést proti Rusku opotřebovávací válku bez šance na vítezství, to mají zabezpečit sankce
Jenže hlavní výhru mají přinést nikoliv vojáci ukrajinské armády, ale sankce proti Rusku. Až k tomu dojde, všechno území se vrátí Ukrajině. Jenom to chce čas . A s tímto konstatováním se Podoljak odhlásil ze streamu. V té chvíli v zákopech ukrajinské armády na Donbasu by se ve vojácích jeden krve nedořezal, protože z Podoljakova videa vyplynulo, že ukrajinská armáda má jediný úkol, umírat na Donbasu s cílem způsobovat Rusku ztráty bez šance na vítězství, protože toho mají dosáhnout sankce, ani ne tak vojáci UA. A protože na Ukrajině mají přístup ke zprávám ze světa, tak musí vědět, že sankce na Rusko nefungují, naopak, sankce dopadají hlavně na členské země Evropské unie.
Michajlo Podoljak Podoljak tímto videem poslal do zákopů na Donbasu ukrajinským vojákům vzkaz, že jejich úkolem je vést opotřebovávací válku bez naděje na porážku Ruské armády , protože tu mají zajistit sankce na Rusko, a to prý chce čas. Toto video, které se během několika hodin stalo doslova hitem na ruském internetu, dává možnost nahlédnout do situace v generálním štábu ukrajinské armády a v okolí velitelů bojových operací.
Protože jen málokdo už věří, že jenom západní zbraně dokáží Rusy z Ukrajiny vytlačit, a že to dokáží sankce, které zatím dokázaly jen dvě věci. Za prvé , kurz ruského rublu prolamuje historické rekordy svého posilování k západním měnám a ruská státní pokladna přetéká zisky díky extrémnímu nárůstu cen ropy a plynu na světových trzích, přičemž Čína a India zněkolikanásobily import ruských surovin za poslední 4 měsíce.
České neziskovky přebírají od Podoljaka s Arestovičem jejich ukrajinský Final Fantasy svět odtržený od reality na frontě
A za druhé , sankce podle všeho nejtvrději právě teď dopadají na země Evropské unie, které se z toho pomalu ani nedokáží vzpamatovat a v USA v pondělí dokonce americký prezident vyhlásil [ 1 ] výjimečný stav a na jeho základě zrušil dovozní cla na fotovoltaické panely, transformátory a tepelná čerpadla z Asie. Informace z Ukrajiny opět potvrzují, že výrok Henryho Kissingera na fóru v Davosu [ 2 ] o tom, že s Ruskem by se mělo jednat o ukončení války spolu s územním přeformátováním Ukrajiny, byl naprosto klíčový a určující pro následné kroky americké administrativy. Americký prezident Joe Biden jen pár dní poté prohlásil [ 3 ] , že má pocit, že Ukrajina bude muset v nějaké chvíli začít s Ruskem jednat o míru a o přenechání části svého území Rusku.
Alexej Arestovič Tento posun Bílého domu je pro Kyjev šokující a mnoha českým novinářům to ještě ani nedošlo, především ne různým analytikům z okolí neziskovky Evropské hodnoty, kteří právě překopírovali bizarní fantasy svět Michaila Podoljaka a tvrdí [ 4 ], že čas hraje pro Ukrajince a Rusům prý mohou dojít zdroje. Rusům dojít zdroje? Tohle, když prohlásí někdo, kdo o sobě tvrdí, že je analytik, tak je vám jasné, v jakém úpadku je dnes žurnalistika na mainstreamu. Rusko a nedostatek zdrojů? Resursov mnógo! Nás mnógo! Da?
Čas hraje vždy pouze proto toho, jemuž plynutím času a bez práce naskakují peníze na účtech (jidiš přísloví) . Tohle by měl někdo lidem v Evropských hodnotách vysvětlit. A to teď platí o Rusku, komu bez práce a vlastní snahy najednou naskakují peníze na účtech za ropu a plyn. Zatímco Ukrajině naskočila v poslední době jen jediná věc, obrovský a mamutí dluh ve výši 40 miliard USD od USA, ze kterého uvidí Kyjev jenom malý zlomek a zbytek přijde v podobě zbraní, otázkou ale je, jestli úplně nových, nebo vyřazených zbraňových zásob americké armády.
Američané si zmodernizují za ten ukrajinský úvěr své vlastní továrny, Kyjev ale zaplatí celý úvěr
Podle informací ruských novinářů to vypadá, že Ukrajina byla okradena a podvedena. Ten úvěr 40 miliard USD od USA totiž půjde primárně americkým zbrojovkám, které ale za ty peníze nemají za úkol vyrobit zbraně, ale poskytnout zbraně Ukrajině. A to je zásadní rozdíl. Americké zbrojovky totiž jako jediné de facto v USA nevyrábějí systémem just-on-time jako automobilky nebo jiné podniky, ale vyrábějí na svůj sklad.
Z těch skladů potom americká armáda podle potřeby čerpá zásoby, když dojde někde ve světě ke ztrátě americké bojové techniky, zbraní, munice atd. Problém je v tom, že v těch skladech některé typy zbraní a munice leží třeba i 30 let, ale někdy i 50 let, protože co armáda od výrobce neodebere, to nadále výrobce drží na skladu. Jinými slovy, co se stane s tím balíkem 40 miliard USD?
Nancy Pelosi na pódiu uvádí Volodymyra Zelenského americkým kongresmanům Podle ruských novinářů dojde k tomu, že americké zbrojovky vyprázdní své sklady, kde jim desítky let leží zbraně a munice z dob vietnamské války, dále z 80. let a z éry horečného zbrojení za Reaganovy vlády a také zásoby z dob iráckého tažení za vlády George W. Bushe. Zbrojovky tak vyprázdní své sklady a těch 40 miliard USD použijí na modernizace své vlastní výroby, prostě Ukrajinci zaplatí americkým zbrojovkám modernizaci amerického zbrojního průmyslu , na což by jinak soukromé zbrojovky nikdy od kongresu peníze nedostaly.
Ale tímto trikem se pomůže americkému vojensko-průmyslovému komplexu, zatímco Ukrajinci nejen celý úvěr zaplatí, ale dostanou za něj letité a zastaralé skladové zbraně ze skladů amerických zbrojovek. Možná jste zaregistrovali, jak si Ukrajinci stěžují na mizernou spolehlivost protitankových raket Javelin, které často nefungují a vůbec nevystřelí. Ten problém spočívá ve stáří těch raket.
Ukrajinci podle ruských novinářů dostávají šrot z amerických skladů, který tam ležel více jak 20 let a na bojišti často nefunguje, protože vytekly napevno zabudované baterky a podobně
Rakety podle ruských vojenských odborníků mají elektroniku, která obsahuje napevno zabudované baterie, které tak dlouhé uskladnění prostě neustojí a po 10 letech mají baterie tak malé napětí, že nedokáží zapálit startér rakety. Dokáží několik minut napájet displej zaměřovače, ale proudový příkon na start roznětky prostě nemají. Výsledkem je potom nefunkční raketa a Ukrajinci to celé zahodí do trávy a nechají za sebou.
Výrobci těchto raket přitom garantují, že baterie mají trvanlivost po dobu 10 let, ale pokud Ukrajinci točí videa a nadávají, kolik Javelinů jim přivezli a kolik jich nefunguje, tak se dá odhadovat, že Američané posílají Ukrajincům zásoby staré možná více jak 20 let. Javeliny byly zavedeny do výzbroje americké armády v roce 1996 a jejich drtivá většina byla vyrobena do konce 90. let na sklad.
Protitankové raketomety Javelin ukořistěné Ruskou armádou Ukrajinci tak dostanou staré a často nespolehlivé zbraně, ale budou ručit za celý úvěr 40 miliard. Američané tak udělali alespoň mega kšeft, na rozdíl od české nebo slovenské vlády, které posílají na Ukrajinu staré armádní zásoby zadarmo, anebo dokonce jim posílají zadarmo jediný páteřní radar svojí armády. Američané na Ukrajincích alespoň vydělají, zatímco Češi a Slováci dají Ukrajině vše zadarmo a na oplátku dostanou extrémně drahý plyn a extrémně drahou ropu.
A navrch drahou elektřinu! A to se prý vyplatí! Proč? Protože solidarita! Brzy nebude benzín a nafta, protože po odstřižení od ruské ropy nikdo jinou ropu do EU nedoveze. Saúdové neplánují zvýšit těžbu, ani Írán a Norsko je na maximu a Venezuela to nepokryje. Takže, k čemu to povede? Kupte si elektromobil, začnou brzy radit politici lidem s prázdnou nádrží u auta. Velmi brzy. Proč? Protože Green Deal ! A kdo nemá na elektrické auto, kupte si koloběžku, poradí vám kreténi politici. Inu, lidé si je zvolili sami. Všechno je součástí plánu.
-VK-
Šéfredaktor AE News


Nejčtenější za týden