V barech a klubech ve Velké Británii a Francii dochází k útokům injekční jehlou, dopaden byl Tunisan
RSS

V barech a klubech ve Velké Británii a Francii dochází k útokům injekční jehlou, dopaden byl Tunisan

Teroristický útok nemusí mít pouze podobu džihádisty opásaného výbušninou nebo střílejícího do davu. Džihád má mnoho podob a metody útoků se také přizpůsobují dané době i lokalitě. Zatímco v Africe jsou stále velmi obvyklé útoky mačetami, v Evropě je obvyklejší nenásilný džihád nebo takový, který není na první pohled tak patrný.
Zdá se, že se v současné době po celé Evropě – ale zejména ve Francii a Velké Británii – aktivovala džihádistická buňka, která útočí na lidi v davu na různých akcích zatím neznámou látkou, vpichovanou do těla injekční jehlou. Jeden člen pravděpodobně organizované skupiny byl nyní zatčen…
Více než 300 lidí ve Francii bylo letos napadeno mužem, který do nich vpichoval neznámou látku injekčními stříkačkami, přičemž vlna útoků mátla úřady.
Záhadná vlna útoků injekčními jehlami zachvátila Francii a části Spojeného království, přičemž více než 300 obětí jen ve Francii údajně trpělo podivnými nemocemi a vedlejšími účinky poté, co jim někdo vpíchl do těla  jehlu uvnitř klubů a barů.
Nyní bylo v souvislosti s útoky provedeno jedno zatčení, přičemž údajným pachatelem je tuniský ilegál.
Úřady doufají, že obžaloba umožní začít řešit záhadu stojící za útoky, k nimž došlo převážně ve Francii a Velké Británii, spolu s částmi Belgie a Nizozemska. Podezřelý, zatčený v pátek večer v Toulonu, je v současné době ve vyšetřovací vazbě a vyšetřovatelé se pokoušejí shromáždit další důkazy v případu.
Od začátku dubna trápí nevysvětlitelné útoky injekcemi mladé lidi v nočních klubech, barech a na festivalech po celé Francii, přičemž stížnosti byly podány v Lille, Béziers, Nantes, Rennes a Štrasburku, stejně jako v Grenoblu, Nancy, Lyonu, Besançonu, Valenci a Toulouse.
Zůstává nejasné, zda podezřelý injekčně podával lidem nějakou chemickou látku nebo nemoc, ale vlády ve všech zúčastněných zemích vydaly varování a aktivně vyšetřují všechny případy. Některé koncerty byly dokonce přerušeny uprostřed představení kvůli tomu, že diváci hlásili, že byli píchnuti injekční stříkačkou.
Agentura Associated Press  hovořila  s řadou obětí, které poskytly znepokojivé výpovědi o tom, co zažily:
4. května se 18letý Tomas Laux zúčastnil rapového koncertu v Lille v severní Francii, kde během show kouřil trochu marihuany a vypil alkohol. Když se vrátil domů, tak se mu točila hlava a měl bolesti hlavy – a na paži si všiml podivné malé kožní punkce a modřiny.
Druhý den ráno příznaky nezmizely a Laux šel ke svému lékaři, který mu poradil, aby šel na pohotovost. Lékaři potvrdili důkazy o píchnutí jehlou a Laux byl testován na HIV a hepatitidu. Jeho výsledky vyšly negativně, stejně jako u jiných obětí.
„Od té doby, co se to stalo, jsem přestal chodit na koncerty,“ řekl Laux.
O stovky kilometrů dál vyprávěla Leanne Desnosová  o podobném zážitku poté, co šla v dubnu do klubu v jihozápadním městě Bordeaux. Desnosová, také 18, omdlela a cítila závratě a měla návaly horka. Když se vrátila domů, uvědomila si, že má na paži vpich. Poté, co viděla svědectví na sociálních médiích o záhadných píchnutích, šla na kliniku, aby se nechala otestovat na infekce. Stále čeká na výsledky.
Většina obětí byly ženy, u nichž byly prokázány viditelné známky místa vpichu spolu s příznaky pocitu na omdlení, závratě nebo únavy. Pachatele se dlouho nedařilo najít.
Nyní, když došlo k prvnímu zatčení  ve Francii, vyšetřovatelé doufají v průlom. Ilegální migrant byl ve Francii  zatčen poté, co se mladá žena a teenager zapletli do hádky s podezřelým, při které byli oba údajně píchnuti jehlou. Policii řekli, že viděli podezřelého, jak nese injekční stříkačku. Zatčenému je 20 let, pobývá ve Francii bez povolení k pobytu a je nezaměstnaný. Policii byl také znám řadou předchozích kriminálních incidentů.
V Toulonu zaznamenala prokuratura do konce víkendu 21 zpráv o vpichu podkožní jehly. Není jasné, zda je Tunisan zodpovědný za některý z těchto dalších případů.
V roce 2020 byl odsouzen do vězení za domácí násilí na své partnerce. Protože je však otcem, bylo obtížné ho ze země deportovat. Tunisan nadále důrazně popírá svou vinu, navzdory výpovědím dvou svědků.
Zatímco zatčení tuniského ilegála může představovat průlom v případu, může nakonec vést do slepé uličky. Se vší pravděpodobností je do útoků zapojeno více podezřelých, protože jsou rozptýleni v široké geografické oblasti.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden