Krvavý džihád mečem v Africe pokračuje, dokonce i v zemích s křesťanskou většinou
RSS

Krvavý džihád mečem v Africe pokračuje, dokonce i v zemích s křesťanskou většinou

Nedávno jsem zde upozornila na to, že EU, která již schválila usnesení proti islamofobii – o údajně nutné ochraně muslimů – a usnesení proti antisemitismu, odmítla schválit totéž vůči v současné době zdaleka nejutiskovanější populaci – křesťanům.
Tedy zatímco EU chce chránit muslimy, které nikdo ve většině zemí neutiskuje, ale naopak – až na výjimky –  mají všude značná privilegia, tak ti, kdo jsou skutečně utiskováni v mnoha zemích světa, podle EU nijak chráněni být nemají. A paradox je, že jsou utiskováni právě muslimy, které EU tak bezmezně zbožňuje…
Velmi tristní podmínky mají nyní křesťané nejen v afrických – aktuálně islamizovaných – zemích, ale také například v Pákistánu nebo Bangladéši, kde jsou denně unášeny křesťanské nebo hinduistické dívky a násilně konvertovány k islámu. Policie odmítá únosce jakkoli postihovat a oběti zůstávají u svých trýznitelů.
Ke krvavému džihádu mečem nyní ovšem dochází v Africe. A je třeba podotknout, že muslimové se nijak netají tím, že podobně krvavý džihád by rádi připravili i Evropě. Jak mohamedáni postupují od severu směrem k jihu, tak se také právě na této trase jednotlivé země islamizují. Proto si myslím, že je dobré sledovat, co se v Africe děje, lépe pak pochopíme jejich strategii, až totéž začne i v Evropě.
Mohamedáni totiž často útočí i v zemích, kde jsou zatím v jasné menšině, pokud tato země nemá dostatek možností se bránit. To je také případ Konga, kde je teprve 10% muslimů, ale od severu dochází i přesto k neustálým útokům džihádistů ze sousedních zemí. Těm se již podařilo vyplenit mnoho vesnic a obyvatelstvo buď vyhnat nebo povraždit….
Rebelové ADF, kteří tyto stále častější útoky provádí, jsou prezentováni skupinou Islámský stát jako její středoafrická pobočka.
Podezřelí militanti zabili nejméně 18 lidí při nájezdu na vesnici ve východním Kongu, když pokračovaly boje s povstaleckou skupinou M23 v sousední provincii.
Místní náčelník a místní skupina pro lidská práva uvedli, že bojovníci, o nichž se předpokládá, že jsou ze Spojeneckých demokratických sil (ADF), zabili obyvatele a vypálili domy ve vesnici Otomabere na území Irumu v provincii Ituri v neděli večer.
Mluvčí konžské armády Jules Ngongo potvrdil útok ADF, aniž by uvedl počet obětí, a řekl, že konžské síly pronásledují útočníky.
ADF je ugandská islámská milice, která se přestěhovala do východního Konga v roce 1990. Skupina provádí časté útoky a zabila více než 1 300 lidí jen mezi lednem 2021 a lednem 2022, podle zprávy OSN….
Christophe Munyanderu, koordinátor místní skupiny Úmluva o dodržování lidských práv (CRDH), uvedl, že prozatímní počet obětí nedělního útoku je 20.
K ještě horším masakrům dochází v Nigérii, kde před vyvražďováním křesťanů záměrně zavírá oči i muslimský prezident. Například v neděli došlo k masakru přímo v kostele, kde vraždili nechvalně známí kočovní Fulbové, což je jakási odnož rozpadající se Boko Haram (která se již převážně integrovala do ISIS).
„Útočníci vstoupili do katolického kostela sv. Františka Xaverského, když v neděli ráno začala bohoslužba v hlavní komunitní farnosti“, řekl úředník. Muslimové stříleli ostrými náboji na shromáždění předtím, než odpálili výbušniny, které již byly v kostele umístěny.
Útočníci byli místními identifikováni jako členové etnického kmene Fulbů.
„Pastevci kmene Fulbů vstoupili do naší komunity a začali střílet, zabili asi 28 lidí a desítky dalších byly vážně zraněny,“ řekl Olayemi Adeyemi, člen Sněmovny reprezentantů Ondo zastupující volební obvod.
„Máme desítky zraněných lidí ve Federálním zdravotním středisku v Owo a já jsem teď na cestě tam, abych viděl oběti,“ řekl Adeyemi a dodal, že právě opustil areál kostela.
Video útoku sdílené online ukázalo těla v tratolišti krve, o kterých se předpokládá, že patří lidem z kostela.
Útok byl okamžitě považován za vzkaz místní správě, která již dříve násilné muslimské pastevce z oblasti vyhnala.
„Těšíme se lepší bezpečnosti od té doby, co byli pastevci vyhnáni z našich lesů touto správou,“ řekl Adeyemi. „Toto je odvetný útok má vyslat ďábelský vzkaz guvernérovi.“
Pokud umíte dobře anglicky, tak v tomto videu se o džihádu, který probíhá konkrétně v Nigérii, můžete dozvědět více:

 
 
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden