Německá fotbalová reprezentace si oblékla ženské dresy a poklekla na počest BLM
RSS

Německá fotbalová reprezentace si oblékla ženské dresy a poklekla na počest BLM

Klečící sportovci již byli v některých zemích opakovaně vypískáni. Přesto i nadále některé týmy poklekávají na počest černého kriminálníka a narkomana Floyda. Nicméně tentokrát nestačilo jen poklekávání, fotbalisté z Německa si k tomu oblékli i dámské dresy. Budou inspirací i dalším pokrokovým mužstvům?
Na úterním zápase Německa s Anglií německý tým nejen poklekl za Black Lives Matter, ale také oblékl ženský dres německého národního fotbalového týmu.
Tento krok přichází krátce poté, co byl anglický tým vypískán mladými maďarskými fanoušky za to, že klečel během zápasu v Budapešti, který Anglie prohrála 0:1.
Německý fotbalový tým uvedl, že během zápasu udělal gesto nošení ženských dresů, aby propagoval nadcházející mistrovství Evropy žen v Anglii.
Mluvčí žen DFB Annette Seitzová to ocenila. Vysvětlila: „Toto je malý pozdrav od našeho mužského týmu pro nás všechny, že se navzájem podporujeme ve fotbale.“
Němci nikdy nezapomínají pokleknout, duhové barvy pak jejich ideologickou uvědomělost ještě víc zdůrazní Němci i jejich angličtí soupeři poklekli na hřišti před výkopem v Mnichově a řekli, že chtějí vyslat vzkaz proti rasismu. Oba týmy   podobně klečely i na loňském mistrovství Evropy (viz obr. výše).
„Jsme dva národy s mnoha lidmi z různých zemí. To je důležité znamení,“ řekl anglický manažer Gareth Southgate na tiskové konferenci.
německý brankář podpořil LGBTQIA Southgate zároveň pochválil německý národní tým za podporu LGBTQ komunity, když loni hráli v Maďarsku. Během tohoto zápasu nosil německý brankář Manuel Neuer kapitánskou pásku v duhových barvách, symbol sexuálních menšin.
Nyní se problém opět dostal do popředí poté, co Anglie hrála minulý víkend v Budapešti s maďarským národním týmem a prohrála 0:1, přičemž mladí domácí fanoušci vypískali Angličany za to, že klečeli, jak můžete vidět (či spíše slyšet) na videu níže.
 
 

Hungary Vs England
Fans were booing "taking the knee" – they're sick of the SJW politicizing of the sport pic.twitter.com/CZ9QcaXxWl
— BombayBunny (@Borbet3) June 5, 2022

Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden