Útočník z Berlína vjel do lidí úmyslně, v autě zanechal dopis (video)
RSS

Útočník z Berlína vjel do lidí úmyslně, v autě zanechal dopis (video)

Německá policie se stále zdráhá v případě útoku v Berlíně, na témže místě, kde v roce 2016 útočil tuniský džihádista, hovořit o teroru. Již je ovšem jisté, že útočník nebyl rodilý Němec. Tedy podle všeho občanství již měl, neboť zdroje hovoří o „německém Arménovi.“ Arméni běžně nejsou muslimové, ale na území žijí i Ázerbájdžánci, takže těžko říct, jak je tomu v případě útočníka z Berlína…
Ve středu ráno kolem 10:30  narazilo auto do skupiny lidí poblíž náměstí Breitscheidplatz v Berlíně-Charlottenburgu. Řidič vjel plnou rychlostí na chodník do zahrádky restaurace. Jeho výlet skončil krátce poté ve výloze řetězce drogerií.  V Arménově autě byl údajně nalezen dopis, ve kterém hovoří o motivu. Policie mluví o „běsnění“ a nechce mluvit o teroru. Neměl by existovat žádný politický motiv, ale v žádném případě to nebyla nehoda, pachatel byl podle vyšetřovatelů „ledově chladný vrah“.
Video ze scény:
document.createElement('video');
https://necenzurovanapravda.cz/wp-content/uploads/2022/06/ac4959174d8c295e.mp4
V současné době je údajně jeden mrtvý a  podle informací hasičského sboru nejméně deset vážně zraněných. Pachatel byl zatčen na místě.   Podle policie  je řidičem 29letý „německý Armén“ žijící v Berlíně.

Mrtvá žena je údajně učitelka, někteří zranění jsou její studenti. Nejméně pět obětí je ve smrtelném nebezpečí. Ohledně motivu pachatele je ze strany policie stále jen hrobové ticho.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 4 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden