Francie: Vězeň – nemuslim – byl zbit za nerespektování ramadánu
RSS

Francie: Vězeň – nemuslim – byl zbit za nerespektování ramadánu

Není samozřejmě žádným tajemstvím fakt, že muslimové tvoří většinu osazenstva francouzských věznic. Vězni z řad původního obyvatelstva  – nemuslimové – jsou zde výrazně méně zastoupeni. I proto se po nich – případně po  cizincích nemuslimského původu – požaduje dodržování muslimských zvyklostí, obzvlášť pak nyní, tedy v době ramadánu.
Věznice se tak stávají názorným příkladem toho, jak bude vypadat celá společnost poté, kdy muslimové původní obyvatelstvo početně převýší. Nemuslimové se budou muset ve všem přizpůsobit muslimům a o každém ramadánu bude tento tlak zesilovat.
Zvláště turbulentní víkend ve věznici Perpignan, kde došlo k několika šarvátkám. Odborový svaz Ufap Unsa Justice nadále odsuzuje rekordní přeplněnost věznic.
Mezi nejvíce přeplněnými věznicemi ve Francii zaznamenává vazební středisko v Perpignanu již několik měsíců nárůst násilí a různých událostí. „Tento víkend se napětí opět zvýšilo v důsledku přeplněnosti věznic, která se stala neudržitelnou,“ ujišťuje Pierre Grousset, místní tajemník odborového svazu spravedlnosti Ufap Unsa .
V průběhu dvou dnů byli čtyři zadržení vzatí do vazby na disciplinární oddělení, protože se odmítli vrátit do cely. Vězni reagovali urážkami a výhrůžkami smrtí strážným.
O několik hodin později vypukla druhá rvačka. Závěr: zranění úst a otřes mozku. Jeden vězeň musel být evakuován do nemocnice. Tvrdí , že ho zbil jiný zadržený, který ho obvinil, že nedodržoval ramadán. „Je to každodenní realita. Někteří už nejí vepřové, protože jsou pod tlakem,“ zdůrazňuje Pierre Grousset.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden