Maria Zacharovová o sankcích a nedostatku obilí, hnojiv a dalších produktů
RSS

Maria Zacharovová o sankcích a nedostatku obilí, hnojiv a dalších produktů

Sankce vždy odnesou zejména obyčejní občané tak, jako tomu bylo například v Iráku, kde v důsledku sankcí uvalených Západem došlo k hladomoru, který měl na svědomí mimo jiné i životy půl milionu dětí. Ostatně, jistě znáte výrok „krvavé Madly“ o tom, jak půl milionu mrtvých dětí „za to stálo.“
Z logiky věci uložených protiruských sankcí by tak např. USA musely být pod sankcemi neustále – ať už kvůli již zmíněnému Iráku, který USA napadly pod falešnou záminkou nebo kvůli dalším agresím USA a NATO – například v Srbsku, Libyi, Afghánistánu nebo Sýrii. Aktuálně by musely být uvaleny sankce i na Saúdskou Arábii, která anektovala Jemen nebo a Turecko, které obsadilo část Sýrie.
Sankce jsou tedy jen politikum, využité jen tehdy, kdy se to hodí pro realizaci nějakých dalších nekalých plánů. Nejinak je tomu se stávajícími protiruskými sankcemi, které mnohem více než Rusku škodí zejména evropským zemím a Africe, ale i mnoha zemím v Asii nebo Jižní Americe. Jde zpravidla o země, které jsou závislé na hnojivech či obilí (případně obojím) z Ruska.
Pokud tedy měly sankce k něčemu sloužit, pak zejména k vytvoření inflační spirály, která dospěje do hyperinflace, po níž bude následovat rušení hotovosti, později zavádění digitální měny atd… O tom jsme si zde však již psali mnohokrát. Jednoduše, šlo o přivedení světa do situace ideální pro realizaci plánů NWO na změnu systému – přechodu od kapitalismu k jakési obdobě feudalismu.
Tisková tajemnice Ruské federace Maria Zacharovová nyní oslovila Západ v proslovu níže, kde vysvětluje hlavní důvody zdražování, bezprecedentní inflace a nedostatku hnojiv či obilí. Vzkaz Západu je uveden doslovně a bez úprav:
Kolikrát ještě musíme vysvětlovat, kdo je zodpovědný za rozvíjející se tragédii na trzích s rostlinným olejem a obilím? Nicméně mluvící (nemyslící) hlavy v Evropě hrají každý den stejnou píseň a tanec. Josep Borrell na Twitteru opět obvinil „ruské rakety“ z globální potravinové krize. Kdo na světě pro něj píše tento nesmysl?
Znovu. Jednoduše řečeno. Sankce proti Ruské federaci zasadily těžkou ránu globální ekonomice, která se teprve začala zotavovat z krize způsobené pandemií COVID-19. Sankce narušily stávající výrobní, dodavatelské a logistické řetězce, stejně jako platební systém pro naše společnosti. Máme produkt – obilí – a kupující mají peníze a touhu ho koupit. Sankce tomu však zabraňují velmi jednoduchým způsobem, a to jak fyzicky (přeprava obilí), tak finančně (platba).
Tato situace ublížila všem. Přerušené dodávky a platby vedly k celosvětovému nedostatku potravin, přispěly k dalšímu růstu cen a ohrozily celosvětové zajišťování potravin. Žádné transakce znamenají sníženou aktivitu, což v kombinaci s rostoucí poptávkou žene ceny nahoru.
Navzdory objektivním dopravním a logistickým obtížím jsme však stále uznávanými účastníky světového trhu. Plníme a budeme i nadále plnit naše závazky vyplývající z mezinárodních smluv o vývozu obilí, hnojiv, energetických surovin a dalších důležitých produktů.
Na rozdíl od Evropy jsme znepokojeni rozvíjející se potravinovou krizí. Západní experti – a ještě více lídři rozvojových zemí – chápou význam ruských dodávek společensky důležitého zboží, včetně potravin, pro socioekonomický rozvoj zemí Asie, Afriky, Latinské Ameriky a Středního východu.
To je do očí bijící pokrytectví Západu.
Z humanitárních důvodů chce Rusko zajistit, aby se Ukrajina mohla zásobovat obilím, a to i pro pěstování. A co dělá Západ? Vezme ukrajinské obilí a nechá  na ukrajinském obyvatelstvu, aby bojovalo s nadcházejícím nedostatkem. Akce Západu podkopávají potravinovou bezpečnost nejen v Africe, ale také na Ukrajině.
Zdá se, že chválené odborné znalosti a intelektuální schopnosti našich kolegů v Evropě a Americe jsou nyní využívány ve službách propagandy. Nic neobvyklého, ale věnují kolosální energii indoktrinaci svého obyvatelstva a přesvědčí je, že na vině jsou Rusové. Nejsou diskutována žádná další témata, dokonce ani ekonomika nebo infrastruktura. Proč řešit problémy s potravinami, cenami elektřiny, vlastní inflací nebo jinými otázkami, jako je kybernetická bezpečnost, bezpečnost při průzkumu vesmíru atd., když můžete každý problém svést na Rusy?
ZDROJ: RUSKÉ MZV
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden