Sobci a vyžírkové
RSS

Sobci a vyžírkové

TOMÁŠ FLAŠKA
Nemohu si pomoci, tak musím označit státní zaměstnance vstupující do stávkové pohotovosti a chystající se stávkovat.


Okolnosti nás zasáhly, nedá se nic dělat. Nejdřív Covid, teď Putin a jeho agrese. Celé to vedlo k inflaci, zdražování a musíme se smířit s tím, že nám klesne životní úroveň. A nedá se to zastavit skokově. Na to se musí postupně. Skok by znamenal, že platy a důchody neporostou. Naopak zvyšování o inflaci je cesta, z které pak není úniku a nic neřeší. Takže řešení leží někde mezi. Tedy zvyšovat příjmy o něco méně než je inflace a bohužel tak snižovat životní úroveň. S tím nic nenaděláme.
Odborový svaz státních orgánů a organizací  požaduje  navýšení výdělků ještě v tomto roce tak, aby neklesla jejich reálná hodnota. To je přesně to zvýšení o inflaci. Bezohlednost vůči všem.
Podobně školské odbory: „Požadujeme zvýšení platů nepedagogů od 1. července 2022 minimálně o 10 procent, dále  kompenzace inflace pro zaměstnance školství  a ….“. To je úplně totéž.
To vše v době kdy státní zaměstnanci  berou  v průměru 41380 korun, zatímco v privátním sektoru (který ty státní zaměstnance financuje) je průměrná mzda 37839 korun. A navíc ten počet lidí ve státním sektoru stále  stoupá . Požadavky odborů jsou prostě nehorázné.
A ještě něco k tomu. Zabrusleme do oné privátní sféry, která to celé státní divadlo platí. Dokážete si představit živnostníka, jak svým zákazníkům odříká zakázky se slovy, že stávkuje? Dokážete si představit hotel, že má zavřeno, protože stávkuje? Zaznamenal vůbec někdo posledních 10 let stávku v soukromé firmě (kromě Škody Auto, kde to ale spoluvlastní přes koncern VW spolková zem Dolní Sasko)?
Ti odboráři jsou se svými požadavky pro mě bezohlední darmožrouti a vyžírkové.

Tomáš Flaška
The post Sobci a vyžírkové first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden