Konkurence musí zůstat spravedlivá – sportovní federace proti transgenderovým šaškárnám
RSS

Konkurence musí zůstat spravedlivá – sportovní federace proti transgenderovým šaškárnám

Stále více sportů se stává obětí současné prosazované ideologie, kdy se může jakýkoli muž prohlásit za ženu a soutěžit pak v ženských sportech. To samozřejmě vede k úplné degradaci ženského sportu, přičemž tělesná konstituce mužů, kterým dnes stačí jen prohlášení „cítím se být ženou“, aby mohli jako ženy soutěžit, již předem nedává výhře skutečné biologické ženy šanci.
Říká se, sportem ku zdraví, jenže jak chcete nalákat dívku k tomu, aby se dala na sport (snad vyjma gymnastiky, akvabel a krasobruslení), když předem ví, že nemá šanci stanout mezi nejlepšími? Vždyť stále více mužů již soutěží v ženských kategoriích…
Šílenost rozhodnutí namíchat do ženských sportů biologické muže, si uvědomují i některé sportovní svazy, které začínají proti těmto praktikám protestovat. Otázka je, zda jim to ovšem k něčemu bude. Za vším totiž stojí zejména v současné době v celém západním světě vládnoucí politika, jejíž důležitou součástí je právě obrovská podpora a zvýhodňování tzv. „sexuálních menšin.“ A světové sportovní organizace jako MOV, jsou zcela ve vleku této ideologie.
Muži stále častěji objevují ženský sport pro sebe. Ale ne tím způsobem, že by se těšili z pohybu ženských těl, ale oslavují v nich i dříve popírané sportovní úspěchy. Stejně jako v případě americké plavkyně Lii Thomasové, dříve Willa Thomase, který poté, co se prohlásil za ženu, přešel do ženského plaveckého týmu Pensylvánské univerzity a okamžitě překonal rekordy. Několik sportovních asociací se nyní brání proti takovým „účastníkům“, a to i argumentem rizika zranění pro sportovkyně.
Zatímco Olympijský výbor (MOV) je znepokojen diskriminací transgender sportovců, některé sportovní federace se obávají o zdraví svých sportovkyň.  Mimo jiné německá kickboxerská asociace „WAKO Germany“, jak  uvádějí některá média . Nebude se chtít připojit k současné módě, a proto nedovolí bývalým mužům jako transgenderům účastnit se ženských soutěží. Mluvčí Federální asociace to odůvodňuje následovně: „Faktem je, že svalová a kostní struktura u genetického muže je vždy zvýhodněna. To není míněno jako sexismus, ale je to lékařsky potvrzené a geneticky srozumitelné.“
A zatímco v některých soutěžích by byla porušena pouze čest sportovkyň , pokud by byly poraženy muži, v kontaktních sportech to může vypadat úplně jinak. Německý svaz kickboxu to také říká: „Při plavání je porušena pouze čest sportovců. Na rozdíl od soubojových sportů, protože zde může být poškození mnohem významnější. Z těchto důvodů se my ve WAKO Německo zdržujeme takových praktik a doufáme, že světová federace udělá totéž.“
Myšlenka nechat transgender lidi soutěžit v ženských soutěžích také nepřesvědčila Německý cyklistický svaz Podle jejich vlastních prohlášení je účast trans žen v ženských sportech vnímána kriticky. Diskuse na mezinárodní úrovni v cyklistice se však údajně ještě nekonala. To však není úplně pravda. Protože UCI (Union Cycliste Internationale) se dosud velmi detailně zabývala tímto tématem a také stanovila limity testosteronu pro trans ženy, aby se mohly účastnit soutěží. A v březnu tohoto roku UCI zakázala Britce Emily Bridgesové startovat na britském šampionátu v dráhové cyklistice, protože transgender žena byla stále registrována jako muž  – k velké nelibosti britské cyklistické federace.
Argument Svazu německých cyklistů, že muži – sportovci mají prospěch z této změny, je samozřejmě zcela namístě. „Ale vidíme také problém testosteronem kontrolovaného budování svalů v mladém věku a výsledné výkonnostní výhody v případě změny v oblasti žen,“ uvádí asociace.
To je  také argument lékařů, k nimž patří i profesorka sexuální medicíny na univerzitě v Kielu,  Valentina Stirnová, která k tématu sdělila následující: „Vzhledem k tomu , že základní otisk člověka, který žije v pubertě jako muž, pokud jde o budování svalů, velikost těla atd., by zůstal, i když by se později konverze na jiné pohlaví uskutečnily operacemi změny pohlaví a hormonální léčbou, tyto trans ženy by stále neměly stejné podmínky jako ženy.“
Její kolega, sportovní lékař Jürgen Steinacker z Fakultní nemocnice v Ulmu, také vidí  biologické   muže jako muže, kteří mají jasnou výhodu oproti ženám, pokud jde o sílu, svalovou hmotu a fyzickou výkonnost.  I kdyby podávání léků blokovalo produkci testosteronu a tím by daný jedinec ztrácel svalovou sílu, vidí obecnou výhodu, která zůstává. A to má určitě dopad, ne v rekreačních sportech, ale v profesionálním sektoru, kde jde také o spoustu peněz, medailí a povýšení.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden