Ruští švábi
RSS

Ruští švábi

VIDLÁK
Pamatujete, jak měl kdysi Robejšek jakousi přednášku o Rusku na Karlově univerzitě? Kolik to může být let…skoro deset. Tenkrát se tam řádně zviditelnil „katolická buzna“ Martin C. Putna. Na plakát mu napsal: proruský šváb“ a hned to postoval na fejsbůku, aby ukázal, jak se nám tady rozmáhá ruská hybridní válka a Putinova propaganda.

To samé měl Zeman. Těch výzev, aby byl souzen za vlastizradu pro své údajně proruské postoje… myslím, že ani mstivý stařec se sloní pamětí to nemá spočítané.
Každý v této zemi, který si dovolil upozornit, že Rusko se připravuje, že roste, že sílí, že už to není ta benzínka maskovaná za stát, ale že se rok od roku stále více stává velmocí, ten si to od mileniálních líbodémo schytal. Němci na to mají moc hezký výraz „Putinversteher“. Totéž platí i pro mě, jakmile se ve článku objevilo slovo Putin, okamžitě začaly nálety různých rozesíračů, kteří od první minuty chrlili připravené fráze o proruských trollech.
Nebo třeba takový Vrábel – ten si na tom dokonce založil živnost. Prohledává fejsbůk a hledá proruské narativy. To samé dělá Čulík, Kartouz, říká to celá Pětikolka, leta letoucí posloucháme o tom, jak tady ruská propagnada zapouští kořeny, jak tady sílí a jak je nutné se proti ní bránit, protože jinak tu těch Putinových přisluhovačů bude moc a zničí naši křehkou liberální demokracii.
A pak přišla válka. Rusko se pustilo do největšího dobrodružsví posledních třiceti let. Vyzvalo k duelu celý Západ. Zkřížilo zbraně s NATO. Pustilo se nejen do souboje kanónů a raket, ale také do ekonomického souboje sankcí a surovinové síly. Pustilo se do souboje zahraničních politik o Afriku i Asii. Pustil se do souboje nových aliancí Východu proti starým aliancím Západu. Pustil se do souboje v podmínkách globálních ekonomik, pustil se do souboje s těmi papírově nejvyspělejšími a nejsilnějšími zeměmi.
A nic. Žádná proruská klika se neobjevila. Naše vláda zcela hladce schválila vojenskou pomoc Ukrajině, nikde se neobjevil nějaký proruský sabotér, který by vyhodil do povětří muničák, v poslanecké sněmovně nebyla žádná klika proruských ranařů, kteří by na záchodě dávali do držky proamerickým poslancům, dokonce i ten proruský prezident, který měl přece už dávno sedět za vlastizradu, tak povolil českým občanům bojovat v ukrajinských řadách a nahlas mluví o tom, že Putin patří před soud. Nenašlo se žádné proruské sdružení CZ nick, které by mazalo proevropské zdroje informací, žádná proruská trolí farma se nesnaží hacknout vysílání České televize a přerušit ho Putinovým projevem. Nikdo nepronikl do vysílání ČT s proruským transparentem, nikdo neposlal proevropskému premiérovi bombu.
Považte, sto dní trvá válka, sto dní Rusko vede boje, ve kterých se jim prý nedaří, prohrávají a padají na hubu, přitom tady mají svoji kvalitní hybridní pátou kolonu, nejenže ta neudělala vůbec nic , ale dokonce za celé tři měsíce si Putin nenašel čas, aby natočil nějakou výzvu svým proruským bratrům v Evropě, aby povstali proti americké hydře a připojili se ke svobodnému Rusku. Za tři měsíce války Putin svojí hybridní sílu ani neaktivoval. Rusko tu válčí o svojí existenci, hraje nejvyšší hru za posledních třicet let… a celá ta údajná ruská propaganda tu nedokázala ani tak málo, jako kdysi protimigrační aktivisté. Ti alespoň vybudili k činu jednoho senilního důchodce, aby pokácel strom na koleje… Ale když na frontu jely české tanky, česká děla a české náboje, tak se na kolejích neobjevil ani jeden kamínek. Celá ta ruská hybridní válka se projevuje vlastně jen tím, že pár opakovaně smazávaných obskurních plátků a několik blogerů varuje před neuváženými kroky české vlády a upozorňuje, že Rusko neprohrává, ale vítězí.
Ovšem podívejte se na druhou stránku mince.
Česká republika se přidala k sankcím na Rusko. Díky tomu máme drahý benzín, drahý plyn, panuje všeobecná podnikatelská nejistota. Prohlubují se problémy s nedostatkem dalších strategických surovin. Stoupají úrokové sazby, energie začíná být nezaplatitelná. Země směřuje do krize, podnikatelské špičky věští ekonomický průser první kategorie. Na Západě už si vrabci cvrlikají o nefunkčních sankcích, o tom, že Afrika věří víc Rusku než EU a USA. Různé ratingové agentury mluví o recesi, inflaci a stagflaci. Stále častěji můžete slyšet hlasy o zcela sebevražedném jednání naší vlády i špiček EU. I včerejší fanoušci líbodémo pomaloučku vidí, co si na sebe upletli.
A přesto – vláda svůj kurz nemění ani o píď, novináři také táhnou za jeden provaz, na obzoru se shlukují nejtemnější mraky, ale všechny vyšší úrovně politiky jedou zcela jednotně. Stát jde do kytek. Reálně nám hrozí zima i hlad. Reálně nám hrozí obrovský pokles životní úrovně. Reálně nám hrozí nepokoje, možná i pouliční násilí, reálně nám hrozí masová nezaměstnanost, reálně nám hrozí likvidace posledního vyspělého průmyslu u nás, který tvoří značnou část HDP. To samé se v bledě modrém děje všude kolem nás. A na závěr se klidně schválí zákaz spalovacích motorů…
Ale naše vláda, naše neziskovky, naše novinářstvo… všichni bez problémů pokračují v sebevraždě a dokonce to ještě různě urychlují. Pro koho? Pro velikost USA a bezuhlíkovou EU. On i ten Západ je v podobně kritické situaci, jako Rusko. I Američanům jde o hodně. Bojují za udržení velmocenského statutu, za udržení významu dolaru, bojují za svoje unipolární postavení. Evropa zase bojuje za svoje zelené náboženství.
A ejhle, jak pěkně se jim to povedlo. Kolik mají přesvědčených na své straně, kolik jich mají rozstrkáno ve státní správě i v politickém vedení prakticky všech stran. Ejhle kolik mají politruků. A jsou tak moc přesvědčení a tak moc na americké straně, že klidně zničí celou naší zemi. To je ta skutečná hybridní válka – v kritické chvíli soudobých dějin pracuje celá naše země neúnavně pro západní narativ v podobě unipolárních USA a zelené Gréty. I když nás to ekonomicky zahubí, i když nás to nejspíš zničí víc než ústupové boje Wehrmachtu s Rudou armádou. I za cenu krize, i za cenu naprostého rozkladu, třicet let hybridní práce se vyplatilo. Vyplatilo se investovat do Aspenů, Římských klubů, vyplatilo se dávat stipendia novinářům i politikům, vyplatilo se založit tu školy politologie, vyplatilo se zaplatit neziskovky, díky kterým je možné organizovat masové protesty dle potřeby. Vyplatilo se vytvořit obrovskou a komplikovanou síť vztahů, vyplatilo se školit lidi s potenciálem v americkém pojetí hegemonie.
A teď všichni ti Tykačové, Křetínští, vysocí manažeři, politici i celá jejich služebná elita bez problémů odevzdávají všechno bohatství, kterého se jim za posledních třicet let dostalo, ve jménu pošahaných vizí. Bez jakýchkoliv protestů dají všechny své statky na oltář ojrohodnot.
Takhle se dělá opravdová hybridní válka. Rusové jsou žabaři. Už teď jsme Američanům na jejich válku s Ruskem dali možná bilion korun a ještě mnohem víc jim dáme. A nikdo mocný a bohatý ani nepípne. Nechají se připravit o všechno ve jménu morálních hodnot americké hegemonie. Nebojí se ani hladu ani zimy, nebojí se nepokojů, nebojí se výhledu, že tu nezůstane kámen na kameni. Nebojí se ani o své životy, tak silná je jejich víra.
Nakonec se ukazuje, že máme plnou republiky nikoliv ruských, ale amerických švábů . A většina z nich to dělá z přesvědčení. Skutečný ruský šváb tu nejspíš není ani jeden.
Máme jinou možnost, než padnout na úplné dno?

 
  Vidlák
The post Ruští švábi first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden