Maďarsko: Jen za minulý týden zachytili na hranicích téměř 4 tisíce ilegálů
RSS

Maďarsko: Jen za minulý týden zachytili na hranicích téměř 4 tisíce ilegálů

Je třeba připomenout, že nedávno se ozvalo také Rakousko , které zaznamenává rekordní počty zachycených ilegálů, kteří překračují hranici v Burgenlandu, tedy právě u hranic Maďarska. Zdá se proto, že ony téměř 4 tisíce zachycených během jediného týdne je jen část z těch, kdo se o přechod hranic pokusí. Podle všeho další tisíce hranice ve stejnou dobu překročily nepozorovaně.
Maďarské hranice jsou v těchto týdnech stále více ilegály podrobovány zkoušce. Jen od pátku do neděle policie a vojáci podnikli kroky proti 1572 nelegálním překračovatelům hranic, oznámilo národní policejní ředitelství. Jen v neděli Maďaři na okraji Szegedu zatkli ve spolupráci s českými kolegy 64 ilegálů, kteří se při kontrole identifikovali jako Syřané.
Podle statistik na policejním webu bylo v pátek zatčeno a eskortováno přes dočasnou bezpečnostní hranici 477 cizinců, kteří byli v zemi nelegálně, v sobotu 539 a v neděli 553. Kromě toho byli o víkendu v zemi zatčeni tři migranti a bylo proti nim zahájeno řízení.
Jen minulý týden bylo zatčeno 3846 nelegálních překračovatelů hranic, což je zatím nejvyšší počet v tomto roce. V předchozím týdnu, od 23. do 29. května, byl celkový počet zatčených 3533.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden