„Švédsko by se nemělo spolčovat s dalším válečným zločincem,“ říká švédský novinář a spisovatel
RSS

„Švédsko by se nemělo spolčovat s dalším válečným zločincem,“ říká švédský novinář a spisovatel

Jak již víte, tak Švédsko a Finsko by měly ruku v ruce podat již v polovině května žádost o vstup do NATO. Proti vstupu, který nebude posvěcen referendem tak, jak si spousta občanů obou zemí myslela (ostatně, ani u nás nebylo v tomto směru žádné referendum), se staví stále více lidí. Denně nacházím články, apelující na vlády Švédska či Finska, aby si odchod od deklarované neutrality  rozmyslely.
Zajímavý článek švédského publicisty uvádím níže. Myslím, že komentář k jeho článku netřeba, zveřejňuji jej doslovně tak, jak byl uveden ve švédských médiích:
Jen proto, že Rusko páchá válečné zločiny na Ukrajině, není čas vstoupit do NATO a spojit se s dalším válečným zločincem. Spojené státy zahájily několik válek a svrhly mnoho režimů, včetně demokratických, od druhé světové války.
To bylo často ospravedlňováno lhaním, například o Vietnamu a Iráku. Švédsko se také ochotně účastnilo jako lokaj, například v Libyi a Afghánistánu, což Švédy stálo 16 miliard švédských korun. Přesto se Spojené státy musely stáhnout, stejně jako ve Vietnamu.
Pokud se staneme členy NATO , budeme povinni účastnit se americké války a ukrývat jejich jaderné zbraně. Stáváme se bombovým cílem a zvyšujeme polarizaci světa, místo abychom byli schopni přispět k míru tím, že zahájíme mírová jednání, což jsme byli schopni udělat jako neutrální.
NATO mělo být zrušeno, když skončila Varšavská smlouva. Rusku bylo slíbeno, že nebude mít v blízkosti svých hranic žádné vojenské základny. Slib nebyl splněn. Spojené státy požadují světovou nadvládu a nechtějí dovolit žádným zemím, aby se staly příliš nezávislými. Rand Corporation byla založena během studené války jako vojenský think tank a v roce 2019 přišla se zprávou o tom, jak si získat veřejné mínění a jak rozbít Rusko prostřednictvím sankcí:   Extending Russia: Competing from Advantageous Ground .
Šlo o to nastražit past a přimět Rusko, aby zaútočilo na Ukrajinu a vytvořilo tam zástupnou válku. To vysvětluje Bidenovu averzi k vyjednávání. A uspěli. Díky tomu, že média informovala o všech hrůzách na Ukrajině, nás to donutilo zapomenout na všechny válečné zločiny Spojených států. A Švédsko a Finsko chtějí požádat o rychlé členství v NATO.
Sankce povedou k hospodářské recesi  pro Evropu a také pro Rusko. Není ale jisté, že bude Putin svržen. Čína to může podporovat a těžit z toho. Jen se může stát rezervní měnou místo dolaru. Mohli bychom zaznamenat pokles dolaru, což znamená, že Spojené státy již nemohou nést dvě čtvrtiny světových válečných výdajů. Spojené státy požadují, abychom zvýšili výdaje na obranu na dvě procenta HDP, 10,8 miliardy SEK, tedy o 3,5 miliardy SEK více než nyní. Peníze, které by místo toho měly být použity na občanskou odolnost. Švédsko by se nemělo spojit s jedním válečným zločincem proti druhému, ale mělo by se stát třetí silou společně s celou Evropou.
Hans Sternlycke

 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden